به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ایران همواره به عنوان یکی از کشورهای مهم در عرصه تولید و صادرات فرآورده های نفتی قرار داشته و حالا توانسته یک گام فراتر بر دارد و به جمع صادر کنندگان این فرآورده ها منطبق بر استاندارد جهانی بپیوندد.
بنابراین گزارش، این خبر از سوی مدیر برنامه ریزی و کنترل طرح شرکت نفت ستاره خلیج فارس اعلام شده است و طبق گفته او با گشایش زنجیره تولید فرآورده های نفتی منطبق بر استانداردهای روزآمد جهانی در این مجموعه، ایران در جمع باشگاه صادرکنندگان این محصولات و به رقیبی پایدار تبدیل شده است.
«احمد شریعتمداری» این اظهارات را در حالی ایراد کرده که عملیات ساخت مرحله چهارم این پالایشگاه نیز آذرماه امسال آغاز شده و قرار است که در کمتر از دو سال آینده به اتمام برسد.
همزمان با برنامه ریزی آمریکا برای تحریم و توقف صادرات میعانات گازی ایران در شهریورماه سال جاری دستور ساخت چهارمین فاز توسعه پالایشگاه ستاره خلیج فارس با هدف افزایش قدرت چانهزنی فروش میعانات گازی در پالایشگاههای پارس جنوبی صادر شد.
پالایشگاه 360 هزار بشکه ای ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگ ترین پالایشگاه در دست ساخت میعانات گازی منطقه خاورمیانه به شمار می رود که تاکنون 2 مرحله آن در بندرعباس راه اندازی شده است.
مرحله سوم این پالایشگاه از ظرفیت تولید روزانه 36 میلیون لیتر بنزین و 14 میلیون لیتر گازوییل با استاندارد یورو4 اتحادیه اروپا برخوردار است که علاوه بر بنزین و گازوییل محصولات دیگری مانند 2 هزار تن در روز گازمایع، سه میلیون لیتر سوخت هواپیما و 130 تن گوگرد تولید و عرضه می شود.
گفتنی است، با بهرهبرداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ایران از نظر تولید بنزین و گازوییل خودکفا میشود. میانگین روزانه مصرف بنزین کشور در حدود ۶۳ میلیون لیتر و گازوییل در حدود ۱۰۲ میلیون لیتر میباشد. تولید روزانه بنزین در پالایشگاههای ایران هماکنون ۴۳ میلیون لیتر و گازوییل بیش از ۹۱ میلیون لیتر است که با بهرهبرداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، تولید روزانه بنزین به ۷۸ میلیون لیتر و تولید روزانه گازوییل به ۱۰۵ میلیون لیتر در روز میرسد.
۴۰ درصد سهام شرکت نفت ستاره خلیج فارس متعلق به شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران (دولتی)، ۳۵ درصد شستا (شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی) و ۱۰ درصد صندوق بازنشستگی صنعت نفت و ۱۵ درصد شرکت SPC اندونزیایی است.
یادآور می شود، به دلیل مصرف بیش از اندازه سوخت در کشور مسئولین بارها اعلام کرده اند که به اتمام پالایشگاه خلیج فارس چشم دوخته اند تا بتوانند این میزان بنزین و گازوئیل را با صرف هزینه کمتر در اختیار متقاضیان قرار دهند./
نظر شما