نقد یعنی فقط نیمه خالی لیوان را نبینیم

طهماسب صلح جو در اولین جلسه نقد و بررسی فیلمهای کوتاه در سینما آزادی،لازمه نقد فیلم را رعایت انصاف عنوان کرد و گفت:نقد یعنی فقط نیمه خالی لیوان را نبینیم و به تمام جنبه های فیلم توجه کنیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، شب گذشته نخستین نشست نقد و بررسی فیلم‌های بخش مسابقه ملی ایران با حضور طهماسب صلح‌جو منتقد و کارشناس سینما، سجاد ایمانی، کارگردان فیلم دوما و امیر محمدزاده کارگردان فیلم بهشت در سالن شهر قصه برگزار شد.
 

در ابتدای این نشست طهماسب صلح‌جو با تاکید بر لزوم رعایت انصاف در نقد فیلم گفت: معتقد هستم این جلسات باید به جای نقد، جلسات گفت‌وگو شود. متاسفانه در شرایط فعلی تعریف مناسبی از نقد ارائه نمی‌شود و تنها نیمه خالی لیوان را شاهد هستیم که در روند فیلمسازی تاثیر مثبتی ندارد. زمانی نقد راهگشاست که نکات مثبت فیلم را نیز قید کنیم و زمانی که این جلسات با خرد جمعی همراه شود اثر بخشی آن نیز بیشتر می‌شود.

 

این منتقد و کارشناس سینما افزود: البته تعداد فیلم ها زیاد است و نمی‌توان در یک روز همه فیلم‌های بخش مسابقه ملی را ارزیابی و کارشناسی کرد، اما نکته‌ حائز اهمیت این است که امسال شاهد پیشرفت چشمگیری در عرصه فیلم کوتاه هستیم.
 

صلح‌جو رشد کیفی فیلمهای کوتاه را در کنار رشد کمی از مهمترین نکات این جشنواره ارزیابی کرد و گفت: امسال به ویژه وجه مهم فیلم‌های کوتاه، جنبه جستجوگری آن توجه خاصی شده است.برای بیان مضامین مختلف باید به سراغ ساختارهای متفاوت رفت.ساختار در سینما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. من معتقد هستم درست حرف زدن مهمتر از حرف درست زدن است و فیلمسازان باید تلاش کنند فکر و اندیشه خود را در حد امکان به صورت رسا بیان کنند.
 

در این نشست،امیر محمدزاده کارگردان فیلم داستانی «بهشت» درباره ساختار روایی فیلم خود گفت:بیشتر کارهای من به دلیل علاقه شخصی به انیمیشن فضای فانتزی دارد و اتفاقاتی را روایت می‌کند که جنبه واقعی ندارد. در این فیلم تلاش کردم حس خودمان را نسبت به بهشت به صورت ملموس بیان کنم.
 

وی افزود:در فیلم از تکنیک دیجیتال و کروماکی برای بیان اندیشه‌های خود بسیار استفاده کردم و نکته بارز فیلم نیز استفاده از ابزار دیجیتال در اثر است.
 

در بخش پایانی این نشست سجاد ایمانی کارگردان فیلم «دوما» درباره نگاه مستند گونه فیلمش گفت: من تجربه فیلمسازی را با سینمای مستند آغاز کردم. این فیلم نیز فیلمی داستانی است که با ساختارهای سینمای مستند روایت شده است.
 

وی در خاتمه گفت: «دوما» یک فیلم صد درصد داستانی است که تمام صحنه‌ها و آئین‌ها در آن بازسازی شده است و دلیل شکل‌گیری این ارتباط خوب با مردم روستا به دلیل ارتباط شش ماهه من مردم آنجا بود. از این طریق توانستیم تمام صحنه‌های فیلم را بازسازی کنیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 74391

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha