فاصله گرفتن از قرآن موجب کمرنگ شدن رشد اخلاقی و الهی انسان می شود

یک استاد حوزه با بیان اینکه اگر رشد انسان از جهت رسیدن به کمال عقلی زیاد شود، دیگر نیازی به قانون و قاضی و پلیس نداریم، گفت: امروزه رشد مادی، اقتصادی، علمی و فرهنگی زیاد شده، ولی رشد اخلاقی و الهی کم رنگ شده است، چون از قرآن فاصله گرفته ایم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، نشست اخلاق عمومی با موضوع راهکارهایی برای تربیت بشر و ویژگی های طلبۀ موفق با حضور حجت الاسلام «محمد قدرتی» از سخنرانان حرم حضرت معصومه(س) در مدرسه علميه الزهرا(س) چادگان برگزار شد.

 

استاد حوزه در ابتدای سخن خود گفت: برای تربیت بشر در منابع دینی، چهار منبع اساسی وجود دارد و علت رشد مشکلات اجتماعی را بی خبری از این منابع می دانند.

 

وی افزود: اگر کسی دنبال زندگی است و می‌خواهد زندگی اش گلستان شود باید با این چهار منبع در ارتباط باشد.

 

سخنران حرم حضرت معصومه(س) اولین منبع را قرآن کریم معرفی کرد و گفت: امروزه جای قرآن در مسیر رشد انسان خالی است، خداوند در قرآن کریم آیات ۱ و ۲ سوره مبارکه جن به این رشد اشاره می‌کند و از آن به عنوان رشد الهی و اخلاقی یاد می‌کند.

 

وي افزود: امروزه رشد مادی و اقتصادی و علمی و فرهنگی زیاد شده، ولی رشد اخلاقی و الهی کم رنگ شده است، چون از قرآن فاصله گرفته ایم.

 

حجت الاسلام قدرتی افزود: اگر رشد انسان از جهت رسیدن به کمال عقلی زیاد شود، دیگر نیازی به قانون و قاضی و پلیس نداریم و کلمات نورانی پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت برای تربیت بشر منبعی غنی و راهگشاست، در سوره مائده و زیارت جامعه کبیره به این نکته که سخنان اهل بیت نور است اشاره شده است؛ وقتی این دو نور از زندگی‌ها حذف شود، شاید زندگی ظاهرا خوب باشد، اما در اصل انسان دچار خسران شده است.

 

وی ادامه داد: پیامبر اکرم (ص) فرمودند اگر امت من خودشان را از 4 امر حفظ کنند نجات پیدا می‌کنند؛ گرایش به دنیا (امروزه مردم گرفتار دنیا شده اند)، تبعیت از هوی و هوس نداشته باشد، شکم‌شان را از حرام حفظ کنند و شهوت جنسی را از گناه و حرام انجام ندهند.

 

حجت  الاسلام قدرتی منابع سوم و چهارم را دعا و زیارت نامه‌های ائمه معرفی کرد و در ادامه به ویژگیهای طلبه موفق پرداخت و گفت: طلبه‌ها می‌توانند در جامعه نقش بسزایی ایفا کنند در صورتی که درست عمل کنند، دیگران از آنها الگو می گیرند.

 

 این کارشناس مذهبی ویژگی های طلبه موفق را تهذیب نفس، بی توجهی به دنیا و داشتن تقوا و پاکی عنوان کرد و گفت: طلبۀ موفق کسی است که تلاوت قرآن و عمل به قرآن برنامه زندگی او باشد و به نماز و عبادات با حضور قلب و خلوص نیت باید توجه داشته باشد.

 

حجت الاسلام قدرتی در آخر ششمین و آخرین ویژگی طلبه موفق را خوب درس خواندن، خوب گوش دادن و خوب مباحثه کردن بیان کرد./

 

کد خبر 743988

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha