به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه «پنجمین فستیوال موسیقی نواحی آیینه دار »شامگاه سه شنبه ۱۳ آذر با حضور علی ترابی ،مدیر کل دتر موسیقی، امید نعمتی ، کیاووش صاحب نسق،محمدرضا اصلانی ،اعضای گروه موسیقی دال و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر در تالار وحدت برگزار شد.
این مراسم با اجرای «عباس علاء الدین» از روستای زیارت و آواز گالشی و روایتگری «نجمان» شروع شد. مجری این مراسم را رشید کاکاوند از گویندگان رادیو بر عهده داشت. سپس فیلمی از اجراهای ۹ تا ۱۲ آذر ماه گروه های شرکت کننده در فستیوال موسیقی آیینه دار در تالار رودکی پخش شد
سپس اجرای کیقباد میردار و بهمن سام دلیری آواز چوپانی« گلی به گلی» را اجرا کردند.
سپس علی مغازه ای، دبیر هنری فستیوال موسیقی نواحی آیینه دار به صحنه آمد و گفت: یکی از هویت مندانه ترین موسیقی دنیا را ایران دارد و هر کجای جهان که موسیقی ایران را می شنوند، می شناسند. به عقیده من، امسال آینه دارحقیقتی را آشکار کرد و آن جای خالی زن در موسیقی است.
پس از ان گروهی از هنرمندان نواحی مثل احمد نظری،نعمت اصلانی،علیرضا شکارچی و حسین خسروی «آیین پاکچه کتول» را اجرا کردند .
سپس «سرو ایرانی» به عنوان تندیس فستیوال موسیقی آیینه دار معرفی شد و پس از آن با حضور محمدرضا اصلانی، ارشد طهماسبی، علی ترابی، مدیر کل دفتر موسیقی و علی مغازه ای بر صحنه به ۱۲ هنرمند موسیقی نواحی از جمله عباس علاّء الدین، موسی ملک حسینی ، علی اکبر اصلانی کتولی، درویشعلی خسروی، ذبیح الله پور بابا،رفیع رفیعی، منوچهر میرصانلو،غلامرضا امانی، حسین طیبی، ابوالحسن خوش رو، علی اکبرپور، علی اوسط کشت پرور«سرو ایرانی» اهدا شد.
علی اکبر خوشرو هنرمندی که به دلیل بیماری سرطان شیمی درمانی اش را به تعویق انداخته بود با دعوت مجری میکروفن را بدست گرفت و گفت: از اینکه سرو را به عنوان تندیس آیینه دار انتخاب کردید تشکر می کنم.
سپس این بیت شعر سعدی را خواند« به سرو گفت کسی که میوه ای نمی آری/جواب داد آزادگان تهی دست اند» و قطعه ای هم آواز خواند.
سپس جانعلی اکبریان، آمنه نوروزی ،گل ابرو فتحی، پروانه اکبریان ،حسن کریمی، فرزانه اکبریان و ماهروزه اکبریان آواها و ترانه های مردمی شالیزار مازندران رو اجرا کردند .
سپس احسان رسول اف مدیر فستیوال آینه دار در سخنانی گفت: فستیوال آیینه دار آرشیو محور است و تمام تلاشش بر مستند کردن هنرمندان آیینی ایران است که آنها را در هشت دوره جغرافیایی پیمایش کند؛ امیدوارم در سه دوره آینده بتوانیم مجموعه بزرگی از موسیقی و فرهنگ ایران را در قالب هشت بهشت ایران در اختیار علاقمندان قرار دهیم ؛ دوستان من در تلاش هستند اجراهای هر دوره اساتید موسیقی نواحی ایران را ثبت و ضبط تصویری کنند و برای آینده نگهداری کنند.
در ادامه این مراسم گروه نی بید علی آباد کتول با هنرمندی درویشعلی خسروی، نعمت اصلانی کتولی بیدخوانی کردند.
با حضور مجمد حسین شریفیان، ابوالحسن خوشرو،احسان رسول اف ، سری دوم تندیس های «سرو ایرانی» فستیوال به ۱۲ هنرمند نواحی دیگر از جمله گیلان خان خوشنواز ، اصغر ابراهیم نژاد، صدیقه ماهوتی، حرمت یوسفی،احمد عاشورپور،شاه خانم دنکو، کیقباد میردار،بهمن سام دلیری، جانعلی اکبریان، احمد محسن پور، هوشنگ منصوریان و اصغر عاشیقی اهدا شد .
با اجرای علی اوسط کشت پرور تشت زن املشی دفتر پنجمین فستیوال موسیقی نواحی و آیینی ایران که با تمرکز بر روی دامنههای شمالی البرز آغاز شده بود بسته شد.
رشید کاکاوند در پایان مراسم اعلام کرد: ششمین فستیوال آینهدار با تمرکز روی موسیقی بخش شمالی و جنوبی استان گلستان، مناطق ترکمننشین، قزاقها و خراسان شمالی برگزار خواهد شد.
نظر شما