«فاضل نظری» در مورد مهم ترین تفاوت های چهارمین جشنواره ملی اسباب بازی کانون با دوره های پیشین به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، گفت: در این دوره از جشنواره بخش فروش و نمایشگاهی از یکدیگر مجزا شدند. علاوه بر اینکه تمام کالاهای ارایه شده در این دوره ایران ساخت بودند. در چهارمین جشنواره ملی اسباب بازی کانون حدود 90 شرکت و تولید کننده 1300 کالا را ارایه کردند.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ارتقای کیفیت نشست ها را تفاوت دیگر چهارمین جشنواره ملی اسباب بازی با دوره های قبل دانست و افزود: برای این دوره از جشنواره نشست های علمی هدفمندی طراحی شد تا خروجی موثر داشته باشند. در واقع تمرکز بیش از تعداد، بر کیفیت نشست ها بود.
وی با اشاره به اهمیت اسباب بازی اظهار داشت: اسباب بازی در نظام آموزشی کشورهای دیگر بخشی بی بدیل است زیرا آنها اسباب بازی را فقط سرگرمی نمی دانند بلکه یک وسیله آموزشی می دانند. در سال های گذشته بیشتر قهرمانان عروسکی کودکان ما غیر ایرانی بودند. امیدوارم با نگاه مثبت و تمرکز بر کالاهای ایران ساخت و از میان برداشتن موانع بر سر راه گسترش تولید کالای داخلی در حوزه اسباب بازی این نقیصه برطرف شود.
نظری با بیان اینکه صنعت اسباب بازی در حوزه تولید و توزیع احتیاج به بازنگری گسترده دارد، عنوان کرد: شاید لازم باشد در حوزه مالیات نگاه ویژه ای به صنعت اسباب بازی داشته باشیم تا برخی تعاملات غیر موثر در زمینه توسعه این حوزه از میان برداشته شود.در حال حاضر صنعت اسباب بازی در داخل کشور وضعیت خوبی ندارد و باید قدم هایی برای اصلاح آن برداشت. شاید برگزاری نمایشگاه اسباب بازی با گرد هم آوردن تولید کنندگان قدم کوچکی در این مسیر باشد.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اسباب بازی را یک عامل فرهنگی دانست و افزود:در حوزه اسباب بازی با توجه به پیشینه ای و انتظاراتی که داریم، با وضعیت مطلوب خیلی فاصله داریم. در حال حاضر در حوزه اسباب بازی هر کدام از بخش های صنعت نقش خود را نمی دانند. علاوه بر این نگاه به محصولات جانبی نشده است در صورتی که در سایر کشور می بینیم با تولید یک عروسک و اسباب بازی، انیمیشن، فیلم سینمایی و سایر محصولات جانبی آن تولید و عرضه می شود.متاسفانه چرخه تولید ما در این حوزه معیوب است.
وی خاطر نشان کرد: ما به اهمیت اسباب بازی پی نبردیم و میزان اثر گذاری آن بر روی کودکان را جدی نگرفتیم. بسیاری از اسباب بازی ها بدون علم و تجربه ساخته می شوند برای همین کودکان نمی توانند با آنها ارتباط برقرار کنند. این امر باعث می شود کودکان ما به اسباب بازی های خارجی روی آورند .این اسباب بازی ها به دلیل مغایرت با فرهنگ ما بیش از آنکه برای کودکان ما قهرمان باشند، ضد قهرمان هستند.اسباب بازی یک صنعت نو ظهور در کشور ماست که نیاز به حمایت و یک نگاشت نهایی دارد. تمام اجزای لازم باید کنار هم قرار گیرند و همه باید دست در دست هم دهند تا اتفاقات خوبی در این حوزه رقم بخورد. به هر حال همه ما دوست داریم قهرمانان کودکان مان ایرانی باشند و این نیاز به عزم همگانی دارد.
نظر شما