به گزارش خبرنگار خبرنگار شبستان از بیرجند، محمدعلی جاوید امروز (11 آذر) در ستاد بازآفرینی شهری بیرجند در محل فرمانداری این شهرستان اظهار داشت: دستگاههای اجرایی باید 30 درصد اعتبارات خود را در حوزه بازآفرینی شهری هزینه کنند.
وی تصریح کرد: باید دستگاهها گزارش مناسبی در خصوص پیشرفت فیزیکی پروژهها در محلات هدف بازآفرینی شهری ارائه دهند.
شهردار بیرجند یکی از طرحهای شهرداری در محلات هدف ستاد بازآفرینی شهری را طرح 30 متری خیابان فرزان عنوان کرد و افزود: در راستای این پروژه 7 میلیارد تومان از اعتبارات شهرداری هزینه شده و تاکنون 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و هشت باب تملک صورت گرفته است.
جاوید از پیشرفت 95 درصدی پل موسی بن جعفر خبر داد و یادآور شد: بکارگیری مشاور برای اتصال پل به خیابان فرزان، تکمیل و پوشش کانال نیاز به بودجه دارد.
وی به ارگ بهارستان اشاره کرد و گفت: شهردای آمادگی خود را برای همراهی با میراث فرهنگی برای تعمیر و بازسازی این ارگ اعلام میکند اما قانون اجازه تملک آن از محل عوارض مردمی را نمیدهد.
شهردار بیرجند ادامه داد: در جنب ارگ بهارستانی مکانی وجود دارد که شهرداری بیرجند امسال برای آن 500 میلیون تومان اعتبار قرار داده و به زیباترین مکان شهر تبدیل شده و قراراست آن را به مکانی برای جذب گردشگران تبدیل کنیم.
جاوید اضافه کرد: در راستای این ارگ بنیاد مستضعفان باید از بحث فروش خارج و آن را در اختیار دستگاههای متولی قرار دهد اما متأسفانه سالها این امر باقی مانده و این مکان مخروبه شده و به مطالبه عمومی تبدیل گشته که باید مورد توجه قرار گیرد.
شهردار بیرجند با بیان اینکه برای پروژه پیادهروهای خیابان جمهوری، 290 میلیون تومان اعتبار قرار داده شده است، افزود: در حال برگزاری مناقصه برای اجرای این پیادهرو در خیابان جمهوری هستیم.
جاوید با اشاره به اینکه باید اعلام کنیم که شهرداری بیرجند وظیفه دبیری خود را برای ستاد بازآفرینی شهری به شکل مناسب و خوب انجام نداده است، یادآور شد: یکی از محلات نخست مورد هدف بازآفرینی شهری بیرجند، محله 17 شهریور بوده که 4 میلیارد تومان برای ایجاد فرهنگسرای آن اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: باید به شکل جدی در موضوع بازآفرینی ورود یافته و مطالبهگر باشیم.
شهردار بیرجند با اشاره به اینکه طرح محلهبندی را برای بازآفرینی شهری در بیرجند انجام شده است، این طرح را شهرداری میتواند به دستگاههای اجرایی ارائه کند.
جاوید با اشاره به اینکه براساس قانون تمامی بخشودگیهای عوارض ممنوع بوده ولی تا پایان سال 96 صد درصد معافیت ساخت و ساز در بافتهای فرسوده را داشتهایم، تصریح کرد: قرار بوده هر چه تخفیف داده شود وزارت راه و شهرسازی پرداخت کند که براساس تحقیقی که صورت گرفت مبلغی از سوی راه و شهرسازی پرداخت نشده است.
معاون عمرانی شهرداری بیرجند نیز در ادامه اظهارداشت: اجرای پروژهها در محلات هدف بازآفرینی شهری نیازمند همکاری مستمر دستگاهها با شهرداری است.
علی عدل با اشاره به پروژه خیابان جمهوری بیرجند گفت: در این پروژه با تأسیساتی مواجه هستیم که مربوط به 50 سال گذشته بوده و هر اقدامی که برای نوسازی صورت میگیرد این تأسیسات مانع کار هستند.
وی با بیان اینکه برای این پروژه سرمایه سنگینی شده و حساس است، یادآور شد: این پروژه جزو پروژههای اولویتدار در بیرجند بوده که حدود 4 میلیارد تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است.
معاون عمرانی شهردار بیرجند ادامه داد: باید نگاه تعاملی بین دستگاههای اجرایی با شهرداری وجود داشته باشد.
نظر شما