صندوق های بازنشستگی در معرض ورشکستگی/سوء مدیریت از مشکلات مهم این صندوق ها

خدادادی با بیان اینکه ضعف مدیریت و عدم ثبات در دوران مدیریت یکی از ضعف های مهم صندوق های بازنشستگی است، گفت: صندوق های بازنشستگی تصمیم گیرنده برای خود نیستند در واقع این صندوق ها حیاط خلوت دولت ها می باشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «سلمان خدادادی»  دیشب با حضور در برنامه" تیتر "امشب شبکه خبر سیما" با اشاره به چالش های صندوق های بازنشستگی گفت: هر صندوقی در هر کجای جهان برای زمان های مختلف برنامه های مدون دارد لذا صندوقی موفق است که در دوران جوانی با برنامه ریزی صحیح فکری به حال دوران پیری خود کند.

 

رییس کمیسیون اجتماعی مجلس بیان کرد: از 18 صندوق بازنشستگی به جز یک صندوق مابقی ورشکسته هستند لذا می طلبد که برنامه ریزی های مدونی برای دوران پیری صندوق ها داشته باشیم.

 

خدادادی با بیان اینکه نگاه حاکمیت به صندوق ها نگاه حق الناسی نیست، تصریح کرد: در کشور ما بسیاری از صندوق ها متکی به کمک های دولت است و حاکمیت در صندوق ها دخالت دارد این در حالی است که صندوق های دنیا حق الناسی است مثلا صندوق تامین اجتماعی که مربوط به کارگران است به جز رسیدگی به بازنشستگی کارگران به کار دیگری نمی پردازد و برای از صفر تا صد درآمدشان برنامه ریزی می کنند ولی در کشور ما دست اندازی های دولت موجب ایجاد مشکلاتی برای این صندوق ها شده است.

 

وی با انتقاد از مجلس به دلیل تحمیل قوانین به صندوق های بازنشستگی اظهار کرد: مجلس «قانون تعهد پرداخت حق بیمه سهم کارفرما توسط دولت» را تصویب کرد ولی دولت هیچ زمانی این سهم را پرداخت نکرد و بر اساس برآورد انجام شده در سال 96 دولت از این بابت 150 هزار میلیارد تومان به صندوق تامین اجتماعی بدهکار است.

 

خدادادی با اشاره به تصویب بازنشستگی پیش از موعد در مجلس افزود: در حال حاضر در همه دنیا سن بازنشستگی افزایش می یابد در حالی که ما قبل از 30 سالگی اجازه بازنشستگی با سنوات 30 سال را می دهیم و کارگران با 25 سال کار حق و حقوق بازنشستگی 30 سال را دریافت می کنند که بار مالی زیادی بر دوش صندوق های بازنشستگی می گذارند به گونه ای که طبق قانون بازنشستگی سخت و زیان آور هر روز گروه های مختلفی درخواست این بازنشستگی را می کنند و قوانینی را تصویب کردیم که افراد می توانند در سن 45 سالگی بازنشسته شوند که همه اینها مشکلات خاص خود را دارد.

 

رییس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه یکی از اساسی ترین عامل تاثیرگذار در نظام پایداری حکومت ها، پایداری صندوق ها است، خاطرنشان کرد: اگر صندوق ها متزلزل شوند حاکمیت ها نیز متزلزل می شوند. نگاه ما نگاه حاکمیتی نیست، نگاه ما حوزه ای است، یک روز قالیبافان و روز دیگر رانندگان را می آوریم. نه تنها نگاه ما حاکمیتی نیست بلکه مقطعی می باشد که این شامل همان دست اندازی مجلس است.

 

وی با بیان اینکه صندوق تامین اجتماعی در معرض خطر است، افزود: صندوق های بازنشستگی به نقطه سر به سر رسیده است که این خطر بزرگی می باشد.

 

خدادادی با بیان اینکه سوء مدیریت حاکم بر صندوق های بازنشستگی یکی از مشکلات این حوزه است، افزود: هر سال در یکی از دولت ها شاهد تغییر یک نفر در صندوق ها بودیم، در سازمان تامین اجتماعی در هشت سال هشت مدیر عوض شده است.

 

وی با بیان اینکه ضعف مدیریت و عدم ثبات در دوران مدیریت یکی از ضعف های مهم صندوق های بازنشستگی است، اظهار کرد: صندوق های بازنشستگی تصمیم گیرنده برای خود نیستند در واقع این صندوق ها حیاط خلوت دولت ها می باشند.

 

خدادادی با بیان اینکه صندوق های تامین اجتماعی 33 درصد کل صنعت داروسازی کشور و 33 درصد کل صنعت سیمان کشور را به خود اختصاص داده اند، تصریح کرد: همچنین صندوق های تامین اجتماعی 30 درصد سهام بورس را به خود اختصاص داده اند. در صورتی که این صندوق ها یک مدیریت کارآمد و خوب داشته باشند بهترین بهره برداری را خواهند داشت ولی این در حالی است که این صندوق ها حیاط خلوت دولت شدند.

کد خبر 745025

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha