به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، محمدباقر الفت، امروز(یکشنبه، 11 آذر) در حاشیه نشست شورای قضایی گیلان در جمع خبرنگاران با اشاره به گسترش بهرهگیری از فضای مجازی در جامعه بر توانمندسازی شهروندان جهت زندگی در این فضا تاکید کرد و از تلاش ویژه قوه قضائیه جهت پیشگیری از آسیبهای این حوزه خبر داد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کشور با اشاره به ترویج زندگی مجازی بنا بر اقتضای روز گفت: همه ما از زندگی در فضای حقیقی فاصله گرفته و به سمت زندگی مجازی درحال حرکت هستیم که دارای آسیبهای خاص خود است و این رسالت ما را سنگینتر میکند.
وی ادامه داد: باید آسیبهای حوزه مجازی را شناسایی کنیم زیرا جرایم این حوزه به جرایم دیگر افزوده شده و باید از اکنون پیشگیری کنیم.
الفت در ادامه با اشاره به دعاوی سند عادی مربوط به املاک افزود: باید نگاه قضات را در برخی مسایل از جمله سند عادی تغییر دهیم، دادگاهها نگاه غیرانضباطی دارند درحالیکه نمیخواهیم معاملات را از حالت رضایی به سمت تشریفاتی ببریم و دادگاهها مقاومت نکنند بلکه مروج این فکر باشند.
وی تصریح کرد: امروز 30 درصد دعاوی مربوط به املاک ناشی از اسناد عادی است و حق تثبیت نشده و غیر قابل انکار موضوع، دعواست.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کشور با بیان اینکه باید به سمت اقدامات انقورماتیک و تولید سامانهها برویم اذعان کرد: بدون کمک از ابزار الکترونیکی نمیتوان جامعه 80 میلیونی را نظارت کرد بلکه باید انفورماتیک وارد دستگاه قضایی شود.
وی با اشاره به تدوین دستورالعمل احیای حقوق عامه در دستگاه قضا تصریح کرد: نباید منتظر طرح دعوی بهویژه در حوزه منابع طبیعی و جنگل باشیم بلکه باید با اقدامات انفورماتیک گزارشها را به مراجع قضایی ارجاع و با کسب دستورات، سریع اقدام کنیم.
الفت در ادامه به کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی چون طلاق، حاشیهنشینی، اعتیاد و جرایم اخلاقی توسط دستگاه قضا با هدایتهای حکیمانه رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و افزود: آموزش مهارتهایهای زندگی در اولویت اقدامات پیشگیرانه است و باید این آموزشها قبل از ازدواج ارائه شود.
وی خواستار بهرهگیری از مراکز مشاوره بهزیستی جهت هدایت خانوادههای آسیب دیده شد و اذعان کرد: با کمک این مراکز، غربالگری بین زوجین صورت گرفته تا بدانیم نسخه هر خانواده چیست تا اقدامات را تسریع بخشیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کشور با اشاره به حاشیهنشینی بهعنوان یکی از معضلات اجتماعی تصریح کرد: باید از مهاجرت به شهرها و حاشیهنشینی جلوگیری کرده و با توانمندسازی روستاها موجب مهاجرت معکوس شویم.
وی قانون اصلاحات ارضی را که در بخش ثبت متوقف مانده عاملی جهت افزایش ماندگاری در روستاها عنوان کرد و افزود: روسای دادگستزی باید بدین باور برسند که از منابع ملی و طبیعی به نفع مردم استفاده شود.
الفت با اشاره به ساحل، دریا و بستر رودخانهها اذعان کرد: در استان مجاور گیلان، ۹۰ درصد ساحل که جز انفال است تصرف شده و مورد استفاده خصوصی قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: باید به مالکیت انفال توجه و اجازه تصرف غیرقانونی ندهیم و در این زمینه حامی دادگستری گیلان خواهیم بود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلانبا اشاره به حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی و ضرورت برخورد با این پروندهها در اسرع وقت تصریح کرد: نباید با این پروندهها به صورت عمومی برخورد شود بلکه باید سامانهایی تشکیل تا اطلاعات این پروندهها در مرکز نیز رصد شود.
وی خواستار بهرهگیری از مراکز مشاوره بهزیستی جهت هدایت خانوادههای آسیب دیده شد و اذعان کرد: با کمک این مراکز، غربالگری بین زوجین صورت گرفته تا بدانیم نسخه هر خانواده چیست تا اقدامات را تسریع بخشیم.
نظر شما