خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه فعال در زمینه تولید علوم انسانی اسلامی با برنامه های متعدد به استقبال آخرین ماه از پاییز 97 می رود.
طرح پژوهشی «تبیین نقش کلام در تاریخ نگاری اسلامی» نقد می شود
بنابر این گزارش، گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، جلسه نقد طرح پژوهشی «تبیین نقش کلام در تاریخ نگاری اسلامی» را چهارشنبه، 7 آذر برگزار می کند.
بنابر این گزارش، مفهوم شناسی، تقدم و تأخر گزارهای کلامی و تاریخی، عرصه های تعامل کلام و تاریخ، عدالت صحابه و باور به برتری صحابه محورهای اصلی این جلسه نقد علمی است که توسط حجت الاسلام «مصطفی صادقی»، مجری طرح و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ارائه می شود.
دکتر منصور داداش نژاد و حجج الاسلام رمضان محمدی، حسین حسینیان مقدم، محمدرضا هدایت پناه و قاسم خانجانی اعضای هیئت علمی گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و نعمت اله صفری فروشانی، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) به عنوان ناقد در جلسه نقد طرح پژوهشی «تبیین نقش کلام در تاریخ نگاری اسلامی» شرکت دارند.
گفتنی است، جلسه نقد یاد شده روز چهارشنبه، ۷ آذر از ساعت ۱۰ تا ۱۲ در سالن جلسات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به نشانی پردیسان، بلوار دانشجو، میدان علوم برگزار می شود.
برگزاری جلسه نقد کتاب «سیر تطور و تحول اخبار سیره از بعثت تا هجرت»
علاوه بر این، گروه تاریخ اسلام این پژوهشگاه با همکاری گروه تاریخ دانشگاه اصفهان و انجمن ایرانی تاریخ اسلام، جلسه نقد کتاب «سیر تطور و تحول اخبار سیره از بعثت تا هجرت» را در روز شنبه، 10 آذر برگزار می کند.
بنابر این گزارش، کتاب «سیر تطور و تحول اخبارسیره از بعثت تا هجرت» به قلم حجت الاسلام «رمضان محمدی»، استادیار و مدیر گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه است که در زمستان سال ۱۳۹۶ چاپ و منتشر شده است.
این کتاب با هدف پالایش روایات سیره از روایات برساخته و دادن ملاک های نقد و پالایش روایات سیره نگاشته شده است.
محمد چلونگر و اصغر منتظر القائم از اعضای هیئت علمی دانشگاه اصفهان به عنوان ناقد در جلسه نقد کتاب فوق حضور دارند و دکتر محمدباقر خزائیلی دبیر علمی جلسه است.
گفتنی است، جلسه نقد کتاب «سیر تطور و تحول اخبار سیره از بعثت تا هجرت» روز شنبه، ۱۰ آذر از ساعت ۱۰ تا ۱۲ در تالار دکتر مهرعلیزاده دانشکده ادبیات دانشگاه اصفهان برگزار می شود.
بارگذاری چکیده 150 کلمه ای آثار پژوهشگاه به زبان عربی روی سایت
همچنین، به زودی چکیده 150 کلمه ای آثار پژوهشگاه به زبان عربی روی سایت آن بارگذاری می شود.
چکیده 150 کلمه ای کتاب های پژوهشگاه با هدف غنی سازی و ارتقا صفحات عربی سایت به زبان عربی ترجمه شده است.
«حسین صافی صیاحی» به عنوان مترجم و «علی فتحی» به عنوان ناظر و ارزیاب در اجرای این طرح حضور داشته اند.
گفتنی است این اقدام جزئی از برنامه توسعه و ارتقا سایت پژوهشگاه است که با هدایت و راهبری «عبداله توکلی» معاون پژوهش، آموزشی و فناوری در چهل دومین جلسه شورای تخصصی پژوهش و فناوری به تصویب رسیده و به اجرا درآمده است.
ترجمه چکیده آثار پژوهشگاه به زبان انگلیسی نیز در حال انجام است.
نظر شما