زرویی حرمت سخن نیکو گفتن‌ را رعایت می‌کرد

فیض با بیان اینکه ابوالفضل زرویی نصرآباد هرگز از اصول طنز فاصله نگرفت،گفت: وی پژوهشگری بی‌نظیر بود که قالب جراید را می‌شناخت.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «ناصر فیض» در مراسم  تشییع پیکر «ابوالفضل زرویی نصرآباد» گفت: رفتن استاد زرویی نصرآباد همه ما را داغدار کرده است. زرویی آنقدر محبوب بود و عزیز که عامه مردم و خواص به آثار و دانسته‌های وی احترام می‌گذاشتند. زرویی حرمت سخن نیکو گفتن‌ را رعایت می‌کرد و از طرفی برای خوشامد کسی قلم‌ نمی‌زد.

 

مدیر دفتر طنز حوزه هنری با بیان اینکه زرویی انسانی شریف و خردمند بود، عنوان کرد: جز مهربانی از او چیزی ‌ندیدیم. زرویی نصرآباد پژوهشگری بی‌نظیر بود که قالب جراید را می‌شناخت. وی هرگز از اصول طنز فاصله نگرفت. زرویی به دنبال نگرانی‌هایش از به بیراهه رفتن ادبیات، پیشنهاد تاسیس دفتر طنز حوزه هنری را داد. فقدان او ما را بسیار آزرده خواهد کرد.

 

براساس این گزارش، «سیدعلی موسوی گرمارودی» در این مراسم اظهار داشت:  زرویی نصرآباد در نقیضه‌پردازی تقریبا بی‌نظیر بود و بسیاری از نقیضه‌های متون قدیمی به اثر تذکره‌المقامات زرویی نمی‌رسد.

 

«شهرام شکیبا»  نیز عنوان کرد: در دفتر طنز حوزه هنری با مرحوم زرویی آشنا شدم و در همان‌جا همکار بودیم. هرگز تا آخرین روز نه آقای زرویی از حوزه هنری مهر برید و نه حوزه هنری از ایشان مهر خود را دریغ کرد

 

 این شاعر با بیان اینکه باید بیشتر قدر هم را بدانیم، خاطرنشان کرد: اتفاقی که برای جسم زرویی رخ داد به نوعی خودخواسته بود. گویی ازرویی قصد داشت تیشه به ریشه خود بزند. اگر هر کدام از شاعران و دوستان زرویی در طول سال‌هایی که او در تنهایی زندگی می‌کرد به دیدنش می‌رفتند شرایط جسمی‌اش این‌ طور نمی‌شد. بسیاری از خط کشی‌ها را کنار بگذاریم و بدانیم که ادبیات ما را به هم نزدیک می‌کند.

 

«حجت‌الاسلام والمسلمین محی‌الدین بهرام محمدیان» در این مراسم گفت: در نشستی که با حضور برخی از طنز‌پردازان از جمله ابوالفضل زرویی نصرآباد داشتم،  ایشان نمونه‌هایی از شعرهای خود را برای ما خواند و توضیحاتی در مورد طنزپردازی داد. در آن نشست بیش از پیش شیفته وی شدم و تصمیم گرفتم تا موضوع چگونگی راهیابی ادبیات طنز به کتاب‌های درسی را با وی مطرح کنم. توانستیم به کمک وی و دیگر دوستان، ادبیات طنز را وارد کتاب‌های درسی کنیم.

 

رئیس مرکز مطالعات فقهی تعلیم و تربیت با اشاره به اینکه هنرمندانی همچون مرحوم ابوالفضل زرویی نصرآباد سرمایه‌های فرهنگی کشور هستند، افزود: بی‌شک باید قدر هنرمندان را بدانیم و از وجود و توانایی‌هایشان بهره ببریم. هنرمندان ارزشمندی همچون زرویی‌نصرآباد گنجینه‌هایی گران‌بها هستند . همان‌گونه که از چاه‌های نفت به عنوان سرمایه‌های ملی مراقبت و بهره‌برداری می‌شود باید از هنرمندان نیز مراقبت و بهره‌برداری‌های درست و فرهنگی شود. نفت تنها برای کشور پول‌آوری دارد و پس از مدتی به پایان می‌رسد اما عناصر فرهنگی و هنری به افتخار و حیثیت کشور می‌افزایند. عناصر فرهنگی و هنری هویت فرهنگی کشور را مستحکم می‌کنند.

 

گفتنی‌ است، بعد از تشییع مرحوم ابوالفضل زرویی نصرآباد از حوزه هنری، پیکر این شاعر به بهشت زهرا منتقل شد. ابوالفضل زرویی نصرآباد، شاعر و طنزپرداز شنبه شب، دهم آذر بر اثر عارضه قلبی در احمدآباد مستوفی درگذشت.

 

کد خبر 744901

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha