به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از شبکه خبری «فرانس پرس» ده ها هزار هندوی افراطی در مکان تخریب مسجد تاریخی بابری روز یکشنبه (۴ آذرماه) تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان خواستار ساخت معبد هندو در این مکان شدند.
300 هزار تظاهر کننده از شهر ایودها و دو شهر دیگر هند خود را با قطار و اتوبوس به این مکان رسانده و تظاهرات کردند و همچنین هزاران پلیس نیز نیز در این مکان حضور داشتند.
تظاهرکنندگان افراطی با در دست داشتن تصاویر تخریب مسجد بابری از پارلمان این کشور خواستند تا قانونی را برای ساخت معبد هندو در این مکان تصویب کند.
بنابراین گزارش، این مسجد در سال 1992 میلادی توسط هندوهای افراطی تخریب شد و بر اثر این اقدامات خشونت بار، بیش از دو هزار نفر که بیشتر انان مسلمانان بودند، کشته شدند.
یادآوری می شود؛ مسجد بابُری نام مسجدی در شهر آیودیا (آیودهیا یا آجودهیا) در بخش فیض آباد در ایالت اوتارپرادش هند در یکصد کیلومتری شرق لکنهو است که برفراز تپهای بهنام «رام کوت» به معنی «قلعه رام» وجود داشت.
این مسجد در قرن شانزدهم میلادی به دستور ظهیرالدین محمد بابُر بنا شده بود درسال ۱۹۹۲ میلادی توسط هندوهای افراطی تخریب شد. ایشان معتقدند که مسجد در محل زادگاه خدای آنها راما بنا شده بود و پیشتر معبدی در آن مکان قرار داشته که در زمان بابر تخریب شدهاست.
از زمان تسلط انگلیسیها بر شبه قاره هند تا کنون مسجد بابری موضوع درگیریهای خونین میان هندوها و مسلمانان بودهاست. پیش از تخریب مسجد، خشونت بر سر این اختلاف هر از گاهی فوران میکرد و مقامات مدنی آن را با وعده ساخت معبد یا استفاده از این مسجد به عنوان محل عبادت فرومینشاندند، اما با تخریب مسجد بابری ناآرامیها و درگیریهای متعدد و شدیدی آغاز شد که ابعاد مذهبی، اجتماعی، سیاسی و حقوقی پیدا کردهاست.
نظر شما