باز‌آفرینی شهری در دستور کار استانداران

پس از آنکه وزیر پیشین راه و شهرسازی در مظان اتهام عدم توجه به احیای بافت های فرسوده شهری بود حالا وزیر جدید می کوشد از این اتهام دور بماند و در همین رابطه دستورالعملی به استانداران ابلاغ کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، دولت یازدهم به منظور افزایش قدرت خرید مسکن و همچنین بازآفرینی شهری در سال های متمادی بر اجرای طرح احیای بافت فرسوده تاکید فراوان داشت و در همین خصوص ستاد ملی بازآفرینی شهری در راستای همین هدف در سال ۹۳  تشکیل و با ایجاد هماهنگی میان ۲۰ دستگاه دولتی و شهرداری به بررسی مشکلات این محلات و رفع آن‌ها پرداخت و این ستاد ضمن ایجاد هماهنگی‌های مذکور در محلات ناکارآمد مستقر و با تشکیل دفاتر تسهیل‌گری با مردم این محلات  شروع به گفتگو کرد.

 

اما وزارت راه و شهرسازی در اجرای آن اقدام خاصی انجام نداد و «عباس آخوندی» وزیر قبلی این وزارت خانه خود را مخالف این طرح دولت می دانست تا جایی که در متن استعفای خود نیز تاکید کرده بود که من نمی‌توانم آن طور که شما می‌خواهید بازآفرینی شهری را انجام دهم و در زمینه نوسازی و بهسازی بافت‌های ناکارآمد شهری، فرسوده و حاشیه‌ای نمی‌توانم با شما همراه شوم.

 

او در توجیه مخالفت خود با طرح بازآفرینی شهری دولت سال گذشته تاکید کرده بود که رقم مورد نیاز برای انجام اقدامات بازآفرینی احیا و بازسازی ۶۶ هزار هکتار بافت ناکارآمد در کشور حدود ۱۲۳ هزار میلیارد تومان است.

 

در خصوص مواجه آخوندی با بازآفرینی شهری، «احمد خرم» وزیر راه دولت اصلاحات نیز در یادداشتی نوشت:‌ «حسن روحاني دست‌كم نزديك به دو سال است كه فرياد مي‌زند بايد به بافت فرسوده رسيدگي شود. چرا كه در دو دولت گذشته پولي كه بايد صرف به‌سازي و نوسازي بافت فرسوده مي‌شد در بيايان ريختند و هزينه كردند. در واقع روحاني از تجربه دولت نهم و دهم به اين نتيجه رسيده ‌بود كه از طريق نوسازي و به‌سازي بافت فرسوده مي‌توان كمبود مسكن را با هزينه كمتر و با ارزش افزوده بيشتر جبران كرد و متن استعفای آخوندی از اختلافاتش با رئیس جمهوری در این مورد خبر می دهد.»

 

اما وزارت راه و شهرسازی دولت دوازدهم از یک ماه گذشته با وزیر جدیدی اداره می شود که در جلسه رای اعتماد خود در مجلس شورای اسلامی تاکید ویژه ای بر اجرای طرح احیای بافت های فرسوده و بازآفرینی شهری داشت.

 

او حالا برای احقاق وعده اش نامه ای به استانداران ارسال کرده و به این موضوع پرداخته که در اجرای تکالیف برنامه ششم توسعه، تدابیر ابلاغی رئیس جمهور مبنی بر تحرک بخشیدن به برنامه های بازآفرینی شهری اعم از احیاء بافت های فرسوده و ساماندهی حاشیه شهرها از طریق بازآفرینی و نوسازی محلات و ساخت مسکن مناسب و در شأن مردم شریف ایران براساس تفاهم نامه متبادله با سازمان برنامه و بودجه، وزارت راه و شهرسازی و صندوق توسعه ملی در چارچوب آئین نامه اجرایی برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار، مقرر گردیده است در ۲۷۰ محله هدف سال ۹۷، ۱۰۰ هزار واحد مسکونی احداث گردد.

 

بر این اساس موارد ذیل برای پیگیری اجرای برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار از دستگاه های عضو ستاد بازآفرینی شهری استان تاکید می شود:

۱- استفاده حداکثری و اهرمی نمودن کلیه منابع بخش خصوصی و اعتبارات استانی و بودجه ای دستگاه های عضو ستاد بازآفرینی، شهرداری ها و اعتبارات تفاهم نامه همکاری مشترک سهم استان در برنامه بازآفرینی ابلاغ شده صورت پذیرد.

۲- پیگیری اختصاص اراضی دولتی در اختیار دستگاه های اجرایی استان برای شتاب دهی تولید مسکن مطابق با آئین نامه اجرایی برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار مصوب هیات دولت صورت پذیرد.

۳- نرخ تسهیلات مسکن مصوب این برنامه، پنجاه درصد (۵۰ درصد) نرخ تسهیلات مصوب شورای پول و اعتبار است و منابع لازم برای این امر از سوی دولت به صورت وجوه اداره شده، مطابق مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی از محل برداشت از منابع صندوق توسعه ملی تامین خواهد شد.

۴- هرگونه ایجاد تعهد و هزینه کرد بابت پروژه های برنامه اقدام مشترک محلات با رعایت قوانین، مقررات، آئین نامه ها و دستورالعمل های جاری خواهد بود.

۵- در صورت افزایش یا کاهش اعتبار در مبادله موافقت نامه ها با سازمان برنامه و بودجه، اعتبار استان ها نیز به همان میزان قابل افزایش یا کاهش خواهد بود.

 

یادآور می شود، سند ملی راهبردی احیا، بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری در جلسه 16 /06 /1393 هیئت دولت مورد تصویب قرار گرفت که قرار است با اجرای آن ۱۴۰ هزار هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد شهری که حدود دو برابر مساحت تهران را شامل می‌شود و حدود ۳۰ درصد جمعیت ایران را تشکیل می‌دهد بازآفرینی و احیا شود./

 

 

 

 

کد خبر 742866

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha