لذت پرواز در آسمان تهران

ماجراجویی را می توان گاه روی زمین و لابلای جنگل های انبوه هیرکانی یا میان تله- پرتگاه های رشته کوه البرز، گاه روی دریای خزر و خلیج نیلگون فارس و زمانی نیز در آسمان آبی تهران تجربه کرد.

 خبرگزاری شبستان: گروه اجتماعی- عصمت پناهی: روزهای پایانی هفته فرصتی است که زمانی را برای انجام علاقه مندی ها و کارهای عقب افتاده اختصاص دهی. در این میان، روزهای پنجشنبه و جمعه برای شهروندان ساکن در کلانشهرها، طلایی تر و ارزشمندتر به نظر می رسد چراکه می توانند به دور از هیاهوی زندگی صنعتی به علایق خود بپردازند. برخی سفر به شهرهای شمالی را بر می گزینند، برخی به دامن طبیعت می روند و مناطق بکر و طبیعی اطراف شهر را انتخاب می کنند و عده ای نیز به دنبال ماجراجویی و تجربه لحظات هیجان انگیز و فرح بخش هستند.

 

ماجراجویی را می توان گاه روی زمین و لابلای جنگل های انبوه هیرکانی یا میان تله- پرتگاه های رشته کوه البرز، گاه روی دریای خزر و خلیج نیلگون فارس و زمانی نیز در آسمان آبی تهران تجربه کرد.

 

ورزش پاراگلایدینگ یک تفریح جذاب، هیجان انگیز و ماجراجویانه است. در پاراگلایدر یا چتربال، خلبان با در دست داشتن چتر و نصب متعلقات آن، به آرامی از سطح شیبدار به سمت پایین شروع به دویدن می کند و پس از جداشدن از سطح زمین به آرامی در آسمان به پرواز در می آید.

 

 ایران به دلیل داشتن اقلیم مناسب و قرارگیری دشت ها و فضاهای وسیع در حاشیه کوه ها شرایط منحصر به فردی را برای انجام این ورزش مفرح فراهم می کند.

 

در این میان «سایت شهید مسعود عسگری» که به سایت پروازی همت معروف است؛ یکی از معدود اماکن پروازی در تهران است که می توانی رویاهایت را در آن زندگی کنی و لذت پرواز را تجربه کنی.

 

خلبانان یا به اصطلاح خودشان « پرنده » هایی که دوره های آموزش پاراگلایدر را سپری کرده اند، در طول هفته به ویژه روزهای پنجشنبه و جمعه برای پرواز به سایت همت می آیند البته اگر «هوا پروازی» باشد و شرایط جوی اجازه پرواز بدهد.

در خبرگزاری شبستان بخوانید: پاراگلایدری که پرچم ایران را در جاکارتا به اهتزاز درمی آورد

 

یک جمعه از آخرین ماه فصل پاییز که هوا هم پروازی است، سایت پروازی همت شلوغ تر از همیشه، میزبان خلبانان و علاقه مندان به پرواز است. وارونگی هوا نیز خیلی از تعداد «پرنده ها» کم نکرده است.

 

پس از پشت سرگذاشتن اتوبان همت (شهید خرازی بعد از دریاچه) از خروجی اردستانی که بیرون بیایی در جنوب میدان دانش، چادرهایی در محدوده لندینگ (محل فرود) خلبانان وجود دارد که مربیان پرواز در آنها مستقر هستند و آموزش های تئوری و برخی نکات مهم در این جمع گفته می شود و کوچ و هدایت پرنده ها توسط مربی و از طریق بیسیم نیز از همین مکان انجام می شود.

 

ارتفاع سایت همت از سطح دریا 2250 معادل 6750 پا است و ارتفاع تیکاف ( محل پرواز) نسبت به لندینگ ( محل فرود) سایت 850 متر است. البته باید بدانیم که این سایت، دو تیکاف دیگر نیز دارد که یکی تیکاف غرب که مناسب باد غرب بوده و در ضلع غربی سایت واقع شده است و دیگری تیکاف پشت که مناسب بادهای شمال شرق و شمال است.

 

البته باید به این نکته توجه داشت؛ برای تجربه هیجان پرواز نباید صرفا خلبان بشوی، بلکه می توان به صورت تفریحی و با خلبانان زبده حاضر در سایت و با هماهنگی قبلی، پرواز کرد.

سایت پرواز همت که پس از تعطیلی سایت پرواز شهید ناظری (شهران)، امروز به تنها مکان مناسب برای پرواز در شهر تهران تبدیل شده است، با نگاه ویژه و حمایت مسئولان و دست اندرکاران استانی و کشوری، این پتانسیل و ظرفیت را دارد که در توسعه توریسم ورزشی و ایجاد درآمد پایدار نقش موثر و مثبتی ایفا کند.

 

ورزش مفرح و زیبای پاراگلایدینگ می تواند در کنار ایجاد جاذبه های گردشگری به محلی برای پرورش استعدادهای جوانان این مرز و بوم تبدیل شود. برای تحقق این امر، به سرمایه گذاری و بسترسازی مناسب توسط وزارت ورزش و جوانان، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، شهرداری تهران و انجمن ورزش های هوایی ایران نیاز داریم.

 

این سازمان ها می توانند با ایجاد ساختاری مناسب، فضای ورزش پاراگلایدنگ را از حالت رکود بیرون آورده و به مجموعه های قابل اعتنا و اتکایی اضافه کنند که به عنوان جاذبه های توریستی نیز مورد اقبال قرار گیرد.

 

هم اکنون زیرساخت های سایت پرواز همت با مشکلات بسیاری روبه روست که نیازمند فراهم ساختن زیرساخت های استاندارد و مورد نیاز در تیکاف ( محل پرواز) و لندینگ ( محل فرود)، مناسب سازی سایت پرواز همت، سرویس های بهداشتی، ایجاد حمل و نقل مناسب و ... است.

​ در خبرگزاری شبستان بخوانید: بی‌مهری وزارت ورزش نسبت به ورزش‌های هوایی

 

کد خبر 744189

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha