دستاوردهای پژوهشی چهل ساله انقلاب اسلامی جامعه‌المصطفی

حجت الاسلام بی نیاز به تبیین برنامه‌های پژوهشی این مؤسسه در هفته پژوهش و دستاوردهای پژوهشی این مجموعه پرداخت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «حجت‌الاسلام‌والمسلمین علیرضا بی نیاز» معاون پژوهش جامعه‌المصطفی العالمیه عصر امروز (یکشنبه 11 آذر) در نشست مطبوعاتی هفته پژوهش و دستاوردهای پژوهشی چهل ساله انقلاب اسلامی جامعه‌المصطفی العالمیه که در سالن جلسات این مؤسسه برگزار شد، ضمن عرض تبریک به مناسبت هفته پژوهش (۲۴ تا ۳۰ آذر)، عنوان کرد: هر سال هفته پژوهش بهانه ای است برای اینکه مراکز علمی آموزشی و فرهنگی، آثار، تولیدات، فعالیت‌ها و تلاش‌های پژوهشی خود را به جوامع علمی و اندیشمندان و صاحبنظران ارائه کنند.

 

تأسیس جامعه‌المصطفی یکی از ثمرات انقلاب اسلامی است

 

معاون پژوهش جامعه‌المصطفی العالمیه اظهار داشت: هفته پژوهش امسال دو ویژگی دارد، از جمله در مناسبت‌های بابرکت و اعیاد ربیع الأول قرار گرفته است، همچنین امسال در چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم که سن چهل سالگی، بحث بلوغ فکری و سن به کمال رسیدن است.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین بی نیاز تصریح کرد: هم اکنون جمهوری اسلامی ایران به کمال، رشد و شکوفایی‌های فراوانی رسیده و امسال زمینه ای فراهم شده تا علاوه بر تلاش‌هایی که در هفته پژوهش داریم به توفیقات و تولیدات پژوهشی پس از پیروزی انقلاب اسلامی بپردازیم.

 

وی بیان داشت: هفته پژوهش امسال با عرضه و ارائه محصولات و فعالیت‌های علمی پژوهشی چهل ساله جامعه‌المصطفی العالمیه آمیخته شده است.

 

معاون پژوهش جامعه‌المصطفی العالمیه گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) و در استمرار آن با هدایت و رهبری حکیمانه رهبر معظم انقلاب مدظله العالی دستاوردها و برکات فراوانی حاصل شده که یکی از ثمرات انقلاب اسلامی، تأسیس مجموعه علمی، بین المللی و حوزه‌ای جامعه‌المصطفی العالمیه است که قریب چهل سال فعالیت می‌کند.

 

تحصیل حدود یکصد هزار طلبه از 106 کشور دنیا در جامعه‌المصطفی

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین بی نیاز در ادامه به برخی فعالیت‌های پژوهشی جامعه‌المصطفی اشاره کرد و افزود: در جامعه‌المصطفی متولی امر تعلیم و تربیت طلاب غیرایرانی در داخل و خارج از ایران است، شاهد اقدامات ارزنده‌ای هستیم که در این راستا حدود یکصدهزار طلبه و عالم دین و فارغ التحصیل از 106 کشور در این نهاد تحصیل کردند و یا در حال تحصیل هستند.

 

وی ادامه داد: حددود 50 هزار نفر از فارغ التحصیلان به کشورهای خود برگشتند و منشأ خیر و برکت در کشورهای خود هستند.

 

فعالیت بیش از هزار استاد در مجموعه جامعه‌المصطفی

 

معاون پژوهش جامعه‌المصطفی العالمیه یادآور شد: بیش از هزار حوزه علمیه تحت اشراف جامعه‌المصطفی در حدود 80 کشور جهان در حال فعالیت هستند و بیش از 4 هزار استاد و عضو هیئت علمی در مراکز وابسته و یا پیوسته به جامعه‌المصطفی مشغول تدریس و پشتیبانی علمی هستند.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین بی نیاز عنوان کرد: 300 گروه علمی آموزشی و پژوهشی در رشته‌ها و تخصص‌های مختلف فعال هستند و حدود 400 رشته از دوره تمهیدیه و کارشناسی تا دکتری ارائه می‌شود.

 

وی با بیان اینکه بیش از یکصد رشته تحصیلی در ایران و بیش از 60 کشور جهان در حال اجرا است، اظهار داشت: ده‌ها مؤسسه علمی و فرهنگی در سراسر جهان توسط فارغ التحصیلان در حال فعالیت است و در عرصه‌های مختلف عملی، فرهنگی و پژوهشی به برکت انقلاب اسلامی ایران فعالیت دارند.

 

تدوین و چاپ بیش از 3 هزار و 700 کتاب در جامعه‌المصطفی

 

معاون پژوهش جامعه‌المصطفی العالمیه به آمار پژوهشی 10 سال اخیر جامعه‌المصطفی اشاره کرد و گفت: در10 سال گذشته 3 هزار و 776 کتاب در جامعه‌المصطفی تدوین و چاپ شده که 2 هزار و 47 مورد تألیف و هزار  و 729 مورد به عنوان ترجمه به 25 زبان است.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین بی نیاز با بیان اینکه 12 هزار پایان نامه دفاع شده است، افزود: در 10 سال اخیر، 9 هزار و 43 مقاله علمی تخصصی، علمی ترویجی و علمی پژوهشی به ثبت رسیده و مورد تأیید واقع شده است.

 

انتشار 98 مجله و نشریه علمی در جامعه‌المصطفی

 

وی به انتشار مجلات و نشریات در این مؤسسه اشاره کرد و بیان داشت: هم اکنون 98 مجله و نشریه علمی به زبان‌های مختلف در حال انتشار است که برخی نشریات به شماره‌های 50، 60 تا 70 رسیده است؛ از این میان، 47 مجله برای انجمن‌ها است، 8 مجله رتبه علمی پژوهشی و بقیه نشریات رتبه علمی ترویجی و علمی تخصصی دارند؛ همچنین مجلات دارای مجوز ISI هم داریم.

 

معاون پژوهش جامعه‌المصطفی العالمیه تصریح کرد: بیش از 120 همایش و جشنواره علمی پژوهشی در 10 سال اخیر در جامعه‌المصطفی انجام شده که در برخی همایش‌ها حدود هزار مقاله ارائه شده است؛ همچنین دو هزار و 716 نشست علمی پژوهشی به زبان‌های مختلف در کشورهای مختلف با موضوعات تخصصی در جامعه‌المصطفی برگزار شده است که برخی به چاپ رسیده است.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین بی نیاز یادآور شد: در صدد هستیم تا گزارشی از نشست‌ها و نمایه خلاصه نشست‌های علمی از طریق سایت در اختیار علاقه مندان قرار گیرد و یا به صورت چاپ شده در کتابخانه‌ها ارائه شود.

 

برگزاری 19 کرسی نظریه پردازی و نقد و مناظره

 

وی همچنین به برگزاری کرسی‌های نظریه پردازی، آزاداندیشی و نقد و مناظره در این نهاد اشاره کرد و گفت: تا کنون 19 کرسی نظریه پردازی و نقد و مناظره علمی ترویجی برگزار شده و بیش از صد طرح کرسی در کارگروه‌های این مؤسسه در حال بررسی است که امید است هر هفته یک کرسی نظریه پردازی، نقد و مناظره و یا علمی ترویجی برگزار شود.

 

معاون پژوهش جامعه‌المصطفی العالمیه افزود: 492 مورد همکاری‌های مشترک علمی پژوهشی با مراکز و نهادهای علمی پژوهشی دیگر در داخل جامعه‌المصطفی و در مراکز علمی پژوهشی کشورهای مختلف صورت گرفته است.

 

حضور بیش از 5 هزار و 800 محقق و پژوهشگر در جامعه‌المصطفی

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین بی نیاز عنوان کرد: تا کنون 91 انجمن علمی دانش‌پژوهی در سطوح مختلف به زبان‌های مختلف در کشورهای مختلف تأسیس شده که 47 مجله و نشریه توسط این انجمن‌ها به زبان‌های مختلف متناسب با ملیت‌های مختلف منتشر می‌شود.

 

وی یادآور شد: علاوه بر اساتید و اعضای هیئت علمی و حق التدریس، بیش از 5 هزار و 800 محقق و پژوهشگر در رده‌های مختلف دسته بندی شدند و به عنوان پژوهشگر معرفی شدند که حدود 44 هزار اثر علمی از این پژوهشگران به ثبت رسیده و در آرشیو قرار گرفته، همچنین ده‌ها اثر علمی دیگر در دست اقدام است.

 

معاون پژوهش جامعه‌المصطفی العالمیه با بیان اینکه 51 تفاهم نامه پژوهشی با مراکز علمی پژوهشی صورت گرفته است، گفت: برای تقویت بعد پژوهشی پژوهشگران کارگاه‌ها و دوره‌های مختلف در جامعه‌المصطفی برگزار شده است که بیش از هزار و 300 کارگاه و دوره علمی پژوهشی را در طول 10 سال گذشته داشته ایم.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین بی نیاز به کتابخانه‌های فعال در مراکز واحدهای جامعه‌المصطفی اشاره کرد و افزود: تا کنون یک کتابخانه مرکزی در قم تأسیس شده است، همچنین 61 کتابخانه با 941 هزار و 790 جلد کتاب به زبان‌های مختلف در مجتمع‌ها  مراکز مختلف داخل و خارج ایران وجود دارد که در اختیار طلاب قرار می‌گیرد.

 

راه اندازی نمایشگاه جامع دستاوردهای پژوهشی جامعه‌المصطفی

 

وی در ادامه به برگزاری نمایشگاه جامع دستاوردهای پژوهشی در هفته پژوهش اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه از روز شنبه 24 تا پنجشنبه 29 آذرماه در مجتمع آموزشی عالی امام خمینی(ره) واقع در میدان جهاد قم برپا می‌شود.

 

معاون پژوهش جامعه‌المصطفی العالمیه افزود: در این نمایشگاه 25 مرکز، مجتمع و واحدهای آموزشی و پژوهشی وابسته به جامعه‌المصطفی حضور دارند، همچنین بیش از 10 نمایندگی از کشورهای مختلف در غرفه ای از نمایشگاه حضور خواهند داشت.

 

معاون پژوهش جامعه‌المصطفی العالمیه همچنین به برنامه‌های دیگر معاونت پژوهش جامعه‌المصطفی در هفته پژوهش اشاره کرد و گفت: در این هفته، شورای پژوهشی به معرفی رتبه بندی پژوهشی مراکز و واحدهای وابسته به جامعه‌المصطفی می‌پردازد، همچنین شورای جامعه‌المصطفی با تجلیل از تولیدات و پژوهش‌های بین المللی واحدهای جامعه‌المصطفی در طول یک سال گذشته برگزار می‌شود، همچنین واحدهایی که دارای بالاترین امتیاز پژوهشی در سال 95 و 96 بودند، تجلیل می‌شوند.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین بی نیاز یادآور شد: به بهانه هفته پژوهش، مراسم تجلیل از اساتید، مدیران گروه ها، دبیران پژوهشی گروه‌های علمی پژوهشی، سردبیران مجله‌های علمی جامعه‌المصطفی، اعضای شوراهای پژوهشی و اعضای هیئت علمی برگزیده و همچنین طلاب پژوهشگر برتر در انجمن علمی پژوهشی و تشکل‌های علمی پژوهشی برگزیده در دو جلسه برگزار می‌شود.

کد خبر 744599

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha