قوه مجریه  پیشران فعال شدن دیپلماسی پارلمانی  باشد

شاکری با اشاره به اینکه قوه مجریه می تواند پیشران فعال تر شدن نقش دیپلماسی پارلمانی برای پیشبرد اهداف بین الملی و منافع ملی باشد، گفت: این قوه می تواند راه را برای انتقال یافته ها و دستاورد های مجلس به کشورهای دیگر فراهم کند.

»مجتبی شاکری» در گفتگو با خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان در مورد عملکرد دیپلماسی پارلمانی مجلس گفت: به نظر می رسد قوه مجریه از ظرفیت دیپلماسی پارلمانی بیشتر می تواند استفاده کند و این موضوع در برگزاری برخی کنفرانس های بین المللی در نظر گرفته شده است.

 

دبیر کل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی افزود: دیپلماسی فعال پارلمانی نقش موثرتری در جبهه مقاومت، موضوع برجام و کنفرانس بین المللی وحدت می توانست ایفا کند.

 

عضو چهارمین دوره شورای شهر تهران گفت: قوه مجریه می تواند پیشران فعال تر شدن نقش دیپلماسی پارلمانی برای پیشبرد اهداف بین الملی و منافع ملی باشد و راه را برای انتقال یافته ها و دستاورد های مجلس به کشورهای دیگر فراهم کند.

 

وی با بیان اینکه قوه مقننه در عرصه تدوین و قانگذاری و اعمال نظارت موثر از ظرفیت خوبی برخودار است، اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی از خلاقیت و نوآوری های خاص خود برخوردار است که می تواند برای کشورهای دیگر مدلی برای تحقق مردم سالاری باشد.

 

دبیر کل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مدل مردم سالاری و به نوعی تنظیم شده است که هیچ بن بستی در آن برای رویارویی با مشکلات وجود ندارد و می تواند برای کشورهای دیگر به خصوص کشورهایی که بیداری اسلامی و انقلاب را تجربه می کنند، راهنما و الگو باشد.

 

وی گفت: در جریان دیپلماسی پارلمانی باید یافته های پارلمان های دیگر کشور ها در نظارت و کنترل قوه مجریه و یافتن راهکار های اساسی برای اصلاح نظام بانکی، نظام اداری، نظام آموزشی، تقویت تولید ملی، استقلال یافتن از اقتصاد نفتی و رعایت حقوق شهروندی مورد تبادل قرار گیرد.

 

شاکری در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به اینکه دیپلماسی مجلس آنگونه که باید پر رنگ نیست و کار ویژه ای از آن منعکس نشده است، گفت: بیشتر رویکرد مجلس توجه به داخل و پرداختن به حل و فصل مسائل داخلی به خصوص در وضعیت کنونی اقتصادی کشور و موضوع تورم و گرانی معطوف بوده است.

 

وی با بیان اینکه کنفرانس های مهمی از جنس وحدت و توجه به مسائل منطقه و جبهه مقاومت بیشتر از سوی قوه مجریه و نیروی قدس سپاه دنبال شده است، اظهار کرد: در موضوعات مهم بین المللی نیز مجلس می توانست به شکل پررنگ تر حضور یابد و در همکاری تنگاتنگ با دولت نقش برجسته خود را در انتقال مدل های نو برای تقویت در سازماندهی سرمایه اجتماعی و راهکار های مبارزه با استبداد و نظام سلطه ایفا کند.

 

شاکری با بیان اینکه در سفرهای ماموریتی نمایندگان به خارج از کشور دستاورد ویژه ای از مجلس اطلاع رسانی نشده است، گفت: در این سفرها پروتکل یا قرارداد میان کشورهایی منعقد شده است اما اقدام ویژه و مستقلی از سوی مجلس صورت نگرفته است.

 

وی در مورد نقش احزاب در دیپلماسی پارلمانی اظهار کرد: قطعا به دلیل اینکه احزاب مستقل از دولت و مجلس هستند دستشان برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی در بیرون مرزها باز است و دولت و مجلس می توانند از ظرفیت احزاب در این بخش استفاده کنند.

 

شاکری با اشاره به نقش احزاب در برگزاری انتخابات مجلس، ریاست جمهوری، شورای اسلامی شهر و روستا و مجلس خبرگان خاطر نشان کرد: در حال حاضر احزاب مورد بی مهری قرار گرفتند و در چنبره تنگناهای قوانین امکان تحرک ندارند در حالی که خانه احزاب می توانست منشوری از منافع ملی را برگرفته از اندیشه بلند مقام معظم رهبری دستور کار احزاب قرار دهد و پشتیبانی های لازم برای برجسته کردن این دستور را در عرصه بین الملل فراهم کند تا با هزینه کم مکمل فعالیت های دیپلماسی کشور باشد تا به راحتی نظام سلطه و هم پیمانان اروپایی و منطقه ای اش نتوانند زبان تهدید، تحریم و توهین را بر روی ملت ما بگشایند.

 

وی گفت: در حال حاضر کارکردهای جدید رسانه های مجازی و روزنامه ها به گونه ای است که بدون قرار گرفتن تحت قوانین احزاب بی هیچ مانعی کار خود را پیش می برند. در این شرایط تاسیس حزب برای تشکل های مستقل کاری سخت و پر هزینه است. هزینه های سنگین تاسیس دفاتر در استانها، برگزاری همایش های ملی فقط برای احزاب دولت ساخته و پیوند خوردگان با قدرت و ثروت امکان پذیر است. باید با نگاهی نو به کارکرد احزاب در تامین منافع ملی و پیشبرد اهداف بین المللی قوه مقننه و قوه مجریه ساز و کار واقعی آن را فراهم کند./

 

کد خبر 745297

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha