به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، موضوع «رونق کسب و کارهای فرهنگی و هنری» ماه هاست که در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد. در نخستین روزهای کاری سال بود که جلسه بررسی تدوین برنامه یکساله برای کاهش موانع اقتصاد فرهنگ و هنر به ریاست «علی اصغر کاراندیش» برگزار شد.
تدوین شاخصهای محیط کسب و کار فرهنگی در پهنه سرزمینی
در آن نشست به اهمیت موضوع کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر و ایجاد سهولت در این حوزه خلاق کسب و کار اشاره شد و از طولانی بودن فرآیندها، پیچیدگی روشها و تعدد مجوزهای صادره، وجود قوانین و مقررات زائد، بیثباتی در مدیریت ها و سیاستها، تمرکزگرایی به عنوان موانع کسب و کار و محیط کسب و کار فرهنگی نام برده شد.
همچنین در آن جلسه مقرر شد مقرر شد تدوین شاخصهای محیط کسب و کار فرهنگی در پهنه سرزمینی در دستور کار دفتر مطالعات و برنامهریزی راهبردی قرار گیرد.
اولویت ما رفع موانع درون دستگاهی است
معاون توسعه مدیریت و منابع وقت وزارت ارشاد پس از آن در اواخر خردادماه در نشست کمیته کسب و کار این وزارت ارشاد، از شناسایی موانع کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر خبر داد و گفت: رفع این موانع درون دستگاهی برای کسب و کار در عرصه فرهنگ و هنر از اولویت های ما در سال جاری خواهد بود که با جدیت پیگیری و دنبال می شود.
کاراندیش با بیان اینکه اولویت ما در رفع موانع درون دستگاه است، اظهار داشت: درصدد هستیم ضمن کوتاه کردن فرایندها در مسیر شفاف سازی و رعایت حقوق شهروندان گام برداریم.
اولویتی به نام برون سپاری برنامه های فرهنگ و هنر
اما این پایان ماجرا نبود. حدوداً سه ماه بعد کاراندیش در سفر به شهرکرد در دیدار نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد با اشاره به شناسایی 80 مانع پیش روی کسب و کار فرهنگ و هنر و تلاش برای رفع آن ها گفت: برون سپاری برنامه های فرهنگ و هنر از اولویت های وزارت ارشاد است.
وی ادامه داد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی 8 کلان برنامه در قالب40 زیر برنامه را برای پیشبرد برنامه های فرهنگی و هنری طراحی کرده است.
کاراندیش همچنین درباره مجوزهایی که وزارت ارشاد صادر می کند، گفت: ارشاد 135 نوع مجوز صادر می کند که با بررسی قوانین بالا دستی، بخشی از این مجوزها حذف یا ادغام شده است. در مجموع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 38 نوع مجوز در بخش فرهنگ و هنر صادر می کند و یکی از مهمترین کارهای این بخش ایجاد سیستم هوشمند برای کاهش مراجعه حضوری به ادارات است.
شیوه نامه حمایت از کسب و کارهای فرهنگی هنری منتشر شد
حالا پس از برگزاری چندین جلسه و بررسی موانع پیش رو و راهکارهای بهبود کسب و کارهای فرهنگی هنری، «علی اصغر سید آبادی» مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور برنامه ریزی، از انتشار شیوه نامه ای با هدف حمایت از راهاندازی کسب و کارهای فرهنگی و هنری در شهرهای مختلف خبر داده است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور برنامه ریزی در توضیح این شیوه نامه گفته: بر اساس این شیوه نامه که به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده است، این وزارتخانه در قالب طرح گذرهای فرهنگ و هنر و طرح تبدیل فضاهای میراثی، اوقافی و دیگر فضاهای قابل تبدیل به فضاهای فرهنگی و هنری از کسانی که می خواهند کسب و کارهای فرهنگی و هنری راهاندازی کنند، حمایت میکند.
او همچنین افزوده است: تقویت ظرفیتهای مردمی در حوزه فرهنگ و هنر و هم چنین افزایش دسترسی مردم به آثار و خدمات فرهنگی و هنری جزو برنامههای سیدعباس صالحی است و ذیل این دو برنامه کلان، راهاندازی گذرهای فرهنگ و هنر در شهرها، تبدیل فضاهای میراثی، اوقافی و دیگر فضاها به فضاهای فرهنگی هنری، راهاندازی روز بازارهای فرهنگ و هنر، خرید و فروش اینترنتی آثار فرهنگی و هنری و دسترسی آنلاین به رویدادها و آثار فرهنگی و هنری در قالب طرحهای حمایتی امسال و سال آینده اجرا خواهد شد.
حال با انتشار این شیوه نامه، به نظر می رسد می توان به بهره مندی از ظرفیت های پنهان اجتماعی برای رونق کسب و کارهای فرهنگی هنری چشم دوخت تا در شرایط کنونی اقتصاد نور امیدی برای فعالان این حوزه باشد.
گفتنی است علاقمندان برای مطالعه این شیوه نامه می توانند به اینجا مراجعه کنند.
نظر شما