اعتبارات اشتغال زایی مددجویان با همکاری صندوق توسعه ملی افزایش یافت

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بهزیستی کشور با اشاره به کاهش اعتبارات دولتی در راستای اشتغال زایی مددجویان از ۹۰۰ میلیارد تومان به ۶۰۰ میلیارد تومان گفت: صندوق توسعه ملی با درنظر گرفتن ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات این کاهش اعتبار را جبران کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، مهناز کاشی، امروز (10 آبان) در جمع خبرنگاران شیراز در اداره بهزیستی فارس با بیان اینکه بهزیستی نهاد ایجاد اشتغال نیست و در حوزه اشتغال فقط روند تسهیل گری دارد، اظهار کرد: آموزش مهارت ها، استعداد سنجی، معرفی و آماده سازی ممدجویان بهزیستی بین از گروه سنی ۱۸ تا ۵۰ سال از اهداف سازمان بهزیستی است.

 

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بهزیستی کشور با بیان اینکه بهزیستی تعهدی بالغ بر تسهیل گری در امر اشتغال ۵۰ هزار نفر را دراد، تصریح کرد: یک میلیون و 500 هزار نفر از جامعه چهار میلیون و 500 هزار نفری مددجویان تحت پوشش بهزیستی در رده سنی تعریف شده سنی قرار دارند و مابقی یا زیر 18 سال و یا بالای 50 سال قرار دارد.

 

وی افزود: از این آمار 55 درصد معلولین و مابقی افراد نیازمند مانند زنان سرپرست خانوار و فرزندان آنها، فرزندان ترخیصی تحت حمایت بهزیستی، افراد بهبود یافته، افراد دارای اچ آی وی مثبت و هپاتیت و انواع معلولیت ها هستند و نباید فراموش کرد که تمام افراد دارای معلولیت توانمندی هایی دارند و شدت معلولیت به معنای ناتوانی نیست.

 

کاشی با اشاره به کاهش اعتبارات دولتی و شرایط اقتصادی کشور، گفت: منابع ارائه تسهیلات در قوانین بودجه سنواتی قرار می گیرد، طبق بند ب تبصره16، مبلغ ۶۰۰ میلیارد برای تسهیلات اشتعال زایی در نطر گرفته که در سال گذشته این مبلغ 900 میلیارد تومان بود و شاهد کاهش اعتبارات بودیم و برای جبران این امر مبلغ 500 میلیارد تومان نیز از منابع صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شد که بر اساس آن به هر فرد 50 میلیون تومان و برای کارفرما تا سقف 6 میلیارد تومان تسهیلات ارائه می شود اما روند کند و پیچیده ای دارد.

 

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بهزیستی کشور با تأکید بر اینکه تا فردی فرایند آماده سازی شغلی را طی نکند تسهیلات دریافت نمی کند، خاطرنشان کرد: یکی از معضلات عدم فرهنگ اشتغال شامل عدم شناخت جامعه از معلولان و عدم خودباوری معلولان در کشور است، نابینایان و ناشنوایان سخت ترین بخش به کارگیری است و اکنون مورد استقبال قرار گرفته از توانمندی آنها بهره می برند.

 

وی با بیان اینکه با توجه به اعتبارات فعلا تسهیلات تشویقی بیشتری نمی توانند به کارفرمایان بدهند، گفت: یارانه ارتقای کارایی به کارفرماها ۲۳ درصد حداقل حقوق قانون کار است و تسهیلات در روستاهای محروم و مرزی با کارمرذ چهار درصد، در روستاها و شهرهای زیر 10 هزار جمعیت با کارمزد 6 درصد و در شهرها با کارمزد 10 درصد بر اساس قوانین 15 بانک عامل ارائه می شود.

 

کاشی با اشاره به فروش آنلاین تولیدات معلولان و امضای تفاهم نامه هایی با فروشگاه های آنلاین، خبر داد: از طریق گروه های جهادی و قرارگاه خاتم الانبیاء در حال راه اندازی سامانه آنلاین فروش جهانی محصولات مددجویان هستیم.

کد خبر 744222

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha