به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، «محمد جعفرعلی» درجلسه اخلاقی هفتگی با اشاره به اهمیت و نقش تاثیرگذار امر به معروف و نهی از منکر در اصلاح جامعه گفت: حضرت علی (ع) در نهج البلاغه می فرمایند تمامی اعمال و کارهای نیک، حتی جهاد در راه خدا، در برابر امر به معروف و نهی از منکر، مانند قطره ای در مقابل یک دریای بزرگ و پهناور است، نیکوترین امر به معروف و نهی از منکر گفتن سخن حق نزد پیشوای ستمگر است.(حکمت 374)
استاد اخلاق حوزه های علمیه ابراز داشت: دین اسلام برای امر به معروف و نهی از منکر جایگاهی ویژه قائل شده است به طوریکه در روایات آمده است اگر این امر مهم، ترک شود، اشرار بر مردم مسلط می شوند.
وی با بیان اینکه این تسلط اشرار فقط محدود به تسلط حکمرانان، مسئولان نمی باشد، افزود: در صورت ترک امر به معروف و نهی از منکر، تسلط اشرار می تواند در یک خانه اتفاق بیفتند و یکی از اعضای خانواده بر دیگران ظلم و اذیت کند.
جعفرعلی با تاکید بر اینکه شأن و منزلت مراجع تقلید عظیم و مهم است، اظهار داشت: با وجود این همه فساد و منکرات در جامعه، علمای دین باید کف خیابان ها بنشینند و اینگونه اعتراض خود را نشان دهند، اگر چنین اعتراضی صورت گیرد، آیا مجلس شورای اسلامی جرأت تصویب قانونی خلاف شرع را خواهد داشت؟
استاد اخلاق حوزه های علمیه گفت: میرزا محمد یزدی مردی بود که از شنیدن خبر گناه، دق کرد و امروز جای چنین افرادی خالی است.
جعفر علی در ادامه گفت: چگونه در یک خانواده متدین، پدر و مادر مشاهده می کنند که فرزند شأن گناه می کند و اینگونه بی تفاوت و بی خیال هستند، نه امر به معروف و نهی از منکر می کنند و نه بر خوردی می کنند و نه به درگاه خداوند زاری و تضرع می کنند.
استاد اخلاق حوزه های علمیه گفت: اگر پدر و مادر نارضایتی خود را از رفتار خلاف دین فرزندش ابراز کند، تأثیر گذار است و در غیر اینصورت هم حداقل برای ترک گناه از خانه و خانواده به درگاه خداوند پناه بیاورد.
وی به واقعه تاریخی و خونین حره اشاره کرد و یادآور شد: چرا از تاریخ درس نمی گیریم و این وقایع را نمی خوانیم و بررسی نمی کنیم تا از آنها عبرت بگیریم.
وی تاکید کرد: حال که نمی توانیم جامعه را امر به معروف و نهی از منکر کنیم، کمترین کار این است که از خانواده های خود شروع کنیم و امر به معروف و نهی از منکر را انجام دهیم.
نظر شما