« کوروش قاضی مراد » در پاسخ به این پرسش که «چرا خانواده ها کمتر هنر خوشنویسی را برای آموزش فرزندنشان انتخاب می کنند»؟ به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: زمانی که ما به مدرسه می رفتیم با قلم مرکب به ما آموزش می دادند و بعد ما هم همیشه خودمان را کثیف می کردیم. یکی از دلایلی که خانواده ها دلشان نمی خواست و دوست نداشتند ما خوشنویسی کار کنیم به خاطر این بود ما کنترلی نداشتیم و خودمان را کثیف می کردیم. کاری که الان ما اینجا می کنیم آموزش خط تحریری به بچه هاست و خوشبختانه موفق شدیم این کار را از دبستان در یک مدرسه شروع کنیم؛
این هنرمند خطاط درباره تجربه خود گفت: ما آمدیم خوشنویسی تحریری را با بچه ها کار کردم که آنها با خط آشنا شوند و علاقمند شوند و شیفتگی و شیدایی را در خط تحریری ببینند اگر آمدند به سمت خوشنویسی چه بهتر و اگر نیامدند هم خطشان خط بهتری باشند؛ ما زمانی که اینها را به بچه ها آموزش می دهیم سن 6،7 و 10 سالگی نیست ،خوشنویسی بعد از سن 13، 14 سالگی خیلی مهم می شود سن پایین تر شروع کنیم بچه ها زده می شوند چون سن انجامشان کمتر است ولی الان خوشبختانه در بسیاری از مدارس بر روی خط تحریری بچه ها کار می کنند .
وی در پاسخ به این سئوال که «نرم افزارهای کامپیوتری خط را در دسترس تر کرده، آیا این می تواند در دوری مردم از خوشنویسی اثر داشته باشد؟» چنین پاسخ داد: به نظرم خیانتی که این نرم افزارهای کامپیوتری به خط و خط نستعلیق کردند هیچ ابزار دیگری انجام نداد؛ با این نرم افزارها خط در دسترس افرادی قرار گرفت که کوچکترین دانشی از خط نداشتند. الان شما در سطح شهر و در مغازه ها و بیلبوردها ترکیب هایی می بینید که اشتباه در اشتباه است، به خاطر اینکه آن دانش وجود نداشت و نرم افزار این را در اختیارشان قرار داد و نتیجه اش این چیزهای نتیجه زشتی است که در سطح شهر می بینید.
قاضی مراد افزود: یک خطی را من طراحی کردم از خیلی از شرکت ها تماس گرفتند که این خط را بسازند و نرم افزاری کنند با اینکه پول خوبی هم می دادند من به خاطر این موضوع مخالفت کردم. این نرم افزارها چون نرم افزارهای هوشمند نیستند حتما باید یک خوشنویس از آن ها استفاده کند یعنی اگر این طراحی می شد و دست یک هنرمند خوشنویس بود می توانست عالی از آن بهره ببرد چون کارش را سریع تر می کرد ولی متاسفانه در دسترس عموم است و این اتفاقات افتاده است.
نظر شما