به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، موضوع خواهر خواندگی گرگان با گوانجو داستانهای پرحاشیهای را برای شورای شهر گرگان و شهرداری گرگان به همراه آورد.
حال مردم گرگان این سوال را دارند که سوغات فرهنگی(خواهر خواندگی) که برای نخستین بار در ایران بین دو شهر تهران با بیشکک برقرار کرد چه دستاوردی میتواند همراه داشته باشد.
این مسائل سبب شد که سخنگوی شورای اسلامی شهرگرگان برای تبیین افکار عمومی و توضیح در این مورد نشست خبری را با اصحاب رسانه برگزار کند.
موضوعاتی از قبیل عدم همبستگی و تشابه دو شهر و هدف از خواهر خواندگی و دستاوردهایی که میتواند به همراه داشته باشد و از قرعهکشی پرحاشیه بین اعضای شورای اسلامی شهر گرگان برای سفر به چین، موضوع حاشیههایی روز ملی گرگان از جمله موضوعاتی بود که در این نشست خبری به آن پرداخته شد.
حمیدرضا آقاملایی، سخنگوی شورای اسلامی شهر گرگان امروز (چهارشنبه ۷ آذر) در این نشست با اشاره به سفر گوانجو چین و خواهر خواندگی به شهر گرگان اظهار کرد: گرگان یک شهر تاریخی است و گوانجو نیز یک شهر تاریخی بهشمار میرود و همچنین دو شهر علمی و شهر دانشگاهی بهشمار میرود و همچنین این دو شهر شهرگردشگری محسوب میشوند.
موضوع خواهر خواندگی گوانجو با ۲۵ شهر دیگر از جمله لسآنجلس آمریکا و حال ابراز همبستگی فرهنگی بین شهر گرگان و گوانجو از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست پرداخته شده و سخنگوی شورای اسلامی شهر در پاسخ به این سوال تاکید کرد که گوانجو با چه شهرهایی خواهر خوانده است انتخاب با خودشان است و اینکه اسم گرگان در کنار شهر بزرگی چون گوانجو قرار میگیرد مهم است، اسم گرگان نیز بزرگ است و با توجه به پیشینه تاریخی که گرگان دارد با این خواهرخواندگی وضعیت گردشگری آن بهتر میشود.
همچنین شهر گوانجو یک شهر بندری است و در نزدیکی شهر گرگان دو بندر ترکمن و بندرگز نیز وجود دارد.
از سویی دیگر گرگان در مسیر راه ابریشم است و یکی از اصلیترین دلیل انتخاب گرگان به خواهرخواندگی این مهم است.
آقاملایی در پاسخ به خبرنگاران در مورد هدف از خواهرخواندگی گرگان با گوانجو یادآور شد که مناسبتهای فرهنگی، اقتصادی، فنی و سیاسی میتوان از جمله اهداف این خواهر خواندگی باشد و همانند اصفهان کاری که در قالب خواهرخواندگی انجام میشود میتوانیم دنبال کنیم.
بحث گردشگری و معرفی گرگان میتواند از جمله این موضوعات باشد و اینکه توانیم گرگان را در یک شهر پرجمعیت چینی بشناسانیم و تورگردشگری از این کشور داشته باشیم برد کردیم.
ما اگر بتوانیم با همین خواهر خواندگی گرگان را با شهر پرجمعیت چین بشناسانیم و مسافر برای گرگان بیاوریم برد کردیم.
موضوع قرعهکشی برای سفر به چین در صحن شورای شهر گرگان و انتشار کلیپی از این قرعهکشی در فضای مجازی از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود که سخنگوی شورای اسلامی شهر گرگان به آن اینگونه پاسخ داد: یک دعوتنامهای را چین قبل از ۲۷ آبان برای شهردار گرگان فرستادند و در این دعوتنامه اسامی شهردار گرگان، معاون عمرانی استاندار و رئیس کمیسیون گردشگری و رئیس شورا شهر گرگان وجود داشت.
بر اساس این دعوتنامه از قبل مشخص بود که چه افرادی به این سفر میروند، قرعهکشی که روز شنبه (۳ آذر) انجام شد پسندیده نبود و اقدامشان مثل اقدام تیم ملی بود که قرعهکشی کنیم چه کسی میخواهد به این تیم ملی برود.
وی تصریح کرد: جز لیست در نظر گرفته شده اگر اسم افراد از آن خارج میشد نمیتوانست به این سفر برود.
شهردار گرگان به مجمع جهانی شهرداران راه ابریشم در چین دعوت رسمی شدند و به همراه معاون استاندار تمام هزینههایشان برعهده شهر گوانجو بود ولی برای دو عضو شورای شهر بلیط رفت و برگشت از محل هزینههای سفر شورای اسلامی شهر گرگان تامین میشود.
اعتقاد دارم دستاورد سفر بیشتر از هزینه بلیط خواهد بود.
وی همچنین به نخستین مراسم گرامیداشت روز ملی گرگان اشاره کرد و گفت: به تاکید مقام معظمرهبری باید این روز را به مردم گرگان بشناسانیم و زحماتی در این روز کشیده شد که مورد حواشی قرار گرفت.
گفتنی است، سفر شهردار، معاون استاندار و دو عضو شورای شهر گرگان به چین در ۱۵ آذر رقم خواهد خورد.
در فضاهای مجازی برخی فعالان این حوزه با تشریفاتی خواندن این سفر نسبت به خواهرخواندگی گرگان اعتراض داشتند و اعتقاد داشتند که مجموعه شهرداری باید به جای چنین سفرهایی به پیگیری برنامهها و تلاش برای جبران کاستیهه در بودجه شهر بپردازند.
نظر شما