پرونده مسکن مهر معلولان امسال بسته می شود/ حق معلولان در مصاحبه های استخدامی ضایع می شود

عرب‌نژاد با اشاره به حوزه اشتغال معلولان و سهم سه درصدی استخدام آنان در دستگاه‌های دولتی، گفت: متاسفانه حق معلولان در مصاحبه استخدامی ضایع می شود و نباید سایر سازمان‌ها و ارگان‌ها از زیربار مسئولیت بکارگیری معلولان شانه خالی کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، « علی عرب نژاد» امروز( 13 آذر) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز جهانی معلولان که در محل کارگاه معلولین مبین برگزار شد، اظهار داشت: عدم آگاهی و دانش مردم یکی از مشکلات ما در خراسان جنوبی است چرا که در مباحث معلولیت و پیشگیری همه زیرساخت‌ها آماده شده اما استقبال خوبی از سوی مردم صورت نگرفته است.
 

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه همه ارکان اجتماعی را برای اطلاع رسانی و آگاه سازی به کار گرفته شده اند، افزود: از مهد کودک تا دانشگاه برنامه ریزی شده و باید در پیشگیری از معلولیت‌ها محل ورود معلولیت در جامعه بسته شود.

 

وی با اشاره به اینکه حوادث بخشی از معلولیت‌ها را به جامعه تحمیل می‌کند که ما نقشی در ایجاد آن نداریم، گفت: در اکثر تصادفات افراد دچار قطع نخاع می شوند و این هزینه‌های بسیاری را بر جامعه و بهزیستی تحمیل می کند.
 

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی از راه اندازی کارگاه های آموزشی ویژه معلولان در استان خبر داد و عنوان کرد: مشکل اصلی معلولان بحث مسکن و اشتغال است که در حوزه مسکن تا پایان امسال پرونده مسکن مهر را خواهیم بست.

 

عرب نژاد با اشاره به ساخت مسکن برای معلولان و ارائه تسهیلات به آنان ادامه داد: بهزیستی خراسان‌جنوبی ساخت 2 هزار و 254 واحد مسکونی را در دست اقدام داشته که از این تعداد یک هزار و 916 واحد مسکونی تکمیل و هم اکنون 338 واحد دیگر در دست ساخت است.

 

وی به حوزه اشتغال معلولان و سهم سه درصدی استخدام آنان در دستگاه‌های دولتی اشاره کرد و گفت: متاسفانه حق معلولان در مصاحبه آزمون های استخدامی ضایع می شود.

 

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با انتقاد از اینکه در فرهنگ جامعه فقط شغل دولتی را شغل می دانند، بیان داشت: در حالی که اکنون نباید به شغل دولتی امیدی داشت و باید به سمت برنامه ریزی برای سایر مشاغل برویم.

 

عرب زنژاد از اجرای 533 طرح اشتغال پایدار برای جامعه هدف بهزیستی استان در سال گذشته خبر داد و افزود: در شش ماهه ابتدای امسال نیز 262 مورد طرح اشتغال پایدار ایجاد شده است.

 

وی با اشاره به مشوق‌های حمایتی سازمان بهزیستی از کارفرمایان برای بکارگیری معلولان، تصریح کرد: کارفرمایانی که نیروهای خود را از بین جامعه هدف بهزیستی به کار بگیرند، می‌توانند از مشوق‌های حق بیمه برخوردار شوند به این صورت که سازمان تا 5 سال، سهم بیمه کارفرما را پرداخت می‌کند.

 

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: کارفرمایان در صورت به کارگیری نیرو از جامعه هدف بهزیستی همچنین می‌توانند به ازای هر نفر 20 میلیون تومان و تا سقف 100 میلیون تومان تسهیلات بانکی دریافت کنند.

 

عرب نژاد با تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی با اعطای وام و تسهیلات می تواند زمینه خود اشتغالی معلولین را فراهم کند، گفت: اما نباید به سازمان بهزیستی به عنوان یک نهاد شغل‌ساز نگاه شود.

 

به گفته وی در حال حاضر به هر معلول 20 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه برای خوداشتغالی پرداخت می‌شود و به فنی و حرفه‌ای برای آموزش رایگان معرفی می‌شوند.

 

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی عنوان کرد: بیش از 36 درصد از معلولین در بهزیستی استان بکارگیری شدند اما در سطح استان 22 هزار معلول داریم و سایر سازمان‌ها و ارگان‌ها نباید از زیر بار مسئولیت بکارگیری معلولان شانه خالی کنند.

 

عرب نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در خصوص مناسب‌سازی معابر و فضاهای شهری و سازمان‌ها برای معلولان در استان، گفت: در این راستا مناسب سازی محیط زندگی و خودرو معلولان از محل اعتبارات توانبخشی انجام می شود که سال گذشته 190 مورد مناسب سازی منازل معلولان استان انجام شده است.

 

وی ادامه داد: برای مناسب‌سازی فضاهای شهری کارشناس ویژه معرفی شده و در حال پیگیری است و در گذشته خراسان جنوبی مقام دوم کشوری در بحث مناسب‌سازی شهری را داشته است و تاکنون 45 تا 50 درصد از معابر استان برای معلولان مناسب سازی شده است.

 

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: تاکنون برای مناسب‌سازی فضای شهری بشرویه و قائن اقدامات بسیار خوبی انجام شده است و در شهرهای دیگر نیز این انقلاب برای مناسب سازی معابر و اماکن عمومی شروع شده است و امیدواریم رو به رشد باشد.

 

وی در پایان اعلام کرد یکی برنامه های روزجهانی معلولین در استان تقدیر از کارفرمایانی که معلولان را به کار گرفته‌اند، است.

 

 

 

کد خبر 745201

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha