به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیتالله علی جاودان، در سلسله جلسات هفتگی خود که در حسینیه مرحوم شیخ زاهد برگزار شد، گفت: کلمه رب از اسماء الهی است.
استاد درس اخلاق افزود: مراد از رب مالک و مدبر بودن است، مالک همه امور مملوک را بر عهده دارد و مشکلات آن را رفع میکند چراکه صاحب و مدیر مملوک، مالک است؛ بنابراین چون خداوند مالک مخلوقات است ربالعالمین نیز هست.
آیتالله جاودان ادامه داد: خداوند متعال مالک و مدبر همه موجودات است، اوست که با تابش نور آفتاب و فرود آوردن باران بذر را به درخت تبدیل میکند، همه امور در عالم خلقت بااراده حضرت حق انجام میشود.
این استاد اخلاق با اشاره به اینکه همه دستورات الهی در اسلام و سایر ادیان آسمانی به نفع انسان و برای رشد او صادرشده، ابراز کرد: انبیای الهی بهفرمان رب مبعوث شدند تا انسانها را بهسوی ربالعالمین هدایت کنند.
وی با استناد به داستان قرآنی حضرت موسی(ع) و جناب هارون، گفت: حرکت این دو بزرگوار بهسوی فرعون به دستور خداوند بود تا او را هدایت کنند و زمانی که فرعون از آنان سؤال کرد شمارا چه کسی فرستاده تا مرا ارشاد کنند حضرت موسی(ع) فرمودند: ما از جانب رب مامور به این کار هستیم و رب ماکسی است که تو را خلق کرده و هدایت موجودات را بر عهده دارد.
آیتالله جاودان بابیان اینکه خداوند انسان را آزاد خلق کرد تا با اختیار خود هدایت شود، عنوان کرد: احکام شرعی همه دستورات الهی است تا انسان از طریق انجام آن دستورات به کمال دست یابد.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: قرآن کریم نسخهای برای رسیدن به کمال است. انسان اگر به دستورات قرآن جامه عمل بپوشاند در زمره صالحان قرار میگیرد و به سعادت ابدی دست مییابد.
وی بابیان اینکه خداوند هر آنچه انسان بخواهد به او نمیدهد بلکه هر چیزی که خود بخواهد به انسان میدهد، بیان کرد: دنیاطلبی و غفلت از آخرت انسان را جهنمی میکند، اینکه انسان آخرت را بخواهد به آن معنا نیست که او نسبت به دنیا بیتفاوت است بلکه انسان عاقبتاندیش دنیا را تحصیل میکند و آن را وسیلهای برای کسب آخرت قرار میدهد.
آیتالله جاودان با اشاره به بینهایت بودن جهان آخرت، گفت: خداوند از کسانی که در عالم دنیا به انجام عمل صالح اصرار داشتند و از یاد قیامت غافل نشدند تشکر میکند و آنان را در بهشت سکنا میدهد.
این استاد درس اخلاق ادامه داد: برخی انسانها در این عالم تنها دنیا را میخواهد و بعضی دیگر آخرت، خداوند هر دو گروه را یاری میکند تا به خواستههای قلبی خودشان برسند چراکه انسان بااراده خود مقصد نهاییاش را مشخص میکند.
وی خدمت به خلق را عبادت دانست و اظهار کرد: برخی عمر خود را صرف خدمت به دیگران قرار میدهند و از آرزوهای بلند اجتناب میکنند عاقبت این افراد سعادت اخروی است.
نظر شما