کتاب های مورد علاقه استیو جابز خالق آیفون

استیو جابز در هنگام رونمایی از آیپد، معقد بود که اپل هیچ وقت فقط یک شرکت تکنولوژی نبوده است.


به گزارش خبرگزاری شبستان، علاقه جابز در تمام طول عمرش به علوم انسانی، حسی انسانی به اپل القا کرد. استیو جابز و اپل با ترکیب تکنولوژی و علوم مقدماتی قادر بودند که به بیان خود جابز، «محصولاتی بسیار پیشرفته از نقطه نظر تکنولوژی بسازند، ولی در عین حال این محصولات بر اساس احساس، با قابلیت استفاده آسان و سرگرم کننده باشند تا واقعاً به درد کاربران بخورند.» والتر ایزاکسون در کتاب زندگینامه استیو جابز و مقالات دیگر، معتقد است که جابز از طریق یک عمر مطالعه و کتاب خواندن این چشم انداز را پیدا کرد. در این مقاله 14 تا از کتاب هایی که بیش از همه الهام بخش استیو جابز بودند را معرفی می کنیم.
 
شاه لیر (King Lear) اثر ویلیام شکسپیر
تمایلات ادبی جابز در واقع در دو سال آخر دبیرستان او آغاز شد. او در مصاحبه ای گفت: «در آن زمان، من شروع به خواندن کتاب هایی خارج از زمینه علم و تکنولوژی کردم، مثل افلاطون و شکسپیر. من عاشق کتاب شاه لیر بودم.» این تراژدی شاید تأثیری هشدارآمیز روی جابز جوان داشت، چرا که داستان آن راجع به پادشاهی است که در تلاش برای تقسیم پادشاهی اش به جنون می رسد. دانیل اسمیت نویسنده کتاب «چگونه مثل استیو جابز فکر کنیم» می گوید: «شاه لیر تصویری واضح از این موضوع ارائه می دهد که اگر تسلط شما بر فرمانروایی تان از دست برود چه اتفاقات بدی می تواند بیفتد، داستانی که بدون شک برای هر مدیرعامل بلندپروازی جذاب است.»
 
موبی دیک (Moby Dick) اثر هرمان ملویل
داستان حماسی دیگری روی دیدگاه جابز در دوران بلوغش تأثیرگذار بود: «موبی دیک»، رمانی آمریکایی نوشته هرمان ملویل. ایزاکسون معتقد است که بین ناخدا ایهب که یکی از با انگیزه ترین و با اراده ترین شخصیت ها در ادبیات داستانی است، و جابز ارتباطی وجود دارد. ایهب، مثل جابز، بسیاری از آموخته های خود را از تجربیات مستقیم و نه از طریق مؤسسات آموزشی کسب کرده بود. ناخدا در ابتدای داستان می گوید: «من تمام افتخار و شکوه را به شکار نهنگ نسبت می دهم، چرا که کشتی شکار نهنگ برای من نقش دانشگاه ییل و هاروارد را داشته است.»
 
اشعار گردآوری شده دیلن تامس (The Poems of Dylan Thomas) اثر دیلن تامس
تأثیرات فکری که جابز در اواخر دوره دبیرستان خود گرفت فقط محدود به افراد به قدرت طلب و مصمم نبود. او به شعر نیز علاقه زیادی پیدا کرد، به خصوص دیلن تامس شاعر ولزی. دانیل اسمیت نویسنده کتاب «چگونه مثل استیو جابز فکر کنیم» می گوید که اشعار تامس «با اشکال جدید برجسته خود و قدرت جذبی که داشت»، جابز را تحت تأثیر قرار داد. ظاهرا قعطه شعر «بر حذر باش از آرام خزیدن در آن شب فریبنده» (Do not go gentle) یکی از اشعار مورد علاقه جابز بود.
 
اکنون اینجا باش (Be Here Now) اثر رام داس
در اواخر سال 1972، جابز تازه تحصیلات خودر در کالج رید، مدرسه ای برتر در زمینه علوم مقدماتی در شهر پورتلند اورگن را آغاز کرده بود. او مواد روان گردان زیادی مصرف می کرد و کتاب های زیادی راجع به معنویت می خواند. «اکنون اینجا باش»، راهنمایی به سوی معنویت نوشته رام داس، به شدت جابز را تحت تأثیر قرار داد. داس در کتابش برخورد خود با متافیزیک در جنوب آسیا را شرح می دهد. خود جابز در مورد این کتاب می گوید: «بسیار عمیق بود. این کتاب من و خیلی از دوستانم را متحول کرد.»
 
رژیم غذایی برای سیاره ای کوچک (Diet for a Small Planet) اثر فرانسیس مور لاپه
جابز همچنین در اولین سالش در کالج رید «رژیم غذایی برای سیاره ای کوچک» را مطالعه کرد، کتابی در مورد گیاهخواری غنی از پروتئین که سه میلیون نسخه از آن به فروش رفت. جابز در این مورد می گوید: «در آن زمان بود که تقریباً برای همیشه گوشت را کنار گذاشتم.» این کتاب تأثیر دیگری روی جابز نیز داشت، و به او اجازه داد که رژیم های غذایی مفرط را هم امتحان کند.
 
سیستم درمانی رژیم غذایی بدون بلغم (Mucusless Diet Healing System) اثر آرنولد اهرت
رژیم غذایی جابز بعد از خواندن کتاب «سیستم درمانی رژیم غذایی بدون بلغم» نوشته آرنولد اهرت رژیم شناس آلمانی اوایل قرن بیستم، ماجراجویانه تر نیز شد. جابز در مصاحبه با ایزاکسون گفت: «من به همان شیوه دیوانه همیشگی ام به این کتاب علاقمند شدم.» بعد از آشنایی با کارهای اهرت، جابز تبدیل به فردی افراطی در زمینه غذایی شد، و زمانی پیش آمد که او برای چند هفته فقط هویج مصرف می کرد، به حدی که ظاهراً پوستش هم کم کم به رنگ نارنجی درآمد. ولی سعی کنید این کارهای جابز را در خانه امتحان نکنید. اشتون کوچر برای ایفاق نقش استیو جابز در فیلمی سینمایی به رژیم غذایی تماماً از میوه روی آورد، و در نهایت کارش به بیمارستان کشید.
 
زندگینامه یک یوگی (Autobiography of a Yogi) اثر پاراماهانزا یوگاناندا
جابز زمانی که در دبیرستان تحصیل می کرد «زندگینامه یک یوگی» نوشته پاراماهانزا یوگاناندا معلم هندی یوگا را خواند. او بعداْ زمانی که در دامنه های کوه هیمالیا هند در مهمانخانه ای اقامت داشت، آن را مجدداً خواند. جابز در مورد این کتاب توضیح داده: «نسخه ای از زندگینامه یک یوگی به زبان انگلیسی در آنجا باقی مانده بود که مسافری آن را جا گذاشته بود، و من آن را چندین مرتبه خواندم چون که کار زیادی برای انجام دادن وجود نداشت، و من از روستایی به روستای دیگر می رفتم تا بیماری اسهال خونی من خوب شود.» بر خلاف آن بیماری، این کتاب بخشی مهم از زندگی جابز باقی ماند. او هر سال آن را می خواند.
 
 
چالش افراد مبتکر (The Innovator's Dilemma) اثر کلیتون ام. کریستنسن
اپل عادت داشت که خود را با چالش مواجه کند. برای مثال، آیفون دارای بسیاری از ویژگی های آیپاد بود و به همین خاطر باعث شد که آن دستگاه موسیقی منسوخ شود. جابز این توانایی را داشت که ببیند این کار بخشی ضروری از رشد بود، و این مهارت را به لطف کتاب «چالش افراد مبتکر» نوشته کلی کریستنسن پروفسور افسانه ای مدرسه کسب و کار هاروارد به دست آورده بود.
در این کتاب اینطور آمده که شرکت ها از طریق موفقیت خود نابود می شوند، و با متعهد ماندن به یک محصول حتی وقتی که تکنولوژی (و مشتریان) عوض شده اند به خود ضربه وارد می کنند، درست همان اتفاقی که برای شرکت بلاکباستر (Blockbuster) در کرایه فیزیکی فیلم های سینمایی اتفاق افتاد. جابز به طور صریح اعلام کرده بود که این اتفاق برای اپل نخواهد افتاد، و در توضیحات خود مبنی بر اینکه چرا اپل به استقبال از پردازش ابری نیاز دارد گفت: «ما به خاطر چیزی که کلیتون کریستنسن آن را «چالش افراد مبتکر» می نامد، مهم است که این تحول را انجام دهیم. کسانی که چیزی را ابداع می کنند معمولاً آخرین کسانی هستند که مسیر بعد از آن را می بینند، و ما قطعاً نمی خواهیم از دیگران عقب بمانیم.»
 
هوشیاری کیهانی (Cosmic Consciousness) اثر ریچارد ماریس برک
کوکتکه دوست دوران جوانی استیو جابز اخیراً فهرستی از کتاب هایی که او و جابز در دورانشان در کالج رید می خواندند را منتشر کرده، کتاب هایی که الهام بخش جابز برای سفر به دور دنیا و همچنین تلاش های حرفه ایش شد. یکی از تأثیرگذارترین کتاب ها در آن لیست «هوشیاری کیهانی: بررسی تکامل ذهن انسان» است که در ابتدا توسط روانپزشکی کانادایی در سال 1901 چاپ شد.
برک بر اساس تجربیات فرضی خود از روشنگری، در مورد شکلی از هوشیاری فراتر از هوشیاری انسان عادی صحبت می کند. او سه نوع هوشیاری را مطرح می کند: هوشیاری ساده حیوانات و انسان ها، خود هوشیاری انسان ها که شامل دلیل و تخیل است، و هوشیاری کیهانی که فراتر از درک مبتنی بر واقعیات است.
 
راه ابرهای سفید (The Way of the White Cloud) اثر لاما آناگاریکا گوویندا
مکتب بودایی تأثیری شگرف در زندگی جابز داشت، و گفته می شود که فلسفه ذن الهام بخش او در طراحی ساده محصولات اپل شد. کوتکه می گوید در زمانی که آن دو مشغول اکتشاف در مورد مکتب بودایی بودند، او و جابز این زندگینامه معنوی نوشته فردی بودایی را خواندند که یکی از آخرین کسانی بود که پیش از اشغال تبت توسط چین در سال 1950 به آنجا سفر کرده بود. در این کتاب، نویسنده در مورد تجربیات خود در یادگیری فرهنگ و سنت های تبتی نوشته است.
 منبع:‌برترین ها 
 
  
کد خبر 746261

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha