به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر، «حجت الاسلام و المسلمین محمدحسن کاویانی» گفت: اعتیاد به مصرف مواد مخدرصنعتی و شیمیایی بیش از آنکه وابستگی جسمی و فیزیولوژی باشد، مسئله روانی است. باید بسترها و امکانات برای شادی، نشاط و آرامش جمعیت کشور بهویژه نوجوانان و جوانان فراهم شود تا بتوان بحث تقاضا برای مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی را مدیریت و کاهش داد.
معاون فرهنگی و اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه مسایل آسیبهای اجتماعی که در راس آنها اعتیاد قرار دارد، ناشی از مسایل روانی است، اظهار داشت: پدیده مواد مخدر یک موجود زنده، پویا و فعال است و دستاندرکاران مبارزه با آن هم باید پویا و فعال باشند.
معاون اجتماعی و فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: لازم است هرچند وقت یک بار باید قوانین و مقررات در این زمینه اصلاح شود و با استفاده از این قوانین و روشها و دانشِ روز بتوانیم با پیچیدگی های این جرم سازمانیافته مقابله کنیم.
کاویانی تاکید کرد: متاسفانه ضعفهای فرهنگی، اقتصادی و عدم ایجاد امنیت شغلی از دیگر مواردی است که بر معضل اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی بیشتر دامن میزند.
وی تصریح کرد: اعتیاد مانند هر بیماری دیگری قابل درمان است، اما هزینه آن بسیار بالاست، بهتر است به پیشگیری بیشتر توجه شود که بهترین و کم هزینهترین راه مبارزه است.
این مقام مسئول در بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار داشت: برای مبارزه با اعتیاد و پیشگیری از آن در نوجوانان به بحث فرهنگی نیاز داریم که جامعه را از این خطر مصون کنیم، در این رابطه باید به هوشیار کردن خانوادهها، بیان عواقب اعتیاد و اقدامات فرهنگی در سطح نوجوانان و جوانان در مدارس پرداخت. این مسئله همچنین فضای آموزشی، فرهنگی، رسانهای و همه اهرمهایی را که میتوانند در نهاد خانواده موثر باشند، میطلبد.
کاویانی با بیان اینکه برای پیشگیری از معتاد شدن میتوان راهکارهای مختلفی را برشمرد که هم در سطح فردی و هم اجتماعی قابل طرح است، گفت: آگاه کردن خانوادهها خصوصاً پدران و مادران در رابطه با رفتار فرزندان و تربیت و کنترل صحیح آنها در اجتماع و آشنایی آنها با مضرات اعتیاد به وسیله رسانههای گروهی بهویژه صدا و سیما برای مبارزه اجتماعی با مواد مخدر مهم است.
وی ادامه داد: ایجاد تحول در آموزش و پرورش و تقویت کادر آموزشی و مربیان پرورشی، ایجاد فضای آموزشی مناسب و درج مضرات مواد مخدر به نحو ظریفی در کتب درسی از اقدامات پیشگیرانه است که بسیار کم هزینه میباشد.
کاویانی افزود: باید توجه داشت که همه گروههای سنی در معرض خطر اعتیاد قرار دارند و سهم جوانان بیشتر از دیگران است، رویکرد بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر امری مهم و ضروری برای دعوت از خانوادهها برای آموزش و آشنایی با مسایل پیشگیری از اعتیاد بوده که با فرزندان خود شیوه های درست رفتاری و تربیتی داشته باشند.
نظر شما