به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «سید محمد مجتبی حسینی» امروز (پنجشنبه 15 آذر) در دیدار با شهردار شیراز گفت: مکاتب و خاندان های هنری، هنرمندان، خلاقیت و سنت های ادبی می تواند شیراز را به شهر پایلوت گفتگوی دیروز و امروز و شهر فعال هنرهای تجسمی تبدیل کند.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در جشنواره بین المللی هنر فجر، چهار جشنواره هنرهای تجسمی، تئاتر، موسیقی و مد و لباس در حوزه امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود، بیان کرد: در راستای تحقق شعار «ایران، تهران نیست» بخش های مهمی از این جشنواره ها در سایر شهرهای ایران برگزار می شود که با توجه به سرمایه غنی هنری و انسانی شیراز، می توان بخش هایی از جشنواره هنرهای تجسمی فجر را در این شهر برگزار کرد.
وی ضمن مقایسه نگارخانه های شیراز و تهران گفت: در تهران که قریب به 400 نگارخانه مجوزدار فعالیت می کنند، تنها 22 نگارخانه حرفه ای وجود دارد اما در شیراز از 35 نگارخانه، 12 نگارخانه به صورت حرفه ای مشغول فعالیت هستند و این نشان دهنده سرمایه ای غنی فرهنگی است که می تواند در جریان جشن های چهلمین سال انقلاب و جشنواره فجر به شبکه ملی برگزاری این جشن ها بپیوندد تا شیراز دوباره به عنوان یکی از قطب های هنری کشور شناخته شود.
حسینی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند با همکاری شهرداری شیراز فرصت حضور دوباره هنرمندان شیرازی که هم اکنون در این شهر ساکن نیستند را با ایجاد آکادمی های هنری، نگارخانه ها، سالن های نمایش و .. فراهم کند تا آنها دوباره با شهرشان پیوند بخورند.
وی با اشاره به اینکه شیراز در حوزه هنرهای نمایشی، آیین ها، نمایش های عروسکی و موسیقی پیشینه ای غنی دارد، عنوان کرد: امروز شیراز باید از این سرمایه ارزشمند بهره برداری کند، در این راستا یکی از رویکردهای وزارت ارشاد توجه به شبکه شهرهای خلاق هنری ایران است تا مزیت های هنری شهرهای مختلف شناسایی و با تمرکز بر آنها رشد و توسعه فرهنگ و هنر را به ارمغان بیاورد.
حسینی با ذکر مثالی از شهرهای بزرگ تاریخی دنیا که برخی هنرها مانند تئاتر در آن حضوری همیشگی دارد، متذکر شد: با گذشت زمان سنت های هنری دستخوش تغییراتی می شود اما سنت های هنری می توانند بازآفرینی شوند و شهروندان و گردشگران را به خود جذب کنند.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به پیشینه غنی هنری و فرهنگی شیراز، این شهر می تواند میزبان نمایشگاه های دائمی نقاشی، خوشنویسی، تئاترهای عروسکی سنتی همچون «جی جی بی جی» باشد تا علاوه توسعه اقتصاد هنر بر رشد و توسعه جامعه نیز اثر بگذارد.
وی ضمن تشریح مزیت های فرهنگی و هنری شیراز ابراز کرد: شیراز تنها شهری است که سنت هنری در آن دچار انقطاع نشده، دو مکتب نقاشی شاخص داشته و روزگاری صادر کننده هنر و الزامات هنری همانند نسخ خطی بوده است و این استعداد هنری راه خود را به خانه های شیرازی ها نیز باز کرده بود و شاهد انتقال نسل به نسل هنر در خاندان های بزرگ هنری این شهر هستیم.
حسینی با بیان اینکه خاندان های هنری فارس همچون خاندان وصال گوهری ناب برای این سرزمین هستند، افزود: رفاقت و همراهی در فرهنگ هنرمندان فارس، مهمتر از رقابت هنری است که این موضوع منجر به توسعه هنری شیراز و حرکت خاندان های برجسته هنری دوشادوش یکدیگر شده است.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی تعداد فارغ التحصیلان دانشگاه های هنر به بیش از سه میلیون نفر افزایش یافته و فعالیت بیش از چهار هزار و 500 آموزشگاه هنری، گفت: رشد و توسعه هنر از ثمرات انقلاب اسلامی است، امروز یکی از مزیت های فرهنگی کشور توجه به هنر بوده اما این مزیت به اندازه کافی در راستای توسعه و رونق اقتصادی و گردشگری هنر به کار نگرفته شده است.
نظر شما