به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، اجلاسیه نشست «نقش احزاب و فعالان سیاسی در کاهش اختلافات مذهبی و حمایت از آرمان فلسطین» عصر جمعه (2 آذر) با حضور شخصیتها و نمایندگان کشورهای اسلامی در آستانه آغاز کنفرانس سی و دوم وحدت اسلامی، در هتل آزادی تهران برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجت الاسلام و المسلمین سیدرضا تقوی رئیس هیئت موسس اتحادیه جهانی تقریب مذاهب طی سخنانی گفت: برخی با تعصبات خشک به نام اسلام برادریها و همبستگی را از بین بردند که خداوند در قرآن آنها را ملامت میکند.
در ادامه آیت الله تسخیری، مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام به عنوان سخنرانی بعدی اظهار کرد: قرآن هموار امت اسلامی را به وحدت توصیه کرده است، جاهلان اختلافات جزیی را دستمایه تفرقه قرار می دهند.
همچنین در ادامه نشست محمد نبی حبیبی، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی نیز طی سخنانی ابراز کرد: فعالان سیاسی و احزاب باید درباره وحدت نقش اثرگذاری داشته باشند، زیرا وحدت در کاهش اختلافات مذهبی وسیاسی تاثیر زیادی دارد
در ادامه نشست شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب الله لبنان نیز به عنوان سخنرانی بعدی اظهار کرد: احزاب اسلامی باید برای وحدت امت اسلامی با یکدیگر هماهنگ و همگرا عمل کنند.
بنابراین گزارش در ادامه نشست طلال محمود عطریسی استاد برجسته لبنانی نیز طی سخنانی عنوان کرد: قدس محور وحدت است، هر کس از آن دست کشیده و به مقاومت بها ندهد دشمن جهان اسلام است.
در ادامه نشست آیت الله اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به عنوان سخنرانی اصلی نشست گفت: کسانی که دنبال عادی سازی رابطه با دشمن هستند به سمت شیطان حرکت کرده و برخلاف اموزه های دینی عمل می کنند. آنها احزاب میمون وخوک هستند که انبیا و اولیا را به ناحق می کشند.
وی تصریح کرد: کسانی که حزب شیطان را بپذیرند خود انها هم شیطانی هستند ما باید خطوط اساسی حزب الله را تبین کرده و بر اساس آن حرکت کنیم. امید که حزب الله در کنا همه مظلومان از جمله مردم مظلوم فلسطین و یمن قرار گیرد.
در ادامه سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی گفت: احزاب بر محور قدس با یکدیگر همکاری و اتحاد داشته باشند.
همچنین در ادامه قدرتعلی حشمتیان رئیس سابق خانه احزاب در اجلاسیه نقش احزاب و فعلان سیاسی در کاهش اختلافات مذهبی و حمایت از ارمان فلسطین که در هتل آزادی برگزار شد، گفت: جمهوری اسلامی همواره مشوق اتحاد مسلمانان بوده و هست.
وی افزود: وجود نهادهای مختلف بیانگر این مساله است که دانشجویان درمسایل سیاسی مشارکت داده میشود، امسال تخاصم آمریکا با ملت ایران آشکارتر شده است.
حشمتیان با بیان اینکه جامعه جهانی درگیر بحرانهای متعدد از جمله حمله به غزه و یمن است، عنوان کرد: امروز نیاز است که با درک ارزشها و تقویت نهادهای مردمی و همکاری در مبارزه با خشونت و کشتار جمعی تحت کنترل بین المللی اقداماتی صورت گیرد.
بنابراین گزارش در ادامه نبی نماینده جنبش امل از لبنان گفت: قدس محور وحدت است، هر کس از آن دست کشیده و به مقاومت بها ندهد دشمن جهان اسلام است.
در ادامه نشست مریم مجتهدزاده همسر موسوی کاردار سابق سفارت ایران در لبنان بیان داشت: خوشهسازی اجتماعی از همه نخبگان ازجمله عوامل وحدت امت اسلامی است.
گفتنی است در پایان بیانیه نشست قرائت شد که بخشهای از آن به شرح زیر است: تبیین اهداف و فلسفه وجودی اینگونه نشستها، افزایش نقش احزاب و فعالان سیاسی و احصاء مشترکات مذهبی در جهت کاهش تنش های مذهبی ضروری است.
تبیین گفتمان سیاسی در عرصه جهانی در موضوع فلسطین و مقاومت پراهمیت است و از سوی دیگر پیوند دین و سیاست و استفاده بهینه از ظرفیت و استعداد فرهیختگان سنی و شیعی در فضای سیاسی جهان اسلام باید مورد اهتمام قرار گیرد.
در شرایط امروز ساماندهی و انسجام جمعیتها و اتحادیه فعالان سیاسی جهان در مقابله با صهیونیسم و استکبار جهانی اجتنابناپذیر است بر این اساس باید در جهت توسعه ظرفیت های سیاسی هم افزایی شود.
ارتباط مدعوین و تبادل نظر آنها باید فراهم شده و فعالان سیاسی همسو با محور مقاومت و فلسطین با عضویت و حضور در مجمع عمومی اتحادیه جهانی تقریب نهاد، شرایط برگزاری این مجمع را فراهم کنند.
موجودیت بیت المقدس به عنوان پایتخت دائمی و ابدی کشور فلسطین یک راهبرد تغییر ناپذیر است.
اتحادیه جهانی تقریب نهاد فعالان سیاسی در صورت امکان باید کنگره چند سالانه با حضور فعالان سیاسی و احزاب جهان اسلام را برگزار کنند.
اعضاء شرکت کننده در اجلاسیه از مجمع جهانی تقریب مطالبه دارند که از طریق مراجع حقوقی و قضایی در سطح بین الملل با تنظیم کیفرخواستی علیه آمریکا که مرتکب جنایات و صدمات غیرقابل جبرانی با ایجاد داعش، با همایت از رژیم صهیونیستی و حمایت از رژیم آل سعود برای حمله به یمن شده است اقدام و تا پرداخت غرامت موضوع پیگیری شود.
نظر شما