به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، امیرسرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرماندهی کل ارتش در این آیین با اشاره به اینکه نیروی دریایی ارتش در رژیم گذشته کاملا وابسته بود و همه تجهیزات آن از خارج وارد می شد، گفت: اما پس از پیروزی انقلاب برای نظام افتخارآفرینی کرد.
وی از هم افزایی نیروهای مسلح به عنوان عامل موثری در راستای ارتقای اقتدار نظام جمهوری اسلامی یاد کرد و افزود: هم افزایی بین ارتش و سپاه و پشتیبانی سایر نیروها سبب شده تا جمهوری اسلامی ایران حاکم و حافظ خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان باشد.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: امروز در تاریخ نیرویدریایی روز مهمی است و تاریخ گواهی خواهد داد که ما توانستیم ناممکنها را ممکن سازیم.
امیردریادار حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش نیز با بیان اینکه ناوشکن سهند با بهرهگیری از سامانههای هوشمند آمادگی دارد امنیت دریایی را برای جمهوری اسلامی به ارمغان آورد، گفت: در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب و به مناسبت روز نیروی دریایی، شاهد خلق حماسهای از جنس استقلال و خودکفایی هستیم.
وی با اشاره به اینکه ناوشکن «سهند»، حاصل شش سال تلاش شبانهروزی مهندسین و صنعتگران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است، افزود: در ساخت این ناوشکن، مجموعه فرماندهی ساخت شناوری، حمایت مجموعه عظیم صنایع وابسته وزارت دفاع، مراکز علمی، صنعتی و دانشگاهی نقش آفرین بوده اند.
در ساخت این ناوشکن که دارای قابلیتهای فیزیکی و عملیاتی بیشتری نسبت به ناوشکن جماران است، به دانش فنی داخلی نیروی دریایی اتکاء شده است.
سازه اصلی سهند با ساختاری متفاوت نسبت به جماران با قابلیت رادارگریزی، در بلوکهای مجزا طراحی و ساخته شده است و حوض خشک شناور به هم متصل و بعد به آب انداخته میشود.
قابلیت تهاجمی و تدافعی ناوشکن سهند حدود دو برابر جماران است و بروز رسانیهای زیادی در ساخت آن انجام شده است.
بروزرسانی پرتاب گرهای اژدر، انواع توپ های ضدهوایی و ضدسطحی، سامانه موشکی سطح به سطح و سطح به هوا، سامانه دفاع نقطهای، سامانه ضددریایی، قابلیت رادارگریزی، افزایش برد عملیاتی و قابلیت مانورپذیری بالا از جمله سیستمهای این ناوشکن است.
مزیت دیگر ناوشکن سهند نسبت به جماران افزایش تعداد موتورها میباشد و با دارا بودن چهار موتور پرقدرت، در انجام مانورهای حرکتی از جماران پیشی گرفته است.
پیشرفته ترین ناوشکن بومی خاورمیانه با داشتن سازه بسیار قوی و رادارگریزی و افزایش سطح عرشه پرواز، ضمن اینکه کمتر در تیررس رادارهای دشمن قرار میگیرد، قادر است ۱۵۰ روز به همراه شناور پشتیبان در اقیانوسهای دوردست و آبهای متلاطم دریانوردی کند.
نظر شما