«احمد شریف» در گفتگو با خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان در مورد دیپلماسی پارلمانی گفت: واقیعت این است که دیپلماسی در حال حاضر حوزه های مختلفی علاوه بر دیپلماسی خارجی که بر عهده وزارت خارجه است را شامل می شود که دیپلماسی پارلمانی هم یکی از حوزه های متداول این موضوع است.
عضو هیات رییسه خانه احزاب اظهار کرد: در حال حاضر ارزیابی دقیقی از دیپلماسی پارلمانی وجود ندارد زیرا منابع مستندی از آن در دست نداریم و این موضوع در مجلس برعهده کمسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس است که موتور محرکه پارلمان در این بخش محسوب می شود.
دبیرکل حزب همبستگی دانش آموختگان ایران ادامه داد: با توجه به تغییراتی که در مدیریت این کمسیون ایجاد شد معتدم در حال حاضر روند بهتری در این بخش ایجاد شده است.
وی با اشاره به دشمنی های ایالت متحد با جمهوری اسلامی ایران گفت: ما نیازمند فعال شدن دیپلماسی عمومی و پارلمانی فعال هستیم تا بتوانیم روابط بهتری را در ارتباط با سایر کشورهای منطقه و حتی کشورهای اروپایی تجربه کنیم .
شریف ادامه داد: صرف برگزاری چند اجلاس بین المللی و سفرهای خارجی نمی تواند نشاندهنده یک دیپلماسی پارلمانی مطلوب و موفقیت در این موضوع باشد باید یک برنامه حساب شده در ارتباط با پارلمانهای کشورهای منطقه و مخصوصا کشورهای اروپایی تدوین شود زیرا پارلمانهای کشورهای اروپایی از قدرت بیشتری برخودارند و حتی می توانند بر تغییر مواضع حکومتهای خود اثر بگذارند.
وی در مورد نقش احزاب در ایجاد یک روابط پارلمانی میان کشورهای دنیا گفت: در دیدار کمیته بین الملل خانه احزاب با رییس مجلس شورای اسلامی بنده پیشنهاد کردم تا در دیدار های گروههای دوستی و پارلمانی هیاتهای خارجی ، نمایندگانی از احزاب نیز حضور داشته باشند که رییس مجلس اظهار کرد با توجه به دیدار پارلمانی مجالس هیاتهای خارجی نمی توان جایی برای احزاب در این دیدارها دید.
شریف ادامه داد: درسفرهای هیات های ریاست جمهوری گاهی مدیران خصوصی و برخی از تجار و بازرگانان نیز همراه هستند که می توانند در انتقال تجربیات اقتصادی و تجاری موثر باشند.
دبیرکل حزب همبستگی دانش آموختگان ایران خاطر نشان کرد: احزاب و تشکل های سیاسی و فعالان حزبی می توانند می توانند در فعال شدن دیپلماسی پارلمانی میان کشورها موثر باشتد، اما نگاه مثبتی به این موضوع وجود ندارد.
عضو هیات رییسه خانه احزاب اظهار کرد: دیپلماسی احزاب در برخی از کشورها بعنوان ماموریت احزاب و تشکل های سیاسی در قانون آنها برشمرده شده است به همین جهت دبیران احزاب و گروههای سیاسی می توانند در انتقال تجربیات میان کشورها و همچنین دیپلماسی پارلمانی گشورهای خود موثر باشند./
نظر شما