به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «محمدحسین زدا» دیشب با حضور در برنامه" تیتر امشب شبکه خبر سیما "با اشاره به چالش های صندوق های بازنشستگی گفت: در همه جای دنیا مرسوم است بیمه ها از قانون اعداد بزرگ تبعیت کنند. به عنوان مثال اگر سازمانی مانند صداوسیما 30 تا 40 هزار نیرو دارد هیچ کجای دنیا اجازه نمی دهند صندوق بازنشستگی مجزا تاسیس کند چون این صندوق محکوم به شکست است.
معاون سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه نظام رگولاتری یکی از مشکلات مهم در کشور است، بیان کرد: بانک مرکزی، بانک دیگری را سرپرستی و مدیریت می کند. اگر درخواست جدیدی برای بانک صادر شود در صورتی که شرایط بانکداری را نداشته باشند ،مجوز نمی دهند. ما در بیمه های خصوصی نظام رگولاتوری داریم که بیمه مرکزی ایران است ولی در 18 صندوق بیمه گر با دستورالعمل تامین اجتماعی این نظام اجرا نمی شود،ی عنی هر سازمان یا نهاد و گروهی هر زمان که اراده کنند یک صندوق بیمه تاسیس می کنند که معمولا دچار ورشکستگی شده و مشکلات بسیاری برای دولت ایجاد می کنند،نتیجه آن هم مشکلات امروز می باشد.همچنین شورای عالی بیمه داریم اما هیچ تفسیر روشنی برای نقش تکمیلی آن نداریم.
وی با بیان اینکه نظام تامین اجتماعی در همه دنیا اجباری است، اظهار کرد: معمولا دولت ها این کار را انجام می دهند. ما هم به استناد اصل 29 قانون اساسی که می گوید دولت مکلف است همه افراد را بیمه کند، نظام تامین اجتماعی قصد دارد که آن را پیاده کند لذا دولت در ماده 28 قانون تامین اجتماعی موظف به پرداخت 3 درصد حق بیمه به ازای هر بیمه گر شده است.
وی با بیان اینکه این سه درصد حق بیمه دولت نقش تضمینی دارد اظهار کرد:اگر دولت نقش مشارکتی دارد بیشتر نقش تضمینی است. به این معنا که نقش دولت به منزله امضای محکمی برای انجام تعهدات بیمه است اما با گذشت سالها این نقش به نقش کارفرمایی تبدیل می شود و دولت به شرکت ها یا کارفرماها اعلام می کند که این تعداد نیرو جذب کنید و ما حق بیمه آنها را پرداخت می کنیم که همین مساله باعث بروز مشکلات فراوان برای بیمه تامین اجتماعی شده است.
زدا گفت: سازمان تامین اجتماعی دو میلیون و 700 هزار نفر پرونده بازنشسته تامین اجتماعی و سه میلیون و 200 هزار نفر هم موردی دارد.
نظر شما