به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «مصطفی سالاری» عصر دیروز(شنبه، ۱۷ آذر) در ستاد اقتصاد مقاومتی و پنجمین جلسه امنیت سرمایه گذاری گیلان در سالن اجتماعات استانداری اظهار کرد: آببندانها یکی از مهمترین ظرفیتهای
اقتصادی گیلان شمرده میشود که با بهرهگیری از این مزیت اقتصادی میتوان اشتغال ایجاد کرد.
استاندار گیلان با بیان اینکه طرح ساماندهی آببندانها باید در اولویت برنامههای کشاورزی قرار گیرد، گفت: لایروبی ،دیوارسازی ،دریچهسازی و سردهنهسازی آببندانها از جمله اهداف این طرح است.
سالاری اذعان کرد: ساماندهی آببندانها با اهداف چند منظوره از جمله تامین آب کشاورزی، آبزی پروری، پرورش پرندگان آبی، ورزشهای آبی و گردشگری دنبال میشود.
وی با تاکید بر اینکه آببندانهای غیر سودآور باید به سرمایهگذار واگذار شود افزود: آببندانی سود آور است که دارای خاک لایروبی ارزشمند و درآمدزایی باشد درواقع اگر ارزش خاک هزینه آببندان را تامین کند سودآور بوده و در غیراین صورت سودآور نیست.
استاندارگیلان تصریح کرد: کنترل سیلاب در روخانهها از دیگر مواردی است که بایستی برای مقابله با این بحران از ظرفیت خود رودخانهها بهره گرفته شود.
در این جلسه که بیش از سه ساعت به طول انجامید، ضمن اینکه دستورالعمل طرح ساماندهی آببندانهای استان گیلان به تصویب رسید، دستورالعمل طرح ساماندهی و کنترل سیلاب رودخانهای استان نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین در ادامه سه طرح سرمایهگذاری در بخشهای گردشگری شهرستانهای ماسال و آستارا نیز بررسی و در راستای تسهیل در اجرای آن تصمیمهای لازم اتخاذ شد.
گفتنی است، آببندانها در واقع استخرهای ذخیره خاکی هستند که کشاورزان طی سالیان دور برای مهار و ذخیره روانآبها و آب چشمهها، جویبارها، رودخانهها و مسیلها و استفاده در بخش کشاورزی، با ایجاد دیوارههای خاکی و خاکبرداری، ایجاد کردهاند. با رسوبگذاری تدریجی طی ساهای گذشته و به تدریج، ظرفیت و حجم ذخیره آببندانها با کاهش شدید مواجه شده است لذا طرح ساماندهی آببندانها، بهمنظور لایروبی، دیوارسازی، دریچهسازی و بکارگیری چندمنظوره آنها در تامین آب کشاورزی و توسعه فعالیتهای اقتصادی و اشتغالزا در زمینههای گردشگری، آبزیپروری، ورزشهای آبی، پرورش پرندگانآبی و غیره اجراء میشود.
نظر شما