محوریت اقتصادی دولتی ها/از سهمیه ۲۰ لیتری بنزین تا نرخ خودرو

اعضای هیات دولت امروز در حاشیه جلسه هفتگی در مورد مسائل اقتصادی روز همچون سهمیه بندی بنزین، بودجه ۹۸ و نرخ خودرو اظهار نظر کردند.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، جلسه هیات دولت امروز چهارشنبه ۷ آذر به رسم هر هفته در پاستور برگزار شد و پس از اتمام، اعضای دولت در جمع خبرنگاران به سوالات روز جامعه پاسخ دادند که محوریت این اظهارات اقتصادی بود که گزیده از آن ها در زیر آمده است:

 

افزایش 20 درصدی حقوق کارکنان دولت در بودجه 98

«محمد باقر نوبخت» امروز(چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در بررسی بودجه سال 98 تا اینجا بر اساس افزایش 20 درصدی حقوق کارکنان تصمیم گرفته و عمل می‌کنیم.

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه 24 تبصره پیشنهادی سازمان برنامه و بودجه برای لایحه بودجه 98 روز گذشته در هیات دولت به تصویب رسید، خاطرنشان کرد: در جلسه یکشنبه بعدی دولت، ارقام بودجه و جداول تصویب نهایی شده و لایحه برای تقدیم به مجلس آماده می‌شود.

 

نوبخت با بیان اینکه سال 98 سال ویژه‌ای است و ما باید در یکی از بی رحمانه‌ترین و سخت‌ترین تحریم‌ها کشور را اداره کنیم، بیان کرد: سایه تحریم بر مصارف و درآمدهای ما می‌افتد اما هنر ما این است که از امکانات و تجارب خود استفاده کرده و تحریم‌ها را دور بزنیم. در حال حاضر یک تیم بسیار بزرگ در آمریکا مستقرند و بررسی می‌کنند که ما در شرایط تحریم چه راه‌های جدیدی می‌رویم. بنابراین من معذورم که به صورت ریز و شفاف درباره تصمیمات دولت صحبت کنم.

 

وی ادامه داد: بودجه شفاف تهیه می‌شود و صندوق بین‌المللی پول هم شفافیت بودجه ایران را تحسین برانگیز اعلام کرده است. ما منابع درآمدی خود را به دقت انتخاب می‌کنیم و بی جهت منابع واهی معرفی نخواهیم کرد که در طول سال محقق نشود. سال گذشته 320 هزار میلیارد تومان درآمد پیش بینی کردیم که این رقم تحصیل شد.

 

نوبخت همچنین با اشاره به اینکه هدف ما در سال 98 رشد تولید، اشتغال و کاهش فقر مطلق است تصریح کرد: 70 هزار میلیارد تومان از منابع دولتی برای طرح‌های عمرانی دولتی اختصاص می‌دهیم. همچنین از منابع بانکی و صندوق برای واحدهای بخش خصوصی می‌توانیم استفاده کنیم. همین رقم مشابه که برای بخش دولتی در نظر گرفته‌ایم به صورت کمک بلاعوض وام ارزان قیمت و وجوه اداره شدن در اختیار واحدهای تولیدی قرار خواهیم داد.

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه بودجه ما محدود است، گفت: هر دستگاهی تلاش می‌کند که بودجه بیشتری به دست بیاورد. ما در آن واحد باید هم مطالبات کشاورزان را بدهیم. هم برای بازنشستگان و فرهنگیان قانون هم ترازی را اجرا کنیم هم بودجه دانشگاهیان را بپردازیم و بودجه سایر دستگاه‌ها را تامین کنیم. در این شرایط واحدهای صنفی نباید بخش‌ها را تحریک کنند که دنبال مطالبه بیشتر باشند. ما 3000 میلیارد تومان از بانک‌ها با سود 20 درصد منابع تامین کردیم تا پول گندم کاران را بیشتر بپردازیم. همه باید شرایط حساس کشور را بدانند. اگر کسی دنبال بودجه بیشتر است این بدین معناست که باید بودجه سایر بخش‌ها کمتر شود.

 

نوبخت در پایان گفت: ما مستمری افراد تحت پوشش را سه تا پنج برابر افزایش داده‌ایم و این روند در سال 98 ادامه می‌یابد. افراد مستحق یارانه نیز، یارانه خود را دریافت خواهند کرد. بسته‌های حمایتی و جبرانی نیز ادامه می‌یابد و همه تلاش ما این است که با سرافرازی بتوانیم از شرایط تحریم عبور کنیم.

 

عرضه خودرو با قیمت پنج درصد زیر قیمت بازار تصویب نخواهد شد

«رضا رحمانی»، وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه جلسه امروز (چهارشنبه) هیات وزیران در جمع خبرنگاران، درباره وضعیت خودروهای پیش خریداری شده توسط مشتریان، اظهار کرد: بدون تردید خودروسازان موظف هستند به تعهد خود در برابر مشتریانی که خودروی خود را پیش خرید کرده‌اند و یا این که قرارداد قطعی در این زمینه  دارند، پای بند باشند.

 

وی با اشاره به این که تعیین قیمت جدید برای خودروهایی  مشمول قیمت گذاری در حال بررسی در کارگروه تنظیم بازار است، درباره اعلام برخی خودروسازان مبنی بر فروش خودروهای خود به قیمت پنج درصد زیر قیمت بازار ، تصریح کرد: هر آن چه  که در قرارداد خودروسازان با مشتریان وجود دارد ملاک است. بسیاری از افزایش  قیمت خودروها تا کمتر از پنج درصد قیمت بازار  سخن گفته‌اند که اینها بر اساس حدس و گمان و نظر شخصی است.

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطر نشان کرد: در حال‌ حاضر  سازمان حمایت  در حال‌ انجام بررسی‌های لازم بر اساس اسناد و مدارک خودروسازان است و در این زمینه  ان‌شاء‌الله نظر خواهد داد.

 

رحمانی با تاکید بر این که من به دنبال ساماندهی صنعت خودرو در بخش‌های مختلف از جمله قیمت، ساخت داخل، ارتباط با قطعه سازان و قراردادهای پیش فروش هستنم، خاطر نشان کرد: قطعا آن چه که درباره فروش خودروی خودروسازان به قیمت پنج درصد کمتر از قیمت بازار مطرح شد، تصویب نخواهد نمی‌شود. آن چه که در این زمینه  مطرح شد آن بود که برخی از خودروسازان پیشنهاد کردند خودروهایی که مشمول قیمت گذاری نمی‌شوند را به قیمت پنج درصد زیر قیمت بازار عرضه کنند تا قیمت ها را کاهش دهند. اما در این زمینه  قطعا کارگروه تنظیم بازار افزایش معقولی را تصویب خواهد کرد.

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت بازار موبایل ، گفت‌: به نظر من موبایل‌هایی که در حال‌ حاضر در گمرک هستند، در صورتی که به بازار روانه شوند، حتما با کاهش قیمت در بازار موبایل مواجه خواهیم بود.

 

وی گفت‌: قرار است جلسه‌ای در این باره  تشکیل شود تا موانع موجود بر طرف و هر چه‌ سریع‌تر تلفن های همراه موجود در کمرگ روانه بازار شود.

 

رحمانی در پایان همچنین  در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که آیا دولت مصوبه ای درباره افزایش قیمت نان داشته است، اظهار کرد: طی یک ماهی که من به عنوان وزیر فعالیت می‌کنم تاکنون صحبتی درباره افزایش قیمت مطرح نشده است و دولت نیز هیچ برنامه‌ای بازنگری در قیمت نان ندارد.

 

حکم شهردار تهران امروز صادر می‌شود

«محمود واعظی«، رییس دفتر رییس جمهوری در حاشیه جلسه امروز (چهارشنبه)هیات دولت اعلام کرد که حکم شهردار تهران امروز صادر می شود.

 

کاهش قیمت ارز ادامه می‌یابد

«عبدالناصر همتی» در حاشیه جلسه امروز(چهارشنبه) هیات دولت اظهار کرد: عرضه ارز صادر کنندگان در بازار تاثیر می‌گذارد. من به هم وطنان توصیه کرده‌ام که به عنوان دارایی در ارز سرمایه گذاری نکنند. کسانی که سفته بازی می‌کنند ممکن است در این عرصه ضرر کنند، ولی مردم وارد این بخش نشوند.

 

وی ادامه داد: تا هر جا فعالان بازار اراده کنند، کاهش قیمت ارز ادامه می‌یابد. امیدواریم با تعادل عرضه و تقاضا، ارز به سمت تعادل حرکت کند. کشور باید وارد رونق شود و با روند فعلی نرخ تورم و ارز، امیدواریم این اتفاق بیفتد.

 

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این پرسش که آیا اصلاح قانون مسکن در قالب بودجه 1398 انجام خواهد شد، گفت: وام مسکن یکی از مسائل مهم برای دولت است، زیرا باید در بخش مسکن توسعه جدی داشته باشیم و باید پیش‌بینی خوبی در این زمینه کرد. در حال مطالعه برای تامین منابع مالی برای بخش مسکن هستیم و ابعاد این مساله را در آینده بیشتر مشخص می‌کنیم.

 

بحث سهمیه بندی مطرح نیست

«بیژن زنگنه» در حاشیه جلسه امروز (چهارشنبه)هیات دولت اظهار کرد: هنوز در مرحله ثبت نام کارت سوخت هستیم و وقتی این مرحله تمام شد، تاریخ اجرای طرح تحویل بنزین با کارت سوخت را اعلام می‌کنیم. فعلا بحث سهمیه بندی مطرح نیست، بلکه بحث استفاده از کارت سوخت در تحویل بنزین مطرح است.

 

وزیر نفت همچنین در پاسخ به سوالی در مورد کاهش قیمت جهانی نفت تا زیر 40 دلار اظهار کرد: اینها پیش بینی و حرف است، زیرا قیمت نفت را عرضه و تقاضا مشخص می‌کند، البته دخالت برخی کشورها برای اشباع بازار و ضربه زدن به ایران را نیز نباید نادیده گرفت.

 

وی در پایان در پاسخ به سوالی در مورد روند فروش نفت کشورمان بیان کرد: در زمینه تحریم‌ها صحبت نمی‌کنم چون آمریکا از این صحبت‌ها استفاده می‌کند.

 

رونمایی از دو دستاورد جدید نیروی دریایی ارتش

«امیر سرتیپ  حاتمی»، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حاشیه جلسه امروز (چهارشنبه)هیات دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به فرا رسیدن هفته‌ نیروی دریایی ارتش ، اظهار کرد: به مناسبت هفته‌ نیروی دریایی ارتش فردا (پنجشنبه‌) دو فروند زیر دریایی کلاس غدیر به ناوگان نیروی دریایی ملحق می‌گردد.

 

وی خاطر نشان کرد: روز شنبه نیز  ناوشکن سهند از کلاس جماران به ناوگان نزاجا ملحق خواهد شد که هر سه این تجهیزات از دستاوردهای ارزشمند مجموعه صنعت دفاعی است.

 

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به ویژگی های زیر دریایی کلاس غدیر ، گفت‌: این زیر دریایی به انواع سلاح ها مجهز است و امکان پرتاب موشک از زیر سطح به سطح و اژدر و مین را دارا است. همچنین می‌تواند نیروی انسانی را در سواحل نزدیک حمل کند.

 

وی در ادامه‌ همچنین به بیان برخی ویژگی‌های ناوشکن سهند اشاره کرد و گفت‌: در ناوشکن سهند به روزرسانی‌های زیادی مانند رادار و موشک انجام شده است.

 

ارایه ماهانه ۲۰ لیتر بنزین به هر ایرانی

«کاظم جلالی»، رئیس مرکز پژوهش های مجلس صبح امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که اعطای سهمیه بنزین به شهروندان چگونه انجام خواهد شد، گفت: ما از آذر ماه سال گذشته کاری را آغاز کردیم مبنی بر اینکه چگونه می شود کاری کرد که هم اقتصاد خانوار تامین شود و هم جلوی قاچاق بنزین گرفته شود و هم قیمت بنزین متناسب سازی شود.

 

وی افزود: دو راه برای این کار وجود دارد، یکی اینکه سهمیه‌ای برای خودروها در نظر گرفته شود و فراتر از آن آزاد محاسبه شود، یکی هم این است که ما برای مردم یعنی برای تعداد ایرانی ها یک سهمیه ای در نظر بگیریم، مثلا بگوییم به ازای هر ایرانی بیست لیتر بنزین هزار تومانی در اختیارشان قرار می‌گیرد و فراتر از آن قیمتش گران تر می شود.

 

جلالی ادامه داد: اگر این خانوار از بنزین خود استفاده کرد که هیچ - چون از مجموعه بیست و چهار میلیون خانوار ایرانی چیزی حدود ۱۲ میلیون خانوار اصلا خودرو ندارند - پس وقتی برای کسانی که خودرو دارند یارانه‌ای قایل می شویم که به همه تعلق نمی گیرد این یک جور بی عدالتی محسوب می‌شود. پس ما فکر می‌کنیم این که هر ایرانی ۲۰ لیتر بنزین دریافت کند یک عدالتی هم برقرار می شود.

 

رئیس مرکز پژوهش های مجلس تاکید کرد: ضمن اینکه با فروش این بنزین توسط خانوارهایی که صاحب خودرو نیستند، خانوار ایرانی هم تقویت می‌شود به صورتی که اگر ما مثلا بگوییم که بنزین آزاد چهار هزار تومان است، برای ۲۰ لیتر بنزین آنچه که فاصله میان قیمت یارانه‌ای و قیمت آزاد بنزین است، می شود سه هزار تومان که از این بین به هر نفر ۶۰ هزار تومان برای فروش سهم بنزینش می رسد. حالا اگر متوسط هر خانوار، پنج نفر باشد به این خانوار از طریق فروش بنزین ماهانه ۳۰۰ هزار تومان یارانه می رسد.

 

وی با بیان اینکه همیشه گرانی به ضرر مردم بوده و حال می خواهیم یکبار هم کاری کنیم که آنان از دل گرانی سود هم ببرند، اظهار کرد: اینها تصمیم نیست بلکه یک کار پژوهشی است که مرکز پژوهش ها انجام داده و تصمیمات را دولت باید اتخاذ کند.

 

جلالی با بیان اینکه ما اگر از مصرف بیش از حد بنزین در داخل کشور پیشگیری نکنیم از سال ۱۳۹۹ مجددا واردکننده بنزین می شویم، گفت: این اتفاق به این دلیل رخ می‌دهد که بخشی از بنزین ما قاچاق می‌شود و بخشی از آن هم از این جهت است که قیمت حامل های انرژی برای اقشار مرفه ما کم است و بنابراین مصرف آنان به همین میزان هم بالاست، پس ما یک منطقی را باید در کشور طی بکنیم و آن این است که هرکس به هر میزانی که در کشور مصرف می کنیم و می خواهد رفاه داشته باشد باید هزینه آن را هم پرداخت کند.

 

وی با اشاره به طرح پژوهشی مرکز پژوهش های مجلس برای اعطای 20 لیتر بنزین به هر شهروند، گفت: این کار ما حتما نقص دارد و باید چکش کاری شود، این یک طرح پژوهشی است و هنوز تصمیمی روی آن گرفته نشده است پس هرکس فکر می کند که نظری دارد بیاید و درباره آن صحبت کند. البته در دولت هم بخش اعظمی الان با این طرح ما موافق هستند در حالی که پیش از این چنین نبود.

 

جلالی در پاسخ به این پرسش که آیا لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰ کاندیدا می شود یا نه، گفت: نمی دانم چون نه هیچ صحبتی در این باره شده و نه تصمیمی گرفته شده، ایشان خیلی مشغول اداره مجلس در این روزها هستند، من هم نظر شخصی در این باره ندارم باید ببینیم که شرایط کشور چگونه پیش می رود.

 

رئیس مرکز پژوهش های مجلس در پاسخ به پرسشی دیگر درباره طرح استیضاح علی لاریجانی و محمدجواد ظریف از سوی برخی نمایندگان مجلس گفت: آن نکته‌ای که آقای ظریف گفتند به نظرم لزومی نداشت که در فضای عمومی مطرح شود اما در وضعیتی که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم جبهه قرار دارد، بحث استیضاح وزیر امور خارجه هم مطرح شود، چندان درست نیست و تا جایی که می دانم فراکسیون های مجلس هم از این طرح استقبال نکردند.

 

وی افزود: اما در مورد آقای لاریجانی، دیدم که دوستان نامه ای را نوشتند اما ظاهرا برخی دوستانی که آن را امضا کردند گفتند که اصل امضای‌شان برای استیضاح نبود و تصورشان این بود که برای این هست که موضوعی رسیدگی شود. بنابراین برخی از دوستان امضای شان را پس گرفتند و از حد نصاب افتاد.

 

رئیس مرکز پژوهش های مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا پولشویی در کشور وجود دارد یا نه؟ تاکید کرد: اینکه مثلا بیاییم و بگوییم که در کشورمان پولشویی بسیار زیادی وجود دارد، حتما باید برایش اسناد و مدارک ارائه شود، به هر حال کشور ما کشوری است که حتما مسئولانش باید با پولشویی مبارزه کنند و می کنند اما اینکه کسی بگوید پولشویی وجود ندارد را هم نمی توان گفت ولی اینکه کسی بگوید در حد و اندازه مبالغه آمیزی وجود دارد، اینطور هم نیست.

 

جلالی افزود: اگر چنین مواردی وجود دارد، اراده جدی وجود دارد برای مبارزه با آن، به خصوص که همان کسانی که می گویند پولشویی در کشور اندک است هم معتقدند باید با همان حدش هم مبارزه شود.

 

رئیس مرکز پژوهش های مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا برای دور زدن تحریم ها در مرکز پژوهش های مجلس کاری هم انجام شده یا خیر؟ اظهار کرد: یک برنامه فعالانه ضد تحریم را تدوین و در داخل مجلس هم عرضه کردیم و فکر می کنیم که خیلی کارها و اقدامات را در بخش های مختلف باید انجام داد. ما ظرفیت های بسیاری داریم و باید از آن ها استفاده کنیم، هرچند که مشکلاتی هم وجود دارد.

 

تعطیلات زمستانی مدارس امسال اجرا نمی‌شود

«سید محمد بطحائی» در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر اظهار کرد: این طرح به مراجع مختلفی مرتبط است و به هماهنگی‌های میان بخش‌های مختلف نیاز دارد.

 

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در این باره یک نظر این بود که طرح در مجلس به تصویب برسد و دیدگاه دیگر این بود که بر اساس اختیارات و قانون شوراهای استان‌ها، تعطیلات زمستانی به تصویب شورای آموزش و پرورش استان‌ها واگذار شود اما در این صورت این نگرانی به وجود می‌آید که میان شوراهای استان‌ها ناهماهنگی ایجاد شود.

 

بطحائی با اشاره به اینکه امسال اجرای این طرح منتفی است تاکید کرد: چرا که جدول زمانی ما را به هم می‌زند اما کار کارشناسی آن ادامه می‌یابد./

 

 

کد خبر 743657

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha