رواج خالکوبی در سنین پایین/ مد شدن تاتو ازکم کاری رسانه هاست

یک آسیب شناس با بیان اینکه افراد با پیروی کورکانه از مد به تاتو روی آورده اند گفت: رسانه ها در این حوزه کم کاری کرده اند و باید آسیب های رواج خالکوبی را در معرض دید جامعه قرار دهند.

 

«مجید ابهری» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره رواج خالکوبی در کشور گفت: خالکوبی از دیرباز تاکنون در جامعه ما نشان دهنده داشتن سابقه در زندان است.

 

این متخصص علوم رفتاری افزود: معمولا در یک دوره پهلوانان و لوطی ها خالکوبی می کردند و سپس زندانی ها در زندان این حرکت را انجام می دادند.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: در گذشته وجود خالکوبی  در بدن برخی از مردان به عنوان سابقه داشتن در زندان مطرح بود.

 

وی با بیان اینکه در سال های اخیر خالکوبی سنتی جای خود را به تاتو داده است گفت: در حال حاضر  افراد بدون حضور در زندان و با پرداخت پول های هنگفت در بدن خود تاتو کار می کنند.

 

این آسیب شناس اجتماعی ادامه داد: افراد در کنار گوش، گردن، لب و بینی هم تاتو می کنند و این مسایل به صورت مد رواج پیدا کرده است.

 

وی بیان کرد: تاتو کردن علاوه بر زیان های پوستی و مشکلات بهداشتی فرد، یک عادت ناپسند است که رواج پیدا کرده است.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: در کشورهای پیشرفته به ندرت می توان دید که  یک فرد فرهیخته دانشگاهی تاتو کند. بلکه افردی که در گروه های خیابانی و متال هستند از تاتو استفاده می کنند.

 

ابهری گفت: در جامعه ما بسیاری از بانوان بدون توجه به عواقب این امر، با پیروی از مد دست به این حرکت می زنند. امروز شاهد خالکوبی در سنین پایینتر هم هستیم و  ستاره چینی در کره چشم و دور لب هم دیده می شود.

 

این آسیب شناس اجتماعی تاکید کرد: در رسانه ها نسبت به عواقب این امر و آگاهی دادن توسط نخبگان کم کاری شده است و این مدل زشت رایج شده است.

 

این جامعه شناس گفت: باید کارشناسان به خانواده ها آگاهی لازم را بدهند و استفاده از این حرکت باعث غربی شدن و امروزی شدن نیست بلکه نشانه ای از پیروی کورکانه افراد از یک مد است.

 

ابهری بیان کرد: امروزه شاهد هستیم  برخی از ورزشکاران که جزو گروه مرجع هستند، بدن خود را خالکوبی می کنند و در معرض دید قرار می دهند.  فرزندان ما چون ورزشکار را به عنوان الگوی رفتاری قبول دارند از این مد استفاده می کنند.

 

این متخصص علوم رفتاری تصریح کرد: باید افراد آگاهی داد که  الگوگیری از این رفتارها دلیل ورزشکار بودن نیست و ممکن است عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.

 

خبرگزاری شبستان در نظر دارد تمام آسیب هایی که خالکوبی می تواند داشته باشد را در قالب یک پرونده  با عنوان نفوذابتذال زیر پوست بررسی کند و نظرپزشکان، کارشناسان و صاحب نظران مختلف را انعکاس دهد.

کد خبر 744414

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha