استفاده از ظرفیت مراکز دین پژوهی به ارتقا جشنواره رضوی کمک می کند

رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید جشنواره رضوی را با مراکز دین پژوهی گره بزنیم و آوردن ظرفیت فضای دین پژوهی می تواند به ارتقا جشنواره کمک کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «محمدرضا بهمنی» در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره سراسری تولیدات محتوای رضوی در فضای مجازی که امروز (چهارشنبه ۷ آذر) در حسینیه امینی ها قزوین برگزار شد، بیان کرد: از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، بنیاد بین المللی امام رضا (ع) و کسانی که در برگزاری این جشنواره نقش داشتند، تشکر می کنم.

 

رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اگر فضا و رویدادهای فرهنگی کشور را بررسی کنیم، بخشی از سازمان ها و رویدادها کارکرد محور هستند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کارکرد محور است.

 

وی عنوان کرد: برخی سازمان ها و رویدادها، موضوع محور هستند که به موضوع و مسئله فرهنگی می پردازند و بنیاد بین المللی امام رضا (ع) و مجموعه رویدادهایی که در ذیل جشنواره های امام رضا در کشور برگزار می شود از جنس رویدادهای موضوع محور هستند.

 

بهمنی اعلام کرد: وقتی موضوع دینی و مذهبی و آغشته به پیشینه فرهنگی کشور نظیر امام رضا (ع) در دستور کار رویداد و سازمانی قرار می گیرد، قطع یقین نظام فرهنگی کشور باید با توجه به آرمان هایی که وجود دارد، حمایت ویژه ای از آن داشته باشد.

 

وی تأکید کرد: به جشنواره  رضوی و مجموعه فعالیت ها در بنیاد امام رضا (ع) به صورت ویژه در وزارت خانه و ادرات استانی نگاه می شود و انتظار می رود با توجه به ظرفیت هایی که در کشور در این زمینه ایجاد شده است، حرکت صعودی به لحاظ محتوایی و اثرگذاری محیطی صورت گیرد.

 

رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره رضوی اظهار کرد: پرداختن به موضوع امام رضا (ع) در چنین جشنواره ای و دیگر جشنواره ها از چند زاویه قابل وصف است؛ گاهی موضوع مشخص معرفی شخصیت و حیات طیبه امام رضا (ع) در دستور کار قرا دارد که در جای خود مورد نیاز است و به جهت غنی سازی این شناخت باید اتفاق افتد ولی گاهی آثار فرهنگی هنری می تواند معطوف به احیای فعل و قول امام رضا (ع) در مرتبه تربیت فردی جامعه باشد که این هم نوع دیگری از پرداختن به موضوع است.

 

وی توضیح داد: لایه بعدی که مهمتر است و بخش های مختلف جشنواره می تواند به آن نگاه کند، آثار فرهنگی و هنری معطوف به احیای قول و فعل حضرت رضا (ع) در مرتبه اجتماعی و حاکمیتی است زیرا این لایه از حیث مختلف در فضای رفتارهای حاکمیتی و اجتماعی ظرفیت بالایی در روایات و سیره امام رضا (ع) دارد که امکان پرداختن به آن و آوردن ظرفیت هنر و فضای مجازی به این موضوع می تواند جشنواره را برای سال های بعد متفاوت کند.

 

بهمنی خاطر نشان کرد: چند نکته که می تواند به برگزاری جشنواره در سال های بعد کمک کند، این است که جشنواره را با مراکز دین پژوهی گره بزنیم و در واقع آوردن ظرفیت فضای دین پژوهی می تواندبه ارتقا جشنواره کمک کند.

 

وی با اشاره به جنگ نرم دشمن افزود: در هر جنگی دیده بان نیاز است و کسانی که در این فضا آمده اند را باید به وقایعی که در فضای فرهنگی دیجیتال رخ می دهد، تجهیز کنیم و قول و فعل امام رضا (ع) را برای آنها آوریم؛ ما نیازمند موضوع سازی هستیم و به تناسب پایشی که صورت می گیرد باید قول و فعل امام رضا (ع) را آوریم.

 

رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: نکته دیگر این است که جشنواره ها اکتفا به فراخوان ها می کنند و این امر در رویدادهای علمی هم وجود دارد و لازم است مشابه رویدادهای علمی که در کنار فراخوان، سفارش تولید مقاله هم می دهند، در جشنواره رضوی هم غیر از فراخوان، سفارش کار دهیم و در کنار فراخوان در چنین جشنواره ها پرداختن به سفارش کارها می تواند ظرفیت تولیدات و رودی جشنواره را غنی کند.

 

کد خبر 743591

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha