افتتاح دو طرح تولیدی، کشاورزی در ملایر

وزیر جهاد کشاورزی امروز (۳۰ آبان)دو طرح تولیدی و کشاورزی در ملایر افتتاح کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان  از ملایر، "محمود حجتی"  امروز (۳۰ آبان) در افتتاح  دو  طرح تولیدی و کشاورزی ملایر یکی از دغدغه‌های امروز در بخش کشاورزی را زنجیره تولید دانست و گفت: توجه به رنجیره تولید  توسعه، جلوگیری از حاشیه‌نشینی و ارزش افزوده  را به همراه دارد.

 

وزیر جهاد کشاورزی  با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در یک منطقه بی شک می‌تواند توسعه و سرمایه گذاری های دیگر را به همراه داشته باشد، افزود: باید ایجاد صنایع تبدیلی و سرمایه‌گذاری در همان منطقه  با توجه به تولیدات همان منطقه  انجام شود.

 

وی با گریزی به گذشته و معیشت خانواده‌ها از طریق امورات کشاورزری تصریح کرد: امروز با توجه به توسعه و رونق  تولیدات و سرمایه‌گذاریها هموراه کشاورزی سنتی جوابگو نیست و باید کشاورزی ما نیز به روز باشد.

 

وی  با اشاره به طرح‌های وزارت کشاورزی  برای به روز تر شدن بخش کشاورزی  به اجرای طرح  فراز اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح علاوه بر تولید سه برابری محصول ،  باعث بالاتر رفتن کیفیت محصول نیز شده که در حال حاضر در شهرستانهای ارومیه و تاکستان به خوبی اجرا شده است.

  وی با بیان اینکه این طرح در ملایر نیز در 2 هزار هکتار اجرا شده بر گسترش این طرح در استان همدان تاکید کرد و گفت: با تشویق کشاورزان به اجرای طرح فراز باید تولید محصول انگور را در استان  همدان و شهرستان ملایر بالا برد.

و ی با اشاره به معضل کمبود آب در کشور بر مدیریت مصرف آب تاکید کرد وافزود:   گفت: باید از سیستم‌های نوین آبیاری برای کم شدن مصرف آب و تولید بیشتر استفاده کرد.

وی با اشاره به وجود ده ها هزار حلقه قنات در کشور از گذشته تا امروز قنوات را از سرمایه نسل های گذشته برای نسل امروز دانست و از بی توجهی به قنوات انتقاد کرد.

وی با بیان اینکه بودجه امروز برای احیای قنوات بسیار اندک و حتی بودجه ای خاصی نیست گفت: متاسفانه امروز  قنوات رها شده و حتی به اندازه یک سد کوچک برای قنوات بودجه نداریم.

 

حجتی با بیان اینکه علاوه بر اینکه 18 هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی در اختیار جهاد کشاورزی قرار گرفت تصریح کرد: 950 میلیارد تومان نیز سهم آورده جهاد کشاورزی بوده که دستمان برای توسعه بخش کشاورزی بازتر می‌شود.

 

وی یکی از دغدغه‌ها در بخش محصولات کشاورزی  را خرید تضمینی گندم دانست و افزود:   متاسفانه امروز قیمت تضمینی  گندم به یارانه نان گرده خورده و یارانه نان نیز به محدودیت منابع دولتی گره خورده است.

وی با اشاربه به الگوی  کشت نیز گفت: در سال‌های اخیر توجه ویژهای به بحث‌های کشت‌های گلخانه‌ای و نشایی صورت گرفته و هدف ما حرکت به سمت محصولات کم آب بر است .

 

وی با اشاره به به کشت زعفران و گیاهان دارویی به عنوان محصولاتی سود آور و بازار پسند در دنیا گفت: کشور ایران از نظر خواستگاه کشت زعفران و گیاهان دارویی از گذشته تا به امروز جایگاه ویژه‌ای را در دنیا داشته که  کشت این محصولات ارزش افزوده بالایی داشته و باید کشاورزان را به کشت گیاهان دارویی و سود آور تشویق کنیم.

 

مدیر جهاد کشاورزی همدان نیز از وجود 750 هزار هکتار باغات در استان همدان خبر داد و گفت: و میزان تولیدات محصولات باغی از باغات همدان 740 هزار تن در سال است.

 

منصور رضوانی جلال با بیان اینکه از تولیدات باغی همدان 404 هزار تن  مربوط به تولید انگوراست گفت: از این میزان 250 هزار تن در سطح شهرستان ملایر تولید می‌شود.

 

وی با بیان اینکه انگور و کشمش ملایر از نظر کیفیت در رتبه و جایگاه ویژه‌ای را در دنیا دارد گفت: در این زمینه با پیگیری‌های صورت گرفته از سال 95 برای ثبت جهانی انگور ملایر  مهر ماه امسال مراحل  با حضور نماینده جیاس ونماینده فائو آخرین مراحل ثبت انگور ملایر انجام شده که منتظر نتیجه نهایی هستیم.

 

وی همچنین به اقدامات دیگر انجام شده در بخش کشاورزی استان همدان اشاره کرد و گفت: در زمینه  ترویج و آموزش و الگوهای کشت نیز اقدامات خوبی انجام شده  و در بحث آبیاری نوین نیز کاراها  را پیش می‌بریم  و در مراحلی قرار داریم که بتوانیم  کیفیت بخشی در محصولات و تولید بیشتر را داشته باشیم.

 

فرماندار ویژه ملایر نیز  وجود بیش از 10 هزار هکتار باغات انگور در شهرستان ملایر  مهمترین محصول کشاورزی این شهرستان را انگور دانست و گفت: سالانه بیش از 250 هزار تن انگور از باغات ملایر برداشت می‌شود.

 

باب الله فتحی با اشاره به اینکه بیشترین  بخش انگور این شهرستان به کشمش تبدیل می‌شود تصریح کرد: با این وجود ملایر در بخش صادرات در استان همدان جایگاه ویژهای را داشته و بخش عمده‌ای از صادرات استان مربوط به کشمش ملایر است.

وی عمده مشکلات بخش کشاورزی شهرستان را برداشت سنتی و حمل آن  دانست و گفت: نیاز است در این زمینه توجه بیشتری از سوی مسئولان صورت گیرد.

فتحی همچنین توجه به بخش آبیاری نوین را از دیگر خواسته‌های مسئولان و کشاورزان این شهرستان از وزیر کشاورزی دانست و افزود: نیاز است برای  بخش آب،  و توجه به اشتغال و توسعه کشاورزی شهرستان با استفاده از سیستم‌های به روز توجه بیشتر و حمایت بیشتری از سوی مسئولان ابن وزارتخانه انجام شود.

 گفتنی است: واحد صنعتی کشمش پاک کنی «امین معراجی فر» به نمایندگی از سه طرح دیگر در شهرک صنعتی سهند با اعتبار 17 میلیارد و 150 میلیون ریال افتتاح شد.


ظرفیت تولید این واحد یک هزارو 200 تن در سال است که برای 15 تن اشتغال ایجاد کرده است.


همچنین : طرح آبیاری بارانی سیستم کلاسیک ثابت زیرزمینی و آبیاری نواری (تیپ) «عزیزالله ساکی» با اعتبار یک میلیارد و 39 میلیون ریال در بخش سامن ملایر بهره برداری شد


گفتنی است وزیر جهاد کشاورزی به منظور افتتاح و آغاز عملیات اجرایی 116 طرح عمرانی و کشاورزی به شهرستان های ملایر و نهاوند سفر کرده است


در سفر وزیر جهاد کشاورزی به ملایر چهار واحد صنعتی کشمش پاک کنی با اعتبار 65 میلیارد و 150 میلیون ریال بهره برداری شد 

 

 

کد خبر 742186

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha