سهم ۲۵ درصدی درآمد نفتی در بودجه ۹۸/ اگر ایران آسیب ببیند منطقه دچار آشوب می شود/ هر اقدامی که ضد وحدت باشد هم راستا با آمریکا است

جهانگیری با اشاره به اینکه مهمترین اولویت ایران در همه مقاطع و مقطع فعلی این است که توسعه پایدار و همه جانبه در سرلوحه قرار گیرد از سهم ۲۵ درصدی درآمد نفتی در بودجه ۹۸ خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «اسحاق جهانگیری» در بیست و پنجمین همایش ملی بیمه و توسعه گفت: روز بیمه را به همه فعالان صنعت بیمه کشور تبریک می گویم و برای همه آرزوی توفیق دارم. برگزاری همایش های سالانه بیمه فرصت مناسبی است که هر سال در اختیار صاحبنظران و فعالان اقتصادی قرار می گیرد که به ارزیابی عملکردها بپردازند و ضعف ها را شناسایی کنند و با رویکردهای مناسبی که اتخاذ می شود به سمتی برویم که صنعت بیمه کشور بتواند محصولات و خدمات بیشتر و بهتر از گذشته و با سرعت و تسهیلاتی بیشتری در اختیار مردم قرار دهد.

 

معاون اول رئیس جمهوری افزود: صنعت بیمه از پایه های اصلی اقتصاد کشور است و یقینا مهمترین اولویت ایران در همه مقاطع و مقطع فعلی این است که توسعه پایدار و همه جانبه در سرلوحه قرار گیرد و توسعه اقتصادی از اولویت هاست و  از این رو فشارها اقتصادی است تا با زمین گیر کردن اقتصاد به مسائل سیاسی و اجتماعی و فرهنگی آسیب برساند.

 

جهانگیری با اشاره به اقتدار ایران در منطقه اظهار داشت: اگر امروز اقتدار ایران به چالش کشیده شود و اگر کشور بزرگ منطقه یعنی ایران دچار مشکل شود منطقه نیز دچار آشوب می شود که دنیا نمی تواند از آن بگذرد.

 

وی با اظهار اینکه حضور ایران مقتدر در خاورمیانه ناآرام به ثبات منطقه کمک می کند، عنوان کرد: ما به عنوان مسئولان بخشی از اقتصاد کشور باید به مسایل اقتصادی به طور جدی بپردازیم و همسو با اقتدار کشور اقتصادی مقتدر را رقم بزنیم.

 

معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه باید اقتصادی را رقم بزنیم که رشد اقتصادی آن مطلوب باشد و سرمایه گذاری مناسبی در آن انجام شود، خاطرنشان کرد: اقتصاد ما باید به گونه ای باشد که به موضوعات مهم کشور پاسخ دهد.

 

جهانگیری مسئله بیکاری را مهمترین دغدغه اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت: خیل عظیمی از سرمایه کشور به عنوان جوانان بیکار هستند که می تواند به توسعه کشور کمک کنند و این جوانان آرزوی بسیاری از کشورهای جهان هستند که از سوی ناچاری جوانان دیگر کشورها را با مهاجرت می پذیرند.

 

وی با تاکید بر این نکته که ثبات اقتصادی امری پیشتاز در توسعه همه جانبه کشور است، تصریح کرد: انتظاراتی که فعالان اقتصادی از سیاستگذاری دارند این است که اقتصاد کشور در تمام مقاطع باثبات باشد و بیمه، بورس و بانک به عنوان سه عنصر اصلی اقتصادی باید در حالت ثبات بسر ببرند و سیاست های اقتصادی کشور را عملیاتی کنند و رشد اقتصادی کشور را باید در رشد این سه عامل ببینیم.

 

جهانگیری ادامه داد: آمریکا به عنوان دشمن ما هرگاه شاهد پیشرفت و توسعه اقتصادی ایران است می کوشد با ایجاد دشمنی و مشکل بر سر راه اقتصاد ما آن را زمین گیر کند تا با زمین گیر شدن اقتصاد، سیاست، مسایل اجتماعی، فرهنگی و دینی ما را نیز دچار مشکل کند.

 

وی با بیان این مطلب که آمریکایی ها امروز دست به اقدامی زدند که آبروی این کشور را در دنیا دچار خدشه کرده است، یادآور شد: دولت ایالات متحده که همواره پیگیر قوانین بین المللی و مصوبات شورای امنیت بود و برای اجرای این مصوبات گاهی لشکرکشی می کرد و جنگ به راه می انداخت امروز برخلاف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از برجام خارج شده و جنگی اقتصادی و روانی و رسانه ای را علیه ملت ایران آغاز کرده است که در این مسیر به فضل خداوند تا الان هم از نظر اخلاقی و هم از نظر سیاسی ملت ایران برنده شده اند و یک نفر در دنیا نیست که بگوید ایران تخلف کرده است.

 

معاون اول رییس جمهوری با یادآوری این مطلب که سازمان های معتبر جهانی اعلام کرده اند ایران به تعهدات خود تا به امروز عمل کرده، افزود: جز رژیم صهیونیستی و چند کشور غیر مردمی در منطقه همه کشورها از ایران حمایت می کنند.

 

وی چالش اصلی امروز کشور را مقابله با تحریم های ناعادلانه آمریکا دانست و یادآور شد: گاهی اولویت ها عوض می شود ما در سال های 94 و 95 از لزوم سرمایه گذاری و جذب سرمایه های داخلی و خارجی می گفتیم اما امروز اولویت ما جابجا شده و در مورد مسایل اقتصادی کشور و کمک به اداره مسایل اقتصادی و اداره زندگی مردم در مقابل تحریم های آمریکا علیه ملت ایران اولویت ماست.

 

وی خاطرنشان کرد: آمریکا به تنهایی در مقابل جامعه بین المللی ایستاده است و تصمیمات آنها را به رغم تصمیمات شورای امنیت، سازمان ملل و سازمان های بین المللی نادیده گرفته و از دنیا هم انتظار دارد که از او تبعیت کنند و یکجانبه گرایی خطرناکی در فضای بین المللی حاکم کرده که اگر به کشورهای دنیا در برابر این یکجانبه گرایی کمک نشود آنها ناچارند استقلال خود را آسیب بزنند و راه های دیگری برای خودشان انتخاب کنند.

 

معاون اول رییس جمهوری هدف تحریم های آمریکا را وارد کردن فشار به مردم دانست و تصریح کرد: در دوره تحریم های هر کشوری بیشترین فشار و آسیب به بیماران، سالمندان، کودکان و اقشار ضعیف وارد می شود و در تحریم ایران نیز همین گونه است و اینکه آمریکایی ها می گویند هدف تحریم ها اقشار ضعیف، بیماران، سالمندان و کودکان نیست و دولت است، دروغ می گویند.

 

جهانگیری با تاکید بر این نکته که ما مقتدر هستیم و قادریم این مشکلات را کاهش دهیم و کاری کنیم که فشارها نتواند به مردم ما آسیب بزند، تاکید کرد: پیش نیاز این کار انسجام و وحدت است و هر حرکتی که برخلاف وحدت در کشور باشد در راستای سیاست های آمریکا است و دلسوزان کشور باید در دوره تحریم ها با جدیت در صحنه باشند و فعال اقتصادی منفعل و منفعت طلب و مدیر سیاسی بی انگیزه در دوره خدمتگزاری به کشور آسیب می زند و ما نیازمندیم همه به صورت هماهنگ به صحنه بیایند، ظرفیت و امکانات کشور را به کار گیرند تا از این دوران با برنامه ریزی عبور کنیم.

 

جهانگیری یادآور شد: آمریکا گفته است در دوره تحریم ها نباید نفت ایران فروخته شود و پول ایران نباید در سیستم بانکی بین کشورها جابجا شود و حمل و نقلی نیز به کشور ما صورت نگیرد و ما هم باید در این نقاط مورد تاکید آمریکا ایستادگی کنیم و به رشد برسیم و در سیاست های اصلی ما عدم اتکا به درآمدهای نفتی همواره مورد تاکید بوده تا بتوانیم از این تحریم های آمریکا عبور کنیم.

 

مرد دوم دولت روحانی با اعلام این خبر که اتکا به درآمدهای نفتی در بودجه 98 بیش از 25 درصد نیست، تصریح کرد: ما لایحه بودجه 98 را در موعد مقرر تصویب کردیم تا نشان دهیم درآمدهای منطقی و قابل قبول برای سال آینده را در نظر داریم و بعید می دانم درآمدهای نفتی ما در این بودجه از 25 درصد کمتر نباشد.

 

وی تصریح کرد: اگر دستگاه های دولتی به صرفه جویی بپردازند با همین میزان هم می توان کشور را پیش برد.

 

جهانگیری همچنین به مسایل مربوط به حمل و نقل در ایران پرداخت و گفت: در زمینه حمل و نقل دریایی ایران با 500 کشور در ارتباط است و از چین تا اروپا اتصال ریلی دارد و با کشورهای همسایه به صورت جاده ای ارتباط دارد و امکان ندارد کشور ما را از نظر حمل و نقل مورد محاصره قرار دهند.

 

وی بر نقش بیمه در حمایت از حمل و نقل کشور نیز تاکید کرد و اظهار داشت: صنعت بیمه باید به گونه ای عمل کند که هیچ نفتکشی که نفت ایران را جابجا می کند و یا هیچ کشتی که کالاهای ایرانی را جابجا می کند دچار مشکل بیمه ای نشود و دولت ایران در کنار شرکت های داخلی بیمه قرار گرفته و اختصاص چندین میلیارد تومان برای یک بخش که به مردم سرویس ارایه می دهد برای دولت ایران کار دشواری نیست.

 

معاون اول رییس جمهوری در بیست و پنجمین همایش بیمه و توسعه به نقش صنعت بیمه ای در اقتصاد کشور نیز اشاره کرد و افزود: هیچ کشور توسعه یافته ای را در دنیا نمی توان یافت که صنعت بیمه قابل قبولی نداشته باشد و امروز هم هیچ صنعت بیمه ای بدون اتکا به صنعت دانش بنیان و فناوری اطلاعات نمی تواند پیشرفت کند و فناوری اطلاعات می تواند تحول قابل توجهی در بیمه ایجاد کند زیرا فناوری اطلاعات امروز جزء جدایی ناپذیر از توسعه و بخش های مهم زندگی مردم شده است و استارت آپ ها به یک واقعیت در کنار واحدهای اقتصادی و صنعتی تبدیل شده اند و امیدواریم روزی استارت آپ ها بازیگر اصلی بحث بیمه شوند.

 

وی عامل دیگر موثر در پیشرفت صنعت بیمه را اعتماد عمومی دانست و تصریح کرد: هیچ سرمایه ای بالاتر از اعتماد عمومی نیست و تا زمانی که مردم امید و اعتماد داشته باشند وضعیت بیمه کشور بهبود خواهد یافت و باید طرح هایی در بیمه راه اندازی شود تا رضایت بیمه گذارها تامین شده و بیمه در میان مردم خوشنام باشد./

 

 

 

 

 

کد خبر 745041

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha