خبرگزاری شبستان،گروه بین الملل: 278 دانشمند از ده ها کشور جهان ،نامه ای را در شکایت از دولت چین به خاطر اردوگاه های سین کیانگ که تبدیل به زندان میلیون ها مسلمان اویغور شده است،امضا کردند.
این دانشمندان گفتند که کشورها باید تحریم هایی را به خاطر بازداشت جمعی مسلمانان اویغور در منطقه «سین کیانگ» علیه چین اعمال کنند.
آنها هشدار دادند که اقدام نکردن علیه دولت چین به معنای پذیرش «شکنجه روانی شهروندان بی گناه» است.
نمایندگان گروه 278 نفری در رشته های مختلف از ده ها کشور جهان در واشنگتن از دولت چین خواستند تا به سیاست های خود در قبال مسلمانان اویغور پایان دهد.
این دانشمندان خواستار اعمال تحریم های جدی علیه رهبران چینی و شرکت های امنیتی در این کشور شدند.
این گروه در بیانیه ای اعلام کرد:«این موقعیت باید مورد بررسی قرار بگیرد تا از سرکوب های بیشتر قومی و مذهبی در آینده از سوی دولت چین جلوگیری شود.»
در این بیانیه آمده است:کشور ها باید درخواست های پناهندگی از اقلیت های مسلمان سین کیانگ را افزایش دهند و همچنین کمپینی را برای اقدام سازمان ملل متحد در راستای سیستم بازداشت جمعی و نگهداری اویغورها در اردوگاه ها،تشکیل دهند.»
در ماه آگوست،یک کارگروه حقوق بشری سازمان ملل اعلام کرد که گزارش های موثقی از زندانی کردن حدود دو میلیون مسلمان اویغور در اردوگاه های سین کیانگ دریافت کرده است.
بر اساس گزارش هایی که خبرگزاری فرانسه آنها را جمع آوری کرده است، حداقل 181 مرکز از این دست در ایالت «سین کیانگ» وجود دارند.
این مراکز برای اولین بار در سال 2014 میلادی بر پا شدند، سالی که مقالمات چینی کمپین «حمله سخت» علیه تروریسم را پس از یک خشونت مرگبار در سین گیانگ آغاز کردند.
دولت پکن سالهاست که به عناوین مختلف به نقض حقوق بشر محکوم میشود اما این محکومیت در پس قدرت اقتصادی و نظامی این دولت پنهان شده است.
رفتار ظالمانه حکومت کمونیستی چین با مسلمانان اویغور سال هاست که مورد بی توجهی جوامع بین المللی قرار گرفته است.
مسلمانان اویغور در ایالت «سین کیانگ» چین هرگز نمی توانند شعائر اسلامی را آزادانه به جای بیاورند.
در جولای سال 2009 میلادی ،« ارومچی» ، مرکز ایالت «سین کیانگ» شاهد خشونت های مرگبار علیه مسلمانان اویغور به دست نیروهای امنیتی چین به دلیل اعتراض این اقلیت نسبت به محدودیت های خود در سین کیانگ بود.
در روزهای بعد گروهی از افراد از گروه « هان » که دشمنی آنها با مسلمانان اویغور به دلایل نژادی در چند سال گذشته کاملا آشکار شده است برای انتقام گیری از اویغورها به خیابان ها ریختند و خونبارترین صحنه ها در چند دهه گذشته چین را به وجود آوردند.
بر اساس آمار دولتی این درگیری منجر به کشته شدن 200 نفر و مجرح شدن یک هزار و 700 تن از اقلیت مسلمان ترک زبان اویغور شد.
در سال 2009 میلادی و در پی مرگ دو کارگر از اقلیت اویغور به دست افراد گروه هان، بین کارگران منطقه اویغور گروه «هان» درگیری رخ داد که به درگیری قومی و دخالت دولت به نفع اکثریت یعنی گروه هان انجامید و از آن پس سرکوب مسلمانان اویغور به دست نیروهای چینی و محدودیت تنها ادامه یافت.
مسلمانان ترک تبار » اویغور» ساکن در ایالت سین کیانگ با جمعیتی بالغ بر 8 میلیون نفر، در اثر سیاست های ضد اسلامی حکومت مرکزی چین زندگی سختی را می گذرانند.
سین کیانگ از سالها پیش و در پی تصرف ترکستان شرقی به نقشه چین اضافه شد و در دهه های اخیر با سیاست های دولت مرکزی همواره مردم بومی آن زیر فشارهای گوناگون بوده و از کمترین امکانات موجود در بخش های دیگر چین محروم هستند.
در سالهای اخیر مقامات چینی برای شکستن فضای انحصاری زندگی مسلمانان اویغور در این منطقه قوم بزرگ چینی «هان» که اکثریت جمعیت این کشور را تشکیل می دهد را وارد این منطقه کرده اند.
حدود سه سال پیش درگیری شدیدی میان گروه «هان» و مسلمانان اویغور به وجود امد که طی آن تعداد زیادی از اویغورها جان خود را از دست دادند.
در جریان اعتراضات اقلیت مسلمان در سال 2009 و برخورد شدید نیروهای پلیس چین 184 نفر کشته شدند که این اقدام بیرحمانه مورد انتقاد و نکوهش کشورهای مختلف جهان قرا گرفت.
گروه های راست گرا معتقدند مقامات دولتی چین به بهانه ی مبارزه با تروریسم به سرکوب مذهبی مسلمانان اویغور می پردازد.
نظر شما