به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، اظهارات «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان مبنی بر وجود پولشویی در اقتصاد کشور چنان به مذاق برخی سیاسیون خوش نیامده که طرح استیضاح او را در مجلس کلید زده اند.
بنابر اعلام «علی اصغر یوسف نژاد» عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، استیضاح محمدجواد ظریف با ۲۴ امضا و در ۱۱ محور به شرح زیر تحویل هیات رییسه شده است:
اظهارات و اتخاذ مواضع ناصواب از جمله اتهام پولشویی به جمهوری اسلامی ایران، بیتوجهی به اقتصاد در دیپلماسی کشور، عدم توجه کافی به توسعه و فعالکردن روابط با کشورهای قاره آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین، استفاده از برخی سفیران ناکارآمد، فرصتسوزی و عدم انتخاب سفیر برای برخی کشورهای دوست که ارتباط خوبی با آنها داریم، مانند چین و هند، دستگیری دیپلماتهای ایرانی در کشورهای اروپایی به بهانه واهی و عدم مقابله به مثل و تحرکات کافی در دفاع از دیپلماتها، عدم استفاده از فرصتهایی که مقاومت در منطقه فراهم کرده است، مواضع منفعلانه دستگاه دیپلماسی در خصوص کشتار حجاج در منا، بهکارگیری افراد نامطمئن در مذاکرات حساس و مهم، تهدید بنیه دفاعی کشور به از بین رفتن توانایی آن و عدم تامین منافع ملت ایران در قراردادهای منعقد شده
طبق گفته او هیات رییسه این استیضاح را به کمیسیون امنیت ملی جهت بررسی در این کمیسیون ارجاع خواهد کرد.
استیضاح کنندگان در واکنش به سخنان وزیر خارجه در مورد پولشویی که گفته بود «من اعتقاد دارم بسیاری از این مخالفتها، مخالفتهای صادقانه است. یعنی دوستان ما نگرانیهای صادقانه دارند ولی فکر میکنم پشت برخی از این مخالفتها منافع اقتصادی است. پولشویی یک واقعیت است در کشور ما و از پولشویی خیلیها منفعت بردهاند. کدهای بسیاری وجود دارد در زمینه میزان پولشویی که در کشور صورت میگیرد ولی امکان بیان آن وجود ندارد. من نمیخواهم این پولشویی را به جایی نسبت دهم ولی آنجاهایی که هزاران میلیارد پولشویی انجام میدهند، حتما آنقدر توان مالی دارند که دهها یا صدهای میلیارد هزینه تبلیغات و فضاسازی در کشور کنند. وزارت امور خارجهای که کل بودجه ریالی و دلاریاش حدود 1100 میلیارد تومان، یعنی کمتر از برخی دستگاههای فرهنگی در ارتباط با قدرت، نمیتواند با آن فضاسازی مقابله کند.» این طرح را تهیه کرده اند و تلاش کرده اند تا چند موضوع دیگر را که به صورت کلی مطرح شده را دلیل استیضاح بیان کنند.
فارغ از این که این استیضاح به دلیل درخواست تعداد کمی از نمایندگان در قبال ۲۹۱ نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیشتر به بازی رسانه ای می ماند و حالت نمایشی دارد اما می کوشد نشان دهد که سخنان وزیر امور خارجه نادرست بوده است.
چنانچه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز این طرح را تائید کند قطعا وزیری مانند ظریف موافقت اکثریت نمایندگان برای استیضاح را نخواهد داشت و این واقعیتی است که بر کسی پوشیده نیست و حتما طراحان این طرح نیز بر این موضوع واقفند و این مساله نشان می دهد که آن ها به دنبال مطرح کردن مخالفتشان با اظهارات وزیر خارجه از تریبون رسمی هستند تا بتوانند در جلسه ای علنی در مجلس ضدیت خودشان را نشان دهند.
اگرچه ۲هفته گذشته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی وزیر خارجه را فراخواند و به اظهارات وی در این مورد گوش داد.
ظریف پس از آن جلسه به خانه ملت گفت: نوار اظهاراتم در خصوص پولشویی وجود دارد لذا درخواست میشود افرادی که نسبت به اظهارات بنده اعلام نظر کردند در مورد محتوا صحبت کنند نه محتوایی که خودشان ساختهاند؛ در واقع گاهی افراد ببر کاغذی میسازند و آن را به خوبی شکار کنند.
یادآور می شود، نخستین بار «حسینعلی حاجیدلیگانی»، نماینده مردم شاهینشهر در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، از تدوین طرح استیضاح محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در مجلس خبر داده و گفته بود که این طرح در حال تدوین است و قرار است در روزهای آینده برای این طرح امضاء جمعآوری شود.
او یادآور شده بود که با توجه به اینکه آقای ظریف در چند روز گذشته اظهاراتی درباره وجود پولشویی گسترده در کشور عنوان کرده بود به وی تا 29 آبان فرصت داده شده بود که مدارک خود را در این باره در اختیار نمایندگان قرار دهد.با توجه به اینکه آقای ظریف مدارک خود را در این زمینه به نمایندگان ارائه نکرد نمایندگان نیز طرح استیضاح وی را تدوین و پس از جمعآوری امضاء تقدیم هیئت رئیسه مجلس میکنند.
از سویی دیگر فشار این گروه به قوه قضائیه نیز موجب شد تا دادستان کل کشور نامه ای به وزیر خارجه ارسال کرده و از او خواستار ارایه مدارک در مورد پولشویی شود و رئیس دستگاه دیپلماسی نیز پاسخ این نامه را در ۱۲ صفحه به دادستانی ارسال کرد./
نظر شما