رونمایی از کتاب «أنوَارُالولایَة» به قلم آیت‌الله صفایی‌ بوشهری

همزمان با هفته وحدت کتاب «أنوَارُالولایَة» به قلم آیت‌الله صفایی‌ بوشهری رونمایی و روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، طی آئینی در آغاز هفته وحدت به مناسبت ولادت حضرت رسول اکرم محمد مصطفی(ص)، کتاب «أنوَارُالولایَة» به قلم و کوشش آیت‌الله غلامعلی صفایی‌بوشهری، ۲۹ آبان‌ماه در تالار طلایه‌داران پژوهشگاه ادب و فرهنگ و تاریخ استان بوشهر، رونمایی شد.

محسن نژاد امان ارشاد، مدیر پژوهشگاه ادب و فرهنگ و تاریخ استان بوشهر در حاشیه مراسم رونمایی از این کتاب، گفت:کتاب«أنوَارُالولایَة» زندگی‌نامه حضرت فاطمه معصومه(س) به قلم آیت‌الله غلامعلی صفایی‌ بوشهری، رئیس شورای عالی حوزه‌های علمیه و امام جمعه بوشهر است که به زیور چاپ آراسته شده است.

وی افزود: کتاب «أنوَارُالولایَة» در شش بخش در عناوین «زندگی‌نامه، مقام حضرت فاطمه معصومه(س) از کلام معصومین(ع) و بزرگان دین، أحادیث، ألقاب و أوصاف، کرامات، و زیارت‌نامه و ارزش و ثواب زیارت آن حضرت» توسط این مولف حوزوی به زبان ساده و روان تألیف و به رشته تحریر درآمده است.

نژاد امان ارشاد با اشاره به اینکه مقدمه کتاب زندگی حضرت فاطمه معصومه (س) با آیه هفتم سوره بینه «إِنَّ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ أُولئِکَ هُمْ خَیْرُ الْبَرِیَّةِ؛ کسانی که ایمان آورده‌اند و عمل صالح انجام داده‌اند، بهترین مخلوقات‌اند که پاداش آنان نعمت های بهشتی و خشنودی خداوند است» آغاز شده است، ادامه داد: مؤلف این کتاب در مقدمه این‌طور بیان کرده است که تاریخ پرفراز و نشیب زندگی خاندان پیامبر گرامی اسلام(ص) و آثار هدایتی آن مایه عبرت، نجات و کمال انسان است و باران بی‌پایان رحمت الهی بر پیامبر الهی(ص)، خاندان و عترت پاک حضرت محمد مصطفی(ص) و به‌ویژه کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه(س) باد.

وی اظهار کرد: در بخشی از کتاب این مؤلف حوزوی با اشاره به قسمتی از آیه ۱۱۱ سوره یوسف «لَقَدْ کَانَ فِی قَصَصِهِمْ عِبْرَةٌ لِأُولِی الْأَلْبَابِ؛ بی‌تردید در داستان ایشان برای خردمندان عبرتی است»، این چنین تحریر شده است که بررسی و پژوهش‌های تاریخی پیرامون حیات آنان می‌تواند درسنامه‌ای گرانقدر برای کشف حقایق پیشین، عبرت و تجربه‌ای راهگشا برای زندگی موفقیت‌آمیز و صحیح در حال و آینده برای انسان باشد.

آیت‌الله صفایی بوشهری در این مجلل آورده است که نام مبارک حضرت معصومه(س) فاطمه است و پدر بزرگوارش حضرت موسی بن جعفر(ع) امام هفتم شیعیان جهان بوده و مادر عالی مقامش حضرت نجمه(س) است و تبار آن حضرت با پنج واسطه به حضرت زهرا(س) و امیرمؤمنان امام علی بن ابیطالب(ع) می‌رسد و با شش واسطه به حضرت محمد مصطفی پیامبر گرامی اسلام(ص) می‌رسد و آن بانوی شفیعه قمی حضرت فاطمه معصومه(س) در یکی از سخت‌ترین و پیچیده‌ترین برهه‌های تاریخ اسلام می‌زیست و مواضع و حرکت‌های آن حضرت نشأت از معرفت، ولایت‌مداری و مجاهدت آن بزرگ بانو دارد که می‌تواند برای ساختارسازی شخصیت انسان در زمان معاصر، کتابی آموزنده باشد.

آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری در وصف زندگی و سیره شخصیتی عالمه آل طاها حضرت فاطمه معصومه(س) نگاشته است؛ مشهور است که آن حضرت در اول ذی‌القعده سال ۱۳۷ هجری قمری در مدینه به دنیا آمد و آفتاب وجودش بیت رسالت و امامت را نوری افزون بخشید و در آسمان عصمت و ولایت ستاره‌ای بس فروزان و بی‌غروب طلوع کرد. بزرگ بانویی از تبار حضرت ابراهیم قهرمان توحید و از نسل سراسر نور حضرت محمد مصطفی(ص) خاتم پیامبران و امام علی بن ابیطالب امیرمؤمنان و فاطمه زهرا(س) سرور زنان جهان تولد یافت که بر تاریخ آینده اسلام تأثیری بسزا گذاشت.

 این مفسر بوشهری در کتاب زندگی‌نامه حضرت معصومه (س) نوشته است؛ «معصومه»، «طاهره»، «حمیده»، «محدثه»، «کریمه»، «شفیعه»، «عالمه آل طاها» و کنیه‌اش «اُخت الرضا» است. حضرت فاطمه معصومه(س) از بانوان نمونه و برجسته‌ای است که خاندان أنبیاء و أولیاء تاکنون به خود دیده است. وی دارای مقام عصمت عملی و تجلی تمام نمای جده عرشی‌اش حضرت فاطمه زهرا(س) است و «ایمان کامل و تقوای الهی، تولد از نسل پیامبران آسمانی، دارا بودن قدرت شفاعت اخروی، زهد و پارسایی، فضایل اخلاقی و کمال عرفانی، عبادت و نیایش عرشی، جود و کرم و مردم‌داری، صبر و استقامت و بردباری، جهاد و ولایت‌مداری، علم و دانش اسلامی، بصیرت و آگاهی، ایثار و از خودگذشتگی» بخشی از فضایل و ویژگی‌ها و صفات ارزشمند آن بزرگ بانوی محدثه قمی است.

صاحب این تألیف در این کتاب نفیس و ارزشمند قرآنی و عترتی که به رشته تحریه درآورده نوشته است؛ این فضایل عالیه و نسب آسمانی‌تبار نورانی‌اش از وی چهره‌ای ممتاز و پرجلال و شکوه ساخته است و اُخت‌الرضا حضرت معصومه(س) در بین بانوان گرانقدر جهان اسلام تشابه فراوانی بین حضرت فاطمه زهرا و حضرت معصومه(س) وجود دارد و هم‌نامی (فاطمه)، هم‌لقبی (معصومه)، هم‌تباری (هر دو از نسل پیامبر گرامی اسلام(ص) و در نهایت از نسل حضرت ابراهیم خلیل‌الرحمن)، ایمان و تقوا و اخلاق کامل اسلامی، عبادت و انس با دعا و قرآن، علم و دانش اسلامی، پاسخ‌گویی به مجهولات و مسائل دینی، هجرت از وطن برای دفاع از حریم ولایت، تحمل سختی‌های بسیار روحی و اجتماعی در دوران کودکی، ظلم و ستم فراوان بر پدر دیدن، روایت‌گری حدیث ولایت امیرمؤمنان(ع)، دارا بودن منزلت آسمانی و اخروی و شفاعت در قیامت، صبر و استقامت و مبارزه در قبال عداوت دشمنان ولایت، رحلت در سنین جوانی برخی از تشابهات است و به همین خاطر به آن حضرت «فاطمه ثانیه» گفته می‌شود و شهر قم به وجود مطهر آن بزرگ بانو به «کانون فاطمیون» لقب گرفته است.

کتاب «أنوَارُالولایَة» زندگی‌نامه حضرت فاطمه معصومه(س) اثر آیت‌الله غلامعلی صفایی‌ بوشهری در شمارگان یک هزار نسخه و در قطع وزیری و در ۹۶ صفحه به زبان فارسی به همت مؤسسه انتشارات والانگار به چاپ رسید و روانه بازار نشر شد.

کد خبر 741833

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha