به گزارش خبرگزاری شبستان، برنامه افق رادیو قرآن روز ۱۰ آذرماه و به مناسبت روز مجلس از محل مجلس شورای اسلامی، با حضور حجتالاسلام والمسلمین احمد مازنی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به روی آنتن این شبکه رادیویی رفت.
مازنی در ابتدای صحبتهای خود در این برنامه در پاسخ به این سوال که یک نماینده مجلس که از شهید مدرس الگوبرداری کرده است چه میزان باید رنگ و بوی قرآنی را در مجلس به منصه ظهور برساند، گفت: یکی از ویژگیهای شهید مدرس علاوه بر نماینده متدین بودن، داشتن شخصیت قرآنی بوده است. این جنبه صرفاً در تلاوت قرآن خلاصه نمیشد، آنچه که سیدحسن مدرس را از همه کسانی که احیاناً اهل تلاوت قرآن هم بودهاند متمایز میکند این است که این شهید جمله نابی از خود به یادگار گذاشت که بعدها حضرت امام(ره) آن را مورد تأکید قرار دادند و همان مبنای مردمسالاری دینی و نظام جمهوری اسلامی شد. آن شهید فرمودند «دیانت ما عین سیاست ما و سیاست ما عین دیانت ماست».
وی افزود: ما در قامت نمایندگی مردم شریف، مومن و حقطلب ایران اسلامی باید تلاش کنیم در همان مسیر و همان راه گام برداریم. یعنی سیاست ما با دیانت آمیخته باشد و دیانت ما با سیاست آمیخته باشد. مفهوم این جمله این است که سیاست ما بیش از آنکه سیاسی باشد، باید اخلاقی باشد و دین و دیانت ما نیز بیش از آنکه جنبه رهبانیت و کنارهگیری از خلق به همراه داشته باشد، «سیر منالخلق معالخلق الیالحق» را با خود داشته باشد، یعنی عرفان قرآنی باشد. همان عرفانی که حضرت امام(ره) بر اساس آن جامعه را مدیریت و اداره کردند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما زمانی میتوانیم بگوییم نماینده در طراز شهید مدرس هستیم یا در این مسیر گام برداشتهایم که سیاست ما عین دیانت ما باشد و دیانت ما عین سیاست ما باشد. جامعه زمانی قرآنی است که فضای عمومی جامعه چه در رئوس جامعه و چه در بخشهای مختلف مردم، اخلاقی باشد.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا در جلسات مختلف مجلس یا کمیسیون فرهنگی به موضوع قرآن نیز پرداخته میشود و آیات مورد بحث قرار میگیرد، گفت: به این صورت که در ابتدای هر جلسه کمیسیون فرهنگی آیهای از قرآن قرائت شود و در مورد آن بحث صورت بگیرد، خیر؛ اما در همه جلسات رسمی مجلس آیاتی از قرآن کریم تلاوت میشود. همچنین ترجمه آیات تلاوت شده نیز توسط یکی از دبیران جلسه قرائت میشود.
وی افزود: برخی مواقع عکسهایی از نمایندگان مجلس پخش میشود که قرآن میخوانند و گاهی از این عکسها در رقابتهای سیاسی سوءاستفاده میشود، در واقع این عکسها متعلق به جلسات مجلس است که در زمان تلاوت ابتدایی جلسات، هر کدام از نمایندگان بر اساس قرآنهای جیبی که در اختیار دارند، آیات را قرائت میکنند.
مازنی در بخش دیگری از این گفتوگو در پاسخ به سوالی در مورد بودجه فعالیتهای قرآنی و فرهنگی و توجه کمیسیون فرهنگی مجلس به این موضوع، بیان کرد: متأسفانه گاهی گفته میشود بخش زیادی از بودجههای کشور صرف مسائل فرهنگی اعم از حوزههای دین، قرآن، مساجد، حوزههای علمیه و از این قبیل میشود در حالی که اینگونه نیست. من به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی و به عنوان عضو این کمیسیون شهادت میدهم که بودجه فرهنگی کشور از حوزه دین شامل قرآن و گرفته تا حوزه موسیقی و ... آنگونه که به آن پرداخته میشود نیست.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: بودجه حوزه فرهنگ کشور در سال ۱۳۹۷ در تمامی حوزهها اعم از دینی و قرآنی و موسیقی و ... شش صدم درصد بودجه کل کشور بوده است. گاهی اشتباهاً شش دهم برداشت میشود که معنای ۶۰ درصد بودجه کشور را میدهد و در برخی محافل نیز نقل میشود، اما بودجه حوزه فرهنگی کشور شش صدم یک درصد کل بودجه کشور است.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه به فضاسازیها در فضای مجازی در مورد بودجههای دینی و فرهنگی اشاره و اظهار کرد: در این بخش حتی رسانه ملی هم کم کاری کرده و اطلاعرسانی خاصی در دفاع از حملاتی که به بودجه حوزه فرهنگ میشود، انجام نداده است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود در برنامه افق رادیو قرآن با اشاره به اینکه ما به عنوان نماینده مجلس نمیتوانیم طرحی ارائه دهیم که بار مالی داشته باشد، گفت: نمایندگان مجلس نمیتوانند طرحهایی که بار مالی به همراه دارد را ارئه دهند، مگر اینکه از طرف دولت به صورت لایحه ارائه شود.
مازنی اذعان کرد: تلاش کردهایم در قانون برنامه ششم توسعه، موارد و احکامی را قرار دهیم تا بر اساس آن هر سال بتوانیم بخشی از اعتبارات را به سمت فعالیتهای دینی و فرهنگی جهتدهی کنیم.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد نگاه و تفکر کمیسیون فرهنگی ملس شورای اسلامی نسبت به مقوله فرهنگ و اختصاصاً قرآن و عترت، گفت: مشکلی که ما داریم این است که در بحث فرهنگ در حوزه نظر در عرش و در حوزه عمل در فرش قرار داریم. ابتدایی ترین مسئله در ارتباط با قرآن کریم تلاوت و قرائت قرآن است. اما این حداقل است، ما تا نتوانیم قرآن را بفهمیم و بخوانیم، نمیتوانیم از آن استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه اگر یک شخص در جامعه اسلامی نتواند قرآن را قرائت کند، زیبنده جامعه اسلامی نیست، بیان کرد: اگر تلاوت قرآن با حفظ همراه باشد و در ادامه ترجمه آیات نیز فهم شود، مطلوب است. نفس انس با قرآن، نگاه کردن به قرآن و تلاوت قرآن در زندگی انسان تاثیر مادی و معنوی فراوانی دارد. از همه اینها مهمتر این است که وقتی با قرآن انس گرفته شود و زندگی فرد با قرآن تطبیق داده شود، آن وقت در رفتار ما این انس با قرآن به چشم خواهد خورد.
وی در پایان در پاسخ به این سوال که برای سیستماتیک کردن توصیه های بزرگان در مورد توجه به قرآن چه کار باید انجام داد، به چهل سالگی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: دشمنان از سال اول پیروزی انقلاب اسلامی انتظار این را داشتند که ما جشن تولد انقلاب اسلامی را برگزار نکنیم چرا که اعتقاد داشتند انقلاب در همان سال از بین می رود اما به کوی چشم آنها به جشن چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی رسیده ایم.
نظر شما