به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مسکن مهر به عنوان پروژه ای در دولت «محمود احمدی نژاد» به عنوان طرحی به منظور ایجاد مسکن برای اقشار کم در آمد جامعه راه اندازی شد و حدود ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکن مهر در کل کشور احداث شد که قرار بود با آورده حداکثر ۷ میلیون تومان توسط متقاضی آنها صاحب حداقل ۷۵ مترمربع مسکن مهر شوند که در نهایت عمده این طرح به دولت یازدهم واگذار شد.
«عباس آخوندی» وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم در جلسه رای اعتماد خود اعلام کرد که این طرح از گذشته در وزارت مسکن با عنوان مسکن اجتماعی وجود داشته است.
اما آخوندی ۵ سال بعد از صدارت در وزارت راه و شهرسازی در جلسه تودیع خود نسبت به اتهامات وارده به وی راجع به مخالفتش با مسکن مهر و تکمیل نکردن این پروژه گفت: مسکن مهر از عوامل افزایش تورم است و برای ساماندهی بازار مسکن و خارج کردن سوداگری به چند سیاست از جمله توقف توسعه مسکن مهر و تکمیل واحدهای نیمهتمام، اتکا به سیاست پسانداز و فعالسازی انواع ابزارهای مالی و پولی مانند انتشار اوراق رهنی، افزایش قدرت خرید متقاضیان مسکن، اتخاذ سیاست انضباط شهری، اجرای سیاست بازآفرینی محله محور و... روی آوردم.
وی یادآور شد: سیاستهای من با تکیه بر معیارهای ایرانشهری، مشارکت و.. طراحی و پیگیری می شد. پیشنهاد دادم با منابع مسکن مهر بانک مسکن به یک بانک توسعهای تبدیل شود. در شرایط تنگنای مالی وجود یک بانک بزرگ و سالم برای حل و فصل وضعیت لازم و ضروری است.
آخوندی بیان کرد: شوربختانه درک درستی در این باره در دولت وجود نداشت. 56 درصد مسکن مهر و 50 درصد پروژه های زیرساختی را با پیگیری و سماجت تمام به پایان رساندم. حجم تمام شده کار در این دولت بیش از 1.5 برابر کار دولت قبل بود. می توانستم هر هفته یک پروژه را افتتاح کنم و یکی از محبوبترین وزار شوم؛ اما ضمن وقت گذاشتن زیاد و پیگیری کردن کار، بخش زیادی از کار مسکن مهر را انجام دادم. یک مورد مسکن مهر را هم افتتاح نکردم، حتی یک مورد را افتتاح نکردم. ضد رسانه از من چهره ضدمتقاضیان مسکن مهر ترسیم کرد. هنوز فکر میکنم کار درستی انجام دادهام که یک سیاست سراسر اشتباه را تبلیغ نکردم.
این اظهارات آخوندی در حالی بود که چند هفته قبل از آن هیات دولت در مصوبه ای تکمیل پروژه مسکن مهر را به استانداران واگذار کرد.
اما همزمان با تغییر وزیر در وزارت مسکن و شهرسازی «احمد اصغری مهرآبادی» نیز بازنشسته شد و از سمت قائم مقام وزیر راه در مسکن مهر کنار رفت تا تغییرات اعمالی وزیر راه و شهرسازی در این پروژه با مدیریت جدید مسکن مهر صورت گیرد.
یادآور می شود، اسلامی در جلسه رای اعتماد خود در مجلس شورای اسلامی طرح خاصی برای این پروژه اعلام نکرد و گفت: انشاالله باید برنامه زمانبندی مشخص مسکن مهر را تکمیل کنیم و به انتها برسانیم.
حال باید منتظر ماند و دید که آیا وزیر جدید راه و شهرسازی طبق روال دولت های نهم و دهم مسکن مهر را تکمیل می کند یا براساس مصوبه دولت بر توان استانداران به منظور کامل کردن این پروژه تکیه خواهد کرد؟/
نظر شما