به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، توان نظامی و موشکی کشورمان در سالهای متوالی به درجه ای از رشد و پیشرفت رسیده است که علاوه بر تایید این توانمندیها از سوی مسئولان داخلی؛ این امر بارها و بارها از سوی رسانه های خارجی و تحلیلگران این حوزه مورد نقد قرار گرفته و در گزارشات خود بر این نکته ادغان داشته اند که ایران؛ کشوری توانمند از لحاظ نظامی است.
بنابراین گزارش، مقام معظم رهبری 12 مهرماه سال جاری در جمع دهها هزار نفر از بسیجیان در ورزشگاه بزرگ آزادی به یک افسر صهیونیست اشاره کردند که گفته با وجود آنکه از ایران بدش میآید، اما به احترام طراحی و توانمندی برنامه موشکی ایران کلاه از سر بر میدارد.
«یوزی رابین» ژنرال بازنشسته نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی است که پیشرفت سریع برنامه موشکی ایران را احترام برانگیز توصیف کرده و گفته ایران در شرایط تحریم و با وجود فشارهای خارجی توانسته پیشرفت قابل توجهی در عرصه موشکی کسب کند.
وی یک بار در سال ۲۰۰۹ در مصاحبهای با پایگاه ضدایرانی «ایران واچ» که با موضوع برنامه موشکی ایران انجام شده، به این سوال پاسخ داد که «آیا تسلط ایران بر طراحی موشکهای چند مرحلهای غافلگیر نشدید؟ چون ساخت موشک چند مرحلهای کار سادهای نیست..»
رابین در این مورد میگوید: «خوب ساخت موشک چند مرحلهای کار چالش برانگیزی است، اما من غافلگیر نشدم. زمانی که ایران در سال ۱۹۹۸ اعلام کرد که برنامه فضایی راه میاندازد، روشن بود که قرار است به موشکهای چند مرحلهای متکی باشد. بنابراین از اینکه این کار را کردند، غافلگیر نشدم. موشک چند مرحلهای، کلید برنامه فضایی است. آنچه مرا غافلگیر کرد، این بود که آنها همان بار اول این کار را به این خوبی انجام دادند.»
وی با طرح این ادعا که در اولین آزمایش موشک فضانورد ایران در سال ۲۰۰۸ موفقیت آمیز نبوده، گفت: «شش ماه بعد، در ماه اوت، ایران اولین موشک فضایی خود [به نام سفیر] را پرتاب کرد. هیچ قطعهای از آن جدا نشد. این نشانگر آن است که از آزمایش قبلی دادههای مناسب فاصلهسنجی به دست آمده که به مهندسین ایران اجازه داده دریابند که در آزمایش پیشین چه اتفاقی افتاده است. سپس آنها از خود مهندسی خوبی نشان دادند و مسئله را رفع کردند. نهایتا، آنها بعد از یک دوره کوتاه ۶ ماهه، نشان دادند که چه مدیریت برنامه قدرتمندی دارند.»
رابین افزود: «هرچند رژیم ایران رادیکال و ستیزهجو است و موفقیت آنها خبر بدی برای خاورمیانه است و جامعه بینالملل است، اما به عنوان یک مهندس، من به نشانه احترام کلاه از سر بر میدارم.»
وی در جولای سال ۲۰۱۵ هم یک بار دیگر به توان مهندسین موشکسازی ایران اذعان کرد و گفت طراحی موشک «سومار» احترام برانگیز است. رابین که در جمع گروهی از فعالان صنعت موشکی در آمریکا صحبت میکرد، با بیان اینکه موشک کروز «سومار» با نمونههای روسی و چینی آن متفاوت است، با اشاره به کوچکتر بودن موتور این موشک در مقایسه با نمونههای مشابهش در دنیا، این اقدام را «هوشمندانه» و «دشوار» توصیف کرد و گفت در آمریکا نیز تنها یک شرکت وجود دارد که قادر به نصب موتورهای جت روی موشک است.
موشک سومار یکی دیگر از دستاوردهای دفاعی کشورمان است که توسط صنایع دفاع طراحی و ساخته شد. این موشک در رده موشک های کروز سطح به سطحِ دوربرد است تا اروپای شرقی را به راحتی تحت پوشش خود قرار می دهد. «سردار سرتیپ پاسدار حسین دهقان»، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح وقت اواخر اسفندماه 93 بود که این موشک را رونمایی کرد و درباره آن گفت: «موشک سومار توانایی انهدام طیف وسیعی از اهداف را دارد و با توجه به قابلیت تاکتیک پذیری بالا، ماندگاری طولانی در صحنه نبرد و رادارگریزی میتواند در هر شرایطی اهداف مورد نظر را منهدم کند. موشک کروز زمین به زمین «سومار» ضمن توانمندسازی نیروهای مسلح میتواند گامی موثر برای افزایش قدرت دفاعی و بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران محسوب شود.»
وی در همان تاریخ خبر داده بود که در آینده ای نزدیک سطوح بالاتری از این موشکها با برد و دقت بالا، قدرت تخریب کنندگی و تاکتیکی تحویل نیروهای مسلح می شود.
موشک مدرن برد بلند سوخت جامد «سومار» با برد 2 هزار کیلومتر، جمهوری اسلامی ایران را در میان قدرتهای برتر تکنولوژی موشکی جهان قرار می دهد. موشک سومار، یک موشک کروز دوربرد سطح به سطح ( زمین به زمین) سوخت جامد دو مرحله ای است.
رونمایی این موشک واکنش های بسیاری در سطح جهان و منطقه ایجاد کرد در همین رابطه شبکه خبری راشاتودی با اشاره به قابلیتهای این موشک نوشت که رونمایی از سومار، «موجب واکنش هراسان اسرائیل که در مجاورت» ایران قرار دارد، می شود.
همچنین در این راستا روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در مقاله ای در یک فضای شوک آور با غیر معمول خواندن این موشک به بررسی مشخصات و ویژگی های این موشک منحصر به فرد ایرانی پرداخت و ادعا کرد این موشک رونمایی شده ایرانی به نام سومار با موشک روسی کروز مدل «خا-55» داری ویژگی مشابه ای است و در صورتی که این موشک مانند نمونه روسی خودعمل کند، این موشکهای ایرانی با برد 2500 کیلومتر می تواند به جنوب اروپا برسد.
در این گزارش روزنامه صهیونیستی درباره موشک ایرانی سومار بر این موضوع تاکیده شده بود که «این موشک ایرانیها را قادر میسازد تا اهدافی نه فقط در خاورمیانه، بلکه در شرق و جنوب اروپا را هدف قرار دهند». همچنین این گزارش به نقل از «تال اینبار»رئیس مرکز فضا و پهپاد موسسه مطالعات راهبردی هوا و فضا فیشر هرتزلیا اضافه می کند«رونمایی این موشک «بسیار غافلگیرکننده» است زیرا ایران با آن میتواند بخشهای بزرگی از اروپا را زیر برد خود داشته باشد».
در طراحی و ساخت موشک سومار از فناوری های پیچیده و نوین در حوزه های ناوبری، پیش رانش و سازه به عنوان ویژگی های متمایز به کار برده شده است که در اختیار داشتن چنین سلاحی گامی بلند در ارتقاء توان دفاعی و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود.
طول موشک سومار ۶ متر و وزن آن ۱۲۱۰ کیلوگرم است، که این وزن و اندازه به صورت کاربردی قابلیت حمل و شلیک آسان را برای فراهم می کند. سومار با سیستم ناوبری از راه دور هدایت میشود که خود این مسئله نیز به عنوان یک مزیت کاربردی در این موشک مورد توجه است.
هرچند شاید سومار به عنوان یک موشک کلاس کروز در سرعتی کمتر از صوت حرکت میکند و این سرعت کم انهدام آنها را سادهتر می سازد، اما با توجه به ویژگی ها و شاخص های کاربردی سومار باید تصریح کرد اندازه نسبتا کوچک آن و قابلیت حرکت در ارتفاع پایین، شناسایی آنها را برای دشمن بسیار دشوار می کند.ذاین موشک دارای قابلیت رادارگریزی است.
دراختیار داشتن موشک کروز سومار با چنین ویژگی ها و شاخص های منحصر به فردی جمهوری اسلامی ایران را در میان قدرتهای برتر تکنولوژی موشکی در سطح بین المللی قرار می دهد زیرا موشک کروز ایرانی با بردی بیش از 2 هزار کیلومتر نوع جهش رقابت تسلیحاتی در خاورمیانه را ایجاد می کند که در نهایت دست برتر در این رقابت با جمهوری اسلامی ایران است.
منابع اطلاعاتی غربی به این موضوع اعتراف و باور دارند که فناوری،ساخت، طراحی و در اختیار داشتن موشک سومار، جمهوری اسلامی ایران را در جمع اصلیترین کشورهای صاحب تکنولوژی موشکی در جهان قرار داده است./
نظر شما