تایید بازار سرمایه گذاری ایران در جهان

فعالیت بورس در طول سال دارای افت و خیز بسیاری است اما اخیرا حجم بالایی از سرمایه به این سمت حرکت کرده است. میزان فعالیت بازار سرمایه گذاری ایران تا حدی پیش رفته است که در حال حاضر به عضو عادی در آیسکو تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، در علم اقتصاد، بورس به بازاری اطلاق می شود که قیمت گذاری و خرید و فروش کالا و اوراق بهادار در آن انجام می پذیرد و در یک طبقه بندی کلی شامل بورس کالا و اوراق بهادار است.

 

بورس از طریق جذب و به کار انداختن سرمایه‌های راکد، حجم سرمایه‌گذاری در جامعه را بالا می‌برد. بورس بین عرضه کنندگان و تقاضاکنندگان سرمایه ارتباط برقرار می‌کند و معاملات بازار سرمایه را تنظیم می کند.

 

همچنین با قیمت گذاری سهام و اوراق بهادار تا حدودی از نوسان شدید قیمت‌ها جلوگیری می‌کند. بورس مردم را به پس‌انداز تشویق می کند و به این وسیله باعث به کارگیری پس‌انداز مردم در فعالیت‌های اقتصادی می‌شود. بورس سرمایه لازم برای اجرای پروژه‌های دولتی و خصوصی را فراهم می‌آورد.

 

 بورس ایران در سال ۱۳۴۶ راه‌اندازی شد. بورس اوراق بهادار یک بازار متشکل سرمایه‌است که در آن سهام شرکتهای خصوصی و دولتی طبق قانون خاصی خرید و فروش می‌شود و از سویی محلی برای جمع‌آوری پس انداز و نقدینگی بخش خصوصی به منظور انجام پروژه‌های سرمایه‌گذاری بلند مدت است و مرجعی است برای مردم که وجوه مازاد خود را برای سرمایه‌گذاری در شرکت‌ها به کار انداخته و از سود آن به برخوردار شوند.

 

 

فعالیت بورس در طول سال دارای افت و خیز بسیاری است اما اخیرا حجم بالایی از سرمایه به این سمت حرکت کرده است و باز شدن درهای اقتصاد ایران به سوی کشورهای خارجی باعث حضور پررنگ تر آنها در این بخش اقتصاد شده است. میزان فعالیت بازار سرمایه گذاری ایرات تا حدی پیش رفته است که در حال حاضر به عضو عادی در آیسکو (سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی) تبدیل شده است.

 

پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) در این زمینه به نقل از «شاپور محمدی»، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نوشته است: «تلاش ‌های بی‌وقفه سازمان بورس و اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران برای ارتقای عضویت از «پیوسته» به «عادی» به سرانجام رسید.

 

 

وی ادامه داده است: «ارتقای عضویت در این نهاد بین المللی نمایانگر رشد و تکامل جهانی بازار سرمایه ایران است و برای دست یابی به این جایگاه، تمامی قوانین و استانداردهای موجود در بازار سرمایه ایران با استانداردهای موجود در آیسکو منطبق شد.»

 

بنابراین گزارش، با ارتقای صورت گرفته، سازمان بورس و اوراق بهادار می تواند ریاست و معاونت کمیته ‌های عضو از جمله «کمیته منطقه ‌ای شمال آفریقا و خاورمیانه» و «کمیته رشد و بازار های نوظهور» را به دست آورد و امکان عضویت در هیئت رئیسه آیسکو را نیز دارد.

 

در اوایل سال ۱۳۹۵ بود که سازمان بورس اعلام کرد که به عضویت پیوسته آیسکو درآمده است. در آن زمان «پل اندروز»، دبیرکل آیسکو در نامه‌ای به سازمان بورس این عضویت را تایید کرد. در آن زمان مسئولان اعلام کردند که به زودی سازمان بورس به عضویت عادی آیسکو در می آید.

 

این گزارش می افزاید: آیسکو یا سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی یا ISESCO یک سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی است که در مه ۱۹۷۹ تأسیس شد.

 

سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی (آیسکو) پس از تصویب اساسنامه آن در یازدهمین اجلاس وزیران خارجه کشورهای عضو کنفرانس اسلامی در اسلام آباد در سال ۱۳۶۱ برای هماهنگی و گسترش تعامل و همکاری‌های آموزشی، علمی و فرهنگی با الهام از اهداف و تعالیم اسلام، میان کشورهای اسلامی تأسیس شد.

 

 

تاکنون این سازمان مبادرت به گشایش دو دفتر منطقه‌ای در شارجه (امارات متحده عربی) و تهران (دی ماه ۱۳۸۱) کرده است. آیسکو دارای سه زبان کاری انگلیسی، عربی و فرانسه است.

 

سازمان آیسسکو هم‌اکنون با ۱۱۴ سازمان تخصصی و مؤسسات وابسته به سازمان ملل، سازمان‌های بین‌المللی منطقه‌ای، سازمان‌های غیردولتی و مؤسسات دانشگاهی قرارداد همکاری منعقد کرده‌است. اتحادیه دانشگاه‌های جهان اسلام زیر مجموعه این سازمان به شمار می‌آید.

 

در حال حاضر بیش از ۱۰۰ کشور عضو IOSCO هستند که بیش از ۹۵ درصد بازارهای سرمایه دنیا را در برمی‌گیرد. نقش این سازمان، کمک به اعضا برای ارتقای استانداردهای بهینه مقررات و ایفای نقش به‌عنوان مجمعی از نهادهای قانون‌گذار داخلی در همکاری با یکدیگر و سایر اعضای سازمان است. دبیرخانه دائم این سازمان در شهر مادرید (اسپانیا) قرار دارد. در حال حاضر این سازمان ۲۰۷ عضو به شکل ۱۲۵ عضو اصلی، ۱۸ عضو پیوسته و ۶۴ عضو وابسته به دبیرکلی پل اندروز دارد./

کد خبر 744349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha