به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، جعفر مروارید شامگاه(۶ آذر ) در برنامه اینستاگرامی لایو مشهد که در محل بیستمین نمایشگاه بین المللی کتاب مشهد برگزار شد با بیان اینکه افتتاحیه این نمایشگاه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولین شهری و مشارکت حداکثری نهادهای همکار برگزار شد و تا کنون استقبال مردم از این نمایشگاه کم نظیر بوده، گفت:دو بخش سرای اهل قلم و غرفه دوستداران کتاب از بخش های ویژه این نمایشگاه هستند که در سرای اهل قلم با حضور مهمان های ویژه نظریه پردازی و گفتگوی بین فرهنگی، جشن امضای کتاب و مفاهیم مرتبط با جهان اسلام شکل می گیرد همچنین در غرفه دوستداران کتاب هم آثار نویسنده ها با حضور دکتر یا حقی بررسی می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلانی خراسان رضوی با بیان اینکه در غرفه مکتب خانه که یک بخش نوستالژیک می باشد آثار کهن به زبان ساده برای جوانان گفته می شود، اظهارداشت:همزمان با برگزاری بیستمین نمایشگاه بین المللی کتاب مشهد، پنجمین نمایشگاه رسانه های دیجیتال هم با حضور بیش از ۳۰ شرکت برگزار می شود.
وی با تاکید بر اینکه رویدادهای فرهنگی که در حال رخ دادن است نمایشگاه را از یک فروشگاه کتاب تبدیل به یک کلان رویداد فرهنگی تبدیل کرده، افزود:بیستمین نمایشگاه بین المللی کتاب بهانه ای است تا در هفته های دیگر شهروندان مشهدی کتابگردی، خرید و مطالعه کتاب را توسعه بدهند، ما در طی این هفته فضا را برای یکسال آماده می کنیم.
مروارید با بیان اینکه استقبال خوب شهروندان از این نمایشگاه به ناشران و مولفان کمک می کند تا آثار خود را عرضه کنند، ادامه داد:کمبود سرانه مطالعه یکی از آسیب های موجود است و انتظار از یک کشور با سابقه کهن فرهنگی و به خصوص منطقه خراسان که نام آوران فرهنگ و هنر دارد بسیار زیاد است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه امیدواریم فرزندان و جامعه ما خرید و خواندن کتاب را جرء امور زندگی خود قرار دهند، گفت:امیدواریم با طرح های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جریان انتقال دانش و مفاهیم از طریق کتاب بتواند در جامعه توسعه پیدا کند و جریان کتاب به نقش بین المللی مشهد کمک نماید.
وی با تاکید بر اینکه ما باید فرهنگ مقاله نوشتن، تحقیق و گفتگو کردن را از مقاطع دبیرستان به دانش آموزان آموزش بدهیم، اظهارداشت:امروزه در فرهنگ خانوادگی تلویزیون جزء فرهنگ شده اما کتاب خواندن اینگونه نشده و متاسفانه هنوز کتابخوانی را در کتابخانه ها و شب امتحانات انجام می دهیم که در این راستا باید فرهنگسازی کتابخوانی را از خانواده ها شروع کنیم.
مروارید با بیان اینکه رسانه ها باید در زمینه ترویج فرهنگ کتابخوانی فعال شوند و بخش هایی را به حوزه کتاب اختصاص دهند، گفت:برای ترویج فرهنگ کتابخوانی باید کتایخوانی های مدرن را مانند کافه کتاب توسعه بدهیم و تلاش کنیم تا مسئله کتاب را در کنار سایر ابزارهای فرهنگی قرار دهیم و در یک بستر سیاست های کلان را در حوزه فرهنگ کتابخوانی شکل بدهیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در مصاحبه با شبکه اینترنتی امام رضا(ع) هم، افزود:بیستمین نمایشگاه بین المللی کتاب مشهد که همزمان شده با هفته وحدت در ۸۰۰ غرفه و با حضور ۷۰۰ ناشر برگزار می شود که ۲۰ ناشر بین المللی به صورت مستقیم و ۸۰ نمایندگی ناشر خارجی هم حضور دارند همچنین به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی کتاب های چاپ شده در این حوزه عرضه می شود.
وی با اشاره به اینکه حضرت رضا(ع) امام گفتگو هستند و به ما آموختن گفتگو با دیگر ادیان باید بر پایه اخلاق منطق باشد، ادامه داد: ما به عنوان پیروان امام رضا(ع)موظف هستیم در مقام بیان معارف اسلامی صورت بندی زیباشناسانه ای داشته باشم.
مروارید با تاکید بر اینکه زیارت از یک تجربه مذهبی به یک تجربه فرهنگی توسعه پیدا کرده، افزود:در کنار لذت معنوی زیارت رویدادهای فرهنگی را هم پیرامون مضجع منور امام رضا(ع) شاهد هستیم، چتر زیارت تمامی سلایق و تنوع فرهنگی مذاهب مختلف را پوشش می دهد و بیستمین نمایشگاه بین المللی کتاب مشهد بستری است که می تواند این تنوع را زیر چتر امام رضا(ع) توسعه دهد.
نظر شما