ناکامی مجدد آمریکا پشت میز شورای امنیت

آمریکا باز هم نتوانست از طریق مجامع رسمی ایران را محکوم کند و جلسه شورای امنیت سازمان ملل در مورد نقض قطعنامه ۲۲۳۱ از سوی ایران به نتیجه ای نرسید.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، آمریکا که می کوشد به تحریم های خود علیه ایران و خروجش از برجام وجه قانونی ببخشد از هر فرصتی برای محکوم کردن ایران در مجامع بین المللی و تشویق دیگر کشورهای برای تحریم کشورمان استفاده می کند.

 

ایالات متحده پس از آنکه نتوانست در سمینار کنوانسیون منع گسترش سلاح های کشتار جمعی ایران را محکوم سازد حالا به دنبال محکومیت تهران به دلیل انجام آزمایشات موشکی و استفاده از موشک در برنامه دفاعی خود است.

 

در همین رابطه، هفته گذشته مقامات این کشور با انتشار توئیت های مختلفی ایران را به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متهم کردند و با فشار به کشورهای اروپایی از آن ها خواستند که ایران را به دلیل استفاده از موشک هایی با قابلیت حمل سلاح هسته ای تحریم کنند.

 

این فشار آمریکا بر اروپا برای تصویب تحریم جواب نداد و تنها درخواست انگلیس و فرانسه برای تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با اقدامات موشکی ایران را در پی داشت.

 

جلسه غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل نیز امروز به وقت تهران برگزار شد و در نهایت بدون نتیجه به اتمام رسید. «کارن پی‌یرس» نماینده انگلیس در سازمان ملل در اظهاراتش در جلسه شورای امنیت مدعی شد که آزمایش موشکی اول دسامبر ایران مغایر با قطعنامه 2231 بوده است. وی اما نتوانست بگوید که ایران قطعنامه را نقض کرده است.

 

«نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز ادعای مقامات را مبنی بر این تکرار کرد که این اقدامات ایران برخلاف قطعنامه 2231 شورای امنیت است.

 

نمایندگان انگلیس و فرانسه نیز در پایان این جلسه در جمع خبرنگاران تاکید کردند که استفاده ایران از موشک های دوربرد (با برد بیش از ۳۰۰ کیلومتر) ناسازگار با قطعنامه ۲۲۳۱ است. آن ها از کلمه نقض در این خصوص استفاده نکردند.

 

همچنین روسیه نیز به عنوان یکی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل در نامه ای ضمن رد نقض قطعنامه ۲۲۳۱ از سوی ایران تاکید کرد که تعریف اروپا از موشک های دارای قابلیت حمل سلاح هسته ای نادرست است. (اروپا معتقد است که موشک هایی که دوربرد هستند امکان حمل سلاح هسته ای را دارند و روسیه این تعریف را نادرست اعلام کرده است.)

 

در همین رابطه، «فئودور استرژیژوسکی» در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس تصریح کرد: فرانسه و انگلیس که اعضای شورای امنیت را برای بررسی آزمایش موشکی بالستیک نسبت داده شده به ایران گردهم آوردند، نتوانستند ثابت کنند که قطعنامه‌ای از شورای امنیت سازمان ملل نقض شده است.

 

سخنگوی هیئت نمایندگی روسیه در سازمان ملل در پاسخ به سوالی درباره نتیجه نشست روز سه‌شنبه شورای امنیت که پشت درهای بسته برگزار شد، گفت: فدراسیون روسیه هیچ اطلاعاتی دال بر اینکه ایران روز اول دسامبر یک موشک بالستیک آزمایش کرده که برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده است، در دست ندارد.

 

وی افزود: انگلیس و فرانسه نیز هیچ کدام شواهدی که این (ادعا) را ثابت کند در بحث‌های این جلسه شورای امنیت ارائه ندادند.

 

استرژیژوسکی همچنین گفت که مسکو از غرب خواسته است تا به جای اعمال تحریم‌های جدید وارد مذاکره با ایران شوند.

 

وی در این باره تصریح کرد: به جای تحریم و تهدید، طرف‌های مربوطه باید وارد یک مذاکره تمام عیار بر مبنای احترام متقابل شوند.

 

سخنگوی هیئت نمایندگی روسیه در سازمان ملل تاکید کرد: ما معتقدیم که ایران قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل را نقض نکرده است. قطعنامه‌ای که تنها حاوی یک درخواست از ایران است، نه یک ممنوعیت، برخلاف آنچه شرکای اروپایی ما از تهران می‌خواهند. قطعنامه می‌خواهد که ایران از فعالیت‌های مرتبط با موشک‌های بالستیک دارای قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای پرهیز کند.

 

استرژیژوسکی خاطر نشان کرد: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز به‌طور مکرر تائید کرده است که برنامه هسته‌ای ایران فاقد هرگونه جنبه‌های نظامی است. علاوه براین هیچ سندی وجود ندارد که نشان دهد ایران در حال ایجاد زیربنا برای ذخیره و تعمیرات تسلیحات هسته‌ای است.

 

با اتفاقات فوق آمریکا بازهم نتوانست از شورای امنیت سازمان ملل برای محکوم کردن ایران استفاده کند و همچنان در مسیر تحریم کشورمان تنها ماند.

 

یادآور می شود، «محمد جواد ظریف» امروز راجع به جلسه شب گذشته شورای امنیت سازمان ملل گفت: واضح است که آمریکایی‌ها هم در دولت گذشته و هم در دولت فعلی اعلام کردند که نه برجام و نه قطعنامه 2231 فعالیت موشکی ایران را محدود نمی‌کند. هم خانم شرمن در دوره مذاکرات این حرف را زد و هم آقای برایان هوک ۲ ماه پیش گفت قطعنامه 2231 از ایران در مورد یک نوع به خصوصی از موشک تقاضا می کند. ما اصلا برنامه سلاح هسته‌ای نداریم ، موشکی را هم برای حمل سلاح هسته‌ای طراحی نمی‌کنیم. موشک‌های جمهوری اسلامی با توجه به اینکه نقطه زن هستند فقط برای سلاح متعارف طراحی شده است. با توجه به اینکه آمریکا از برجام خارج شده و ناقض تعهداتش در قطعنامه شورای امنیت و خود برجام است ، ناچار است برای اینکه پوششی جهت نقض‌های خود دست و پا کند این ادعاها را انجام دهد؛ اما همان‌طور که دیدم دیروز شورای امنیت حاضر نشد این ادعای بی‌جا را بررسی کند./

کد خبر 745632

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha