خبرگزاری شبستان - البرز انقلاب اسلامی با داعیه عدالت ورزی و احقاق حق مظلومان شکل گرفت و نسل جوان امروز در تعارض این دو میدان فقر و ثروت در هجمه رشد روز افزون فاصله طبقاتی در جستجوی درک آن آرمان است.
قریب به یقین در دوراهی رویدادهای نامتعارف با انقلاب، بازنگری نسبت به ریشه های شکل گیری انقلاب می تواند، تعیین کننده مسیر حقیقی آن باشد.
عدالت ورزی در کنار « استکبار ستیزی» به عنوان مهم ترین مولفه هایی است که همواره مورد نظر قرار گرفته است، آنچنان که از سید حسن مدرس به عنوان شهید استکبارستیزی در مجلس شورای اسلامی نام برده می شود.
سالروز شهادت شهید سید حسن مدرس در تاریخ ملی کشورمان با عنوان روز مجلس نام گذاری شده است و این مهم فرصتی است تا بار دیگر بر آرمان های انقلاب تأمل شود.
به همین منظور « حسین امیدیان» با حضور در دفتر خبرگزاری شبستان در البرز مصادف با روز مجلس در نخستین بخش از سوالات در رابطه با این مهم که استکبار ستیزی به عنوان یکی از آرمان های انقلاب به چه معنا است؟ گفت: مجلس، عصاره فضائل ملت است و متناسب با این محور باید در مسیر استکبارستیزی حرکت کند و سید حسن مدرس به عنوان یکی از رادمردانی است که در عرصه مجلس در راستای استکبار ستیزی حرکت کرد.
ولیحال امروز مجلس خوب نیست و شاهد رفتارهایی هستیم که زیبنده آرمان های انقلاب نیست. معتقدم؛ مجلس امروز به شدت آفت زده است، نمونه این آفت زدگی ، مفاسد متعدد اقتصادی است. نمونه اخیر این فساد اقتصادی در استان البرز، افزایش 400 میلیارد تومان از سرمایه مردم البرز به جیب یکی از مفسدان اقتصادی است که در همین چند روزه اخیر دستگیر شد.
سلفی گرفتن ها، اهانت به ساحت حجاب، سخنان بی مورد که قابل بهره برداری برای رسانه های استکبار است، نمونه های آشکاری از وضعیت ناخوش مجلس است. این ها نشانه های آفت زدگی است. آن گونه که جاسوسان بسیاری در امنیتی ترین دفاتر مسئولان گرفته شده اند.
ما برای حیاتمان با استکبار درگیر هستیم و این مهم پیش از آرمان های ما است. چرا که آمریکا شروع شکل گیری خود را با توحش و نسل کشی شروع کرده است و این سبک زندگی را در حملات، کشتارها، ترورها و جنایات همواره حفظ کرده است.
به عنوان پژوهشگر و محقق انقلاب اسلامی، لطفا بفرمایید، انقلاب اسلامی ایران به چند دوره تقسیم می شود و هم اکنون در کدام دوره قرار داریم؟
مقدمه پاسخ این است که انقلاب به چهار دوره شکل گیری، تثبیت، حفظ و اقتدار تقسیم می شود و با طی کردن سه دوره انقلاب هم اکنون در دوران « اقتدار» قرار داریم و صلاح محوری مقابله و استراتژیک با پاردایم اقتدار « نفوذ» است.
در دوران اقتدار یک کشور، طرف تخاصم وجود دارد. در این میان پنج ابزار بیشتر برای درگیری نمی شناسیم. ترور، تحریم و کودتاها، آشوب ها که در دو قالب جنگ سرد و گرم برنامه ریزی می شود.
شما از پروژه نفوذ به عنوان یک صلاح از طرف استکبار اشاره کردید در این رابطه توضیح بفرمایید؟
در دوران تثبیت، محوری ترین نفوذ دشمن، فتنه های متعدد سیاسی است به عبارت دیگر جریان نفوذی ها در هر برهه و مرحله ای در قالب خاصی نشسته است.
نفوذ در کنار شهید رجایی می نشیند تا دولتی که در جهت انقلاب حرکت می کند را توسط کشمیری از بین ببرد. نفوذ می آید و در کنار بنی صدر می نشیند و او را برای مقابله با دفاع مقدس تربیت می کند. به واقع نفوذ در دو قالب کلی تغییر محاسبات مسئولان و تغییر در آرمان های انقلابی مردم تعریف شده است.
تغییر محاسبات مسئولان به عنوان مثال از دولتی چون شهید رجایی که آقازاده در آن معنا ندارد به دولتی می رسیم که عنوان می شود باید کدخدا را دید و تغییر در مردم با هدف فاصله گرفتن آنان با آرمان های انقلاب است. امروزه اکثریت نسل جوان بی اطلاع از استکبارطلبی و زورگویی های آنان است.
جوانان ما در بی اطلاعی از ظلم های استکبار هستند. به عنوان نمونه کمتر جوانی است که بدانند، خیابانی در تهران به که به نام آیت الله طالقانی تهران است در دوران پیش از انقلاب بر سر در ورودی آن در تابلویی زده شده بود که ورود ایرانی ها و سگ ها ممنوع است.
واقع مطلب این است که شما اختیار منافع خودتان، اختیار زندگی خودتان را ندارید از نظر مستکبران ندارید، آن چنان که در پروتکل های صهیونیستی در اندیشکده های خود به همواره به آن اشاره می کنند و بر آن تاکید دارند.
برای پاسخ به اهمیت گفتمان انقلاب اسلامی ایران که در آستانه چهل سالگی آن نیز قرار داریم، باید نسبت به چهار دوره آن تأملی ویژه کرد. از سال 1342 که مبارزات حضرت امام خمینی (ره) تا سال 1357 برای شکل گیری انقلاب آغاز شد، سال های پرمخاطره و بسیار بحث انگیز و قابل تأمل است.
دوران حفظ انقلاب اسلامی از 12 فروردین سال 1358 تا پایان دوران دفاع مقدس نیز، گفتمان پیچیده ای دارد. به عنوان نمونه امام پیش بینی کرده بودند که نظام شوروی از هم گسسته می شود و برمنبای این پیش بینی نظام شوروی در مناظره با انقلاب اسلامی شکست.
پیچیدگی گفتمان نظام انقلاب اسلامی باعث شد تا غرب، نسبت به انقلاب اسلامی تدابیر خاص خود را اتخاذ کند و بارها در برابر آن اعلام ناتوانی کند.
تهیه و تنظیم؛ فاطمه دانایی
نظر شما