به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 6 آذر و پس از قرائت گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی در مورد آسیب شناسی وضعیت شاغلان و بیکاران با رویکرد حمایتی، سیده حمیده زرآبادی، نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز گفت: به طور متوسط 47 درصد از شاغلان ما بیمه دارند و 53 درصد فاقد بیمه هستند، 64 درصد افراد شاغل مرد و 14.9 درصد زن هستند که این بیانگر این مسئله است که نرخ مشارکت زنان در ایران نسبت به سایر کشورها پایین تر است.
وی اظهار داشت: خروج افراد تحصیلکرده از کشور از جمله مواردی است که در بحث اشتغال تاثیرگذار بوده است البته باید توجه داشت در موضوع اشتغال از لحاظ کمیت و کیفیت مشکل داریم. کیفیت اشتغال با توجه به اینکه روابط درستی در موضوع استخدام وجود ندارد دارای مشکل است.
همچنین «سیدناصر موسوی لارگانی»، نماینده فلاورجان نیز در مورد این گزارش گفت: متاسفانه در 4 دهه گذشته در ایران سالانه دو درصد و در برابر نرخ جمعیت کشور به طور متوسط سه درصد سرمایه گذاری انجام شده است که این موضوع نشان می دهد ما تا چه اندازه عقب بوده ایم و باید نسبت به سرمایه گذاری اهتمام بیشتری داشته باشیم.
وی گفت: نرخ بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی بیش از 40 درصد است لذا باید با توجه به میزان تحصیلکردگان و رشته های تحصیل آنان در کشور سرمایه گذاری صورت گیرد که این مسئله تاکنون اتفاق نیفتاده است.
وی با اشاره به بحث قاچاق در کشور گفت: ما باید بحث مقابله با قاچاق را به لیست راهکارهای برون رفت از بیکاری بیفزاییم و از کارآفرینان در کشور حمایت کنیم چرا که این مسئله می تواند گره گشا باشد.
محمدحسین فرهنگی، نماینده تبریز نیز در این زمینه گفت: ما سازمان آمار کشور را مکلف کرده ایم سابقه افرادی که فاقد بیمه هستند یا حداقل حقوق را دریافت می کنند در آمار پنج ساله به تفکیک استان ها ارایه دهد که در این گزارش ما آنها را ذکر کردیم.
وی تصریح کرد: اگر ما بتوانیم در مجلس بسته سیاسی مناسبی را فراهم کنیم به یکی از رسالت های مجلس عمل کرده ایم البته دولت نیز باید اقدامات جدی تری را در این زمینه آغاز کند./
نظر شما