خبرگزاری شبستان،گروه بین الملل: خبر مرگ «جرج هربرت واکر بوش»،چهل و یکمین رئیس جمهوری آمریکا و پدر «جرج دبلیو بوش»چهل و سومین رئیس جمهوری آمریکا در سن 94 صبح امروز (شنبه۱۰آذرماه) منتشر شد.
مرگ او که از سوی دفترش اعلام شد کمتر از هشت ماه پس از مرگ همسرش «باربارا بوش» ،اتفاق افتاد.
از آنجا که همه دولت های آمریکا تا کنون به نوعی در امور بین المللی به بهانه های مختلف و برای تامین منافع خود مداخله کرده اند،دولت بوش پدر هم از این قاعده مستثنی نبود.
شهرت بیشتر جورج بوش پدر بواسطه دورانی است که وی معاون اول «رونالد ریگان» بود. او از سال ۱۹۸۱ تا ۱۹۸۹ به مدت حدود ۸ سال، در مقام معاون اول ریاست جمهوری آمریکا فعالیت میکرد.در این مقطع، رژیم صدام با چراغ سبز آمریکاییها و حمایتهای تسلیحاتی و شیمیایی و مالی واشنگتن، حملات ناجوانمردانهای را علیه مردم ایران ترتیب داد.
البته در این مقطع، رژیم آمریکا تنها به حمایت از صدام متجاوز بسنده نکرد، بلکه مستقیما علیه مواضع ایران و مردم ایران دست به اقدامات جنایتکارانه زد . حمله ناوگان دریایی آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران در ۱۲ تیر ۱۳۶۷ و به شهادت رساندن۲۹۰ شهروند ایرانی اقدامی بود که هرگز فراموش نمی شود. وی در اظهاراتی بعد از جنایت نیروهای آمریکایی علیه مردم ایران، اعلام کرد که «آمریکا به هیچ وجه بواسطه کشته شدن ۲۹۰ مسافر ایرانی توسط شلیک ناوگان دریاییاش، عذرخواهی نخواهد کرد»!
جنگ خلیج فارس
از مهم ترین اتفاقی که در دوران بوش پدر افتاد،مداخله او در جنگ کویت و عراق بود.
«صدام حسین » دیکتاتور سابق عراق که نقشه هایش در جنگ باایران نقش بر آب شده بود در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۶۹ (سال 1990 میلادی) به کویت حمله و خاک آن را ضمیمه عراق کرد که منجر به بروز بحران های بین المللی شد.
دولت بوش هم در این میان تلاش کرد تا در یک ماجراجویی دیگر و این بار به بهانه آزاد سازی کویت پشتیبانی سازمان ملل متحد و کنگره را بدست آورد و ۴۲۵ هزار سرباز آمریکایی را به کویت اعزام کرد.
اما مانند دیگر جنگ هایی که آمریکا در آنها به بهانه کمک رسانی،برقراری دموکراسی و دیگر مسائل به راه انداخته و بسیاری از غیر نظامیان را قربانی کرده است این بار هم در پی بیرون راندن نیروهای عراقی از کویت،بسیاری از غیر نظامی ها قربانی شدند.
روز 26 فوریه سال 1991 میلادی،بغداد اعلام کرده بود که پیشنهاد صلح از سوی شوروی را پذیرفته و بر اساس قطعنامه ی ۶۶۰ سازمان ملل به تمامی نیروهای خود دستور داده است که از خاک کویت عقب نشینی کنند اما جرج بوش این گفته را مورد بی اعتنایی قرار داد و روز 27 فوریه تعداد زیادی از سربازان و غیر نظامیان که در حال عقب نشینی و ترک خاک کویت بودند را هدف بمباران قرار داد.
این جنگ در دوران رکود اقتصادی آمریکا در گرفت و بسیاری از تحلیل گران اقتصادی معقدند که این راهای برای حل مشکلات اقتصادی آمریکا بود.
گزارش ها حاکی از آن است که 1376 جنگنده آمریکایی در این جنگ شرکت داشتند.
ساخت این جنگنده ها به معنای راه اندازی کارخانه های در حال رکود و بکارگیری شمار زیادی از بیکاران و ایجاد ارزش افزوده در جریان بود.
این دومین جنگی بود که آمریکا در دوران رکود اقتصادی اش در آن شرکت می کرد.اولین جنگ،جنگ ویتنام در جریان رکود سال 1970 میلادی و دومین جنگ نیز جنگ خلیج فارس بود در اوایل دهه 1990 میلادی بود.
نظر شما