«بهرام پارسایی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به 10 آذر روز مجلس گفت: مجالس ما بیشتر در راستای بعد تقنینی شان گام برداشته اند و در بعد نظارتی ضعیف عمل کرده اند.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مجلس باید مقداری رویکردها و برنامه هایش را تغییر دهد. بخش زیادی از وقت نمایندگان در مجلس به اصلاح مواد قانونی، بررسی طرح ها و لوایح اختصاص پیدا می کند در واقع در بسیاری از موارد در روال تکراری افتاده ایم لذا باید مجلس مقداری روالش را تغییر دهد و بیشترین انرژی اش را بروی بحث نظارت بگذارند درصورتی که بیشترین وقت مجلس بروی بحث تقنین می گذرد و به صورت منسجم بحث نظارت انجام نمی شود.
وی با اشاره به مهمترین دستاورد مجلس دهم گفت: مجلس دهم درراستای منافع ملی با دولت همراهی خوبی داشت. برخی در داخل کشور با مخالفتهای که با برجام داشتند چالش های را برای دولت ایجاد کردند اما مجلس در راستای حفظ منافع ملی به ویژه در مورد لوایح چهارگانه علیرغم فشارها و تهدیدهای که بود همراهی خوبی را با دولت داشت.
پارسایی از دیگر دستاوردهای مجلس دهم را عملکرد خوب هیات نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی علی رغم همه فشارهای که بروی این هیات بود عنوان کرد و گفت: مجلس دهم سعی کرد در لوایح بودجه حمایت های خوبی را از اقشار کم درآمد داشته باشد و در واقع تلاش نمایندگان ملت این است که اقشار ضعیف بیش ازاین در بحث فشارهای اقتصادی لطمه نبینند.
وی در ادامه با اشاره به نقاط ضعف مجلس دهم گفت: مجلس علی رغم اینکه می تواند در بحث سیاست خارجی اثرگذار باشد اما دراین زمینه ضعیف عمل می کند و باید به این حوزه ورود جدی تر داشته باشد.
این نماینده اصلاح طلب مجلس تصریح کرد: درست است بحث برخورد با فساد به اقدامات قوه قضاییه برمی گردد اما باید مجلس به سمتی دراین زمینه برود که قوانین بازدارنده وضع کند ودراین راستا نظارت بر اجرای قانون را جدی بکیریم که کسی نتواند مرتکب تخلف و فساد شود.
وی با اشاره به بحث مهاجرت نخبگان گفت: باید تمهیداتی از طرف مجلس اندیشیده شود که از مهاجرت ها و به ویژه مهاجرت نخبگان جلوگیری شود چراکه این موضوع باعث لطمات جدی به کشور می شود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نمایندگان باید در کنار ملت باشند و در تصویب طرح ها و لوایح و همچنین امور نظارتی همواره منافع مردم را در نظر بگیرند، بر فرض مثال طرح ساماندهی بازار خودرو که به نوعی عموم مردم با آن درگیر هستند علیرغم تصویب در صحن مجلس بیش از 7ماه است که در کمیسیون صنایع معطل مانده است واین طرح در این کمیسیون کاملا تغییر کرده است.
وی ادامه داد: ما معتقدیم برخی از نماینده ها تحت تاثیر نظر کارشناسی غلط قرار می گیرند و همین امر در تصمیم گیری هایشان موثراست این در حالی است که وظایف نمایندگی ایجاب می کند که نمایندگان بیشتر در بین مردم باشند و ببینند خواست مردم چیست؟ و خواست مردم را بر هر نظر کارشناسی ارجح بدانند ،شاید برخی افراد که نظر کارشناسی می دهند منافعی داشته باشند و یا منافع گروههای خاصی را پیگیری کنند درواقع ما باید دراین موارد به همان اصل معطل مانده قانون اساسی که اصل 59 قانون اساسی که آرای عمومی است رجوع کنیم./
نظر شما