به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته به مناسبت روز نیروی دریایی ناوشکن قدرتمندی با نام «سهند» را به منظور روانه کردن در آب های ایران رونمایی کرد.
این ابزار دفاعی در زمان رونمایی به عنوان تیتر اول رسانه های خارجی مورد توجه قرار گرفت و حالا یک رسانه آمریکایی آن را مایه شرمساری نیروی دریایی ایالات متحده دانسته است.
«نشنال اینترست» در مطلبی نوشت: بر اساس اعلام رویترز، نیروی دریایی ایران روز شنبه یک ناوشکن جدید داخلی رادارگریز به ناوگان خود اضافه کرد و این ناوشکن جنگی را به همراه سامانه های رادارگریز آن به ناوگان نیروی دریایی این کشور در دهانه تنگه هرمز ملحق کرد. تنگه ای که از نظر استراتژیکی چالشی دیگر برای نیروی دریایی آمریکا محسوب می شود.
در ادامه این گزارش آمده است: «رونمایی از این ناوشکن، تازهترین چالش برای کشتیهای نیروی دریایی آمریکا در منطقه محسوب می شود. در ماه اکتبر سال جاری میلادی، ارتش ایران اعلام کرده بود که برد موشکهای بالستیک زمین به دریای خود را به ۷۰۰ کیلومتر افزایش داده و قادر به هدف قرار دادن هرگونه کشتی در این محدوده خواهد بود.»
این پایگاه آمریکایی در بخش پایانی گزارش خود نوشت: «حتی اگر ناوشکن سهند به آغازگر اصلی در مخاصمات دو کشور تبدیل نشود، نمایش موفقیت آمیز توانمندیهای رادارگریز این ناو میتواند مایه شرمساری نیروی دریایی آمریکا شود. زیرا همانطور که پایگاه اینترنتی «وار زون» در ماه سپتامبر سال جاری میلادی گزارش داد ناو یو اس اس زوموالت آمریکا جزء ناوهایی است که در آبهای آزاد کمترین قابلیت را در زمینه رادارگریزی در اختیار دارد».
به گزارش شبستان، «سهند» سومین ناوشکن کلاس موج را تشکیل می دهد. جالب است بدانید که جنس به کار رفته در بدنه ناوشکن سهند، قابلیت رادار گریزی دارد. این کشتی جنگی به سامانه های الکترونیکی و دفاعی پیشرفته در طراز بین المللی مجهز است. این ناو شکن، پیشرفته ترین ناوگان دریایی ایران را تشکیل می دهد.
ساخت این وسیله مدت کمتری در مقایسه با ساخت ناوشکن جماران وقت گرفته است. اسم آن نیز به یاد ناوچه سهند که در عملیات سال ۶۷ مورد حمله موشکی قرار گرفت و غرق شد، سهند نام گذاری شده است. این ناوشکن به نسبت جماران و دماوند، قابلیت های فیزیکی و عملیاتی ویژه ای دارد و به همین خاطر، یکی از پیشرفته ترین ناو شکن های نیروی دریایی ارتش قلمداد می گردد.
این ناوشکن بیش از ۹۰ متر طول دارد و بیشترین عرض بدنه آن ۱۲ متر است. بدنه اصلی ناوشکن که به قول دریایی ها سوپر استراکچر (super structure) است، از بیست بلوک مجزای چهار طبقه تشکیل شده. آن ها پس از ساخت در حوض خشک، سر هم بندی می شوند. بدنه اصلی ناو شکن جماران، در زمان ساخت از ۲۹ بخش تشکیل می شد. کاهش ۹ بلوکی در ساخت ناوشکن سهند نشان می دهد که دانش فنی در طراحی و ساخت و کاهش ریسک پذیری ناوشکن ها در میان متخصصان نیروی دریایی افزایش چشمگیری داشته است.
ناوشکن سهند، یکی از با دوام ترین بدنه ها را در اختیار دارد که قدرت مانور بالا در ماموریت های سخت با بدترین شرایط آب و هوایی را ممکن می سازد. تمام بلوک ها عایق بوده تا از نفوذ آب و آتش به کل کشتی جلوگیری کند. بخشی که روی ناو مشاهده می کنیم، دارای ۳ طبقه بوده که پل فرماندهی در بالاترین بخش عرشه قرار دارد و در نهایت، ارتفاع بالاترین قسمت عرشه نسبت به ناوهای دیگر افزایش یافته است.
از خصوصیات عملیاتی مهم ناوشکن سهند می توان به قدرت دریانوردی بالای آن اشاره کرد به طوری که این ناو بدون پشتیبانی قابلیت بیش از ۱۵۰ روز دریانوردی آن هم در آب هایی با تلاطم بسیار بالا را دارد که به مدد سازه قوی تر آن چنین قابلیتی را به دست آورده است.
یادآور می شود، رونمایی از ادوات دفاعی کشورمان در هفته گذشته موجب حرکات نمایشی و ادعاهای واهی از سوی آمریکا شد و «برایان هوک» نماینده آمریکا در مسائل ایران با ایجاد یک نشست خبری به نمایش لاشه چند موشک به رسانه ها پرداخت و مدعی شد که این موشک ها از سوی ایران به یمن پرتاب شده است.
او همچنین از گزینه نظامی علیه ایران یاد کرد و کشورمان را به حمایت از طالبان افغانستان متهم کرد که امروز سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص این اقدام هوک تاکید داشت این ادعاها و اظهارات وی و نمایش او یک بازی کودکانه است./
نظر شما