به گزارش «خبرگزاری شبستان» به نقل از ستاد مبارزه با موادمخدر، «وحید عاملانی»گفت: مواد مخدر صنعتی و شیمیایی ريشه سرمايههاي اجتماعي كشور را ميسوزاند، جامعه توسعه يافته، جامعهاي است كه مردم در متن كار باشند و احساس كنند در كنترل و مقابله با آسيبهاي اجتماعي تاثيرگذار و نقش آفرين هستند، براي تحقق اين امر بايد مسئولان مهمترين دغدغه و اولويت كاري خود را اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر قرار دهند.
این جامعه شناس اظهار کرد: نوع نگاه و عملكرد مسئولان دستگاههاي مختلف در معني بخشيدن به تاثيرگذاري مردم در فرايند شكلگيري و مديريت امور اجتماعي در جهت مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
وی با بیان اینکه اعتياد يك مسئله تك عاملي نيست بلكه عوامل مختلف اجتماعي، فرهنگي، رواني و حتي بيولوژيكي در گسترش آن دخالت دارند، ادامه داد: همچنين در درمان معتادان بايد به خصوصيات آنها توجه شود، علل گرايش آنها به مواد مخدر و داروهاي روانگردان بررسي شده و مطابق وضعيت شان روش درماني مناسب به كار گرفته شود.
به گفته عاملانی، بهترين راه مقابله با اعتياد پيشگيري است و اين كار نيازمند بهكارگيري كارشناسان، مشاوران و متخصصان در زمينههاي مختلف اجتماعي، فرهنگي، روانشناختي بوده كه متاسفانه در كشور ما به اين مسئله چندان توجه نميشود و بيشتر اهدافمان در جهت كشفيات مواد مخدر است.
وی افزود: بیشتر جوانانی که گرایش به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی دارند به نوعی مهارت "قاطعیت" یا "ابراز وجود" را که یکی از زیرمولفههای اصلی مهارتهای زندگی است، ندارند. همین امر موجب میشود که توانایی "نه گفتن" به پیشنهادهای نادرست و غلط اطرافیان و دوستان را دارا نباشند، بنابراین عدم توانایی "نه گفتن" یکی از عاملهای اصلی گرایش جوانان به مصرف مواد مخدر است.
استاد جامعه شناسی، پایین بودن میزان اعتماد به نفس در جوانان و نوجوان، پایین بودن میزان امید به بازار کار در آینده، الگوبرداری غلط از افراد سرشناس، مصرف موادمخدر برای ارضاء حس کنجکاوی و کسب لذت، باورهای غلط در مورد نقش مصرف مواد در کاهش استرس و فشارهای روانی، تقلید از دوستان، سبک های فرزند پروری غلط والدین در دوران کودکی و وجود تنش و اختلافات خانوادگی در خانواده های آشفته و فاقد حمایت های خانوادگی می تواند از دیگر عوامل گرایش جوانان و نوجوانان به مصرف مواد مخدر باشد.
عاملانی گفت: در خانوادههایی مشاهده می شود که بعضی از اعضای خانواده و خویشاوندان برای تفریح و به غلط در کنار هم، کودکان خردسال را به کشیدن سیگار، پیپ، قلیان، برگ درختان، و غیره تشویق و سوق می دهند که این امر علاوه بر آسیب های جدی سلامتی برای آنان، باعث می شود در سنین بالاتر و دوران بلوغ و جوانی این افراد تمایل و آسیب پذیری بیشتری را نسبت به مصرف مواد داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر نقش اجرایی و رهبری امر مبارزه اجتماعی با مواد مخدر را بر عهده دارد، تاکید کرد: نهادهای مختلف باید با این ستاد را در تحقق رویکرد مقابله با اعتیاد که جامعه را از بحران مواد مخدر صنعتی و شیمیایی نجات می دهد، همکاری مداوم و مستمر داشته باشند.
نظر شما